Kako uraditi overvclock procesora?

a on ima core ultra 200k...
A и да има Интел се није прославио по стабилности а о потрошњи струје и да не говоримо.
Добро је да нема додавања оних металних делова на процесор да се смањи лоше хлађење. То је значајно унапређење нових модела Интела.
И не троше струје више као радна станица. Али ипак троше превише.

A и да има Интел се није прославио по стабилности а о потрошњи струје и да не говоримо.
Добро је да нема додавања оних металних делова на процесор да се смањи лоше хлађење. То је значајно унапређење нових модела Интела.
И не троше струје више као радна станица. Али ипак троше превише.
Koji Intel se nije proslavio?
Moj drugar ima AMD koji crkava kad dodje na 80c a guta struju nenormalno, desktop je u pitanju, prasincina sacuvaj Boze ne moze da ga ocisti.

svako fali svog konja...
Црко ми је двапут AMD aли ипак бих увек бирао AMD наспрам интела. Имам два интел процесора, i5 core и Dual core.
i5 oптимизација је ужас.
Zen 2 AMD ради неупоредиво боље од Intela.
Причам ти оно што сам проверио.
Плус Zen 2 ryzen 5500u има пасивно хлађење.
Најоптимизованије oд интела ми ради Dual core Intel, нити се много греје, од промене термалне пасте хвала Богу ради још боље.
Док лаптоп тражи неку "посебну" термалну пасту па очигледно да ту не иде иста прича и није исто као променити термалну на десктопу. Лаптоп ваљда то брже "испумпа". Барем што се интела тиче.

ja imam 2 intela 13 serija..oba rade bez problema. i5 13600k oc na 5.5..moze i vise, al vuce struju..u sustini svaki cpu oc bez obzira intel/amd vuce struju..
Интел генерално вуче много више, такође и новији интел вуку доста више.
Нпр за једну исту ствар, AMD одради истом брзином као интел али повуче мање струје.
Или нпр интел одради брже рецимо 20% од AMD али повуче 50% више струје.
Мислим кад нема оверклока, а са оверклоком је већ друга прича, колико се добија на перформансама и вреди ли оверклок или штедети за бољи процесор.

Интел генерално вуче много више, такође и новији интел вуку доста више.
Нпр за једну исту ствар, AMD одради истом брзином као интел али повуче мање струје.
Или нпр интел одради брже рецимо 20% од AMD али повуче 50% више струје.
Мислим кад нема оверклока, а са оверклоком је већ друга прича, колико се добија на перформансама и вреди ли оверклок или штедети за бољи процесор.
Ko se ne razume u overklokovanje,moze veoma brzo da sprzi procesor.I ja mislim da je bolje skupljati pare za jaci procesor,ako maticna podrzava.

Back