kako unormaliti oca

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
Moja majka odlucila je da napusti mog oca i otisla kod moje sestre u nemacku . Otac ne moze da se pomiri sa tim . On je skroz propao , smrsao 15 kila za mesec dana . Mene opterecuje time svaki dan . Ne znam kako da mu pomognem . Kaze idi materi ubedjuj je da mi se vrati . Sta raditi i kako mu pomoci da preboli . Zaista je naporan , ne znam kako to vise da istrpim . takodje preti samoubistvom . Ja mu zaista ne mogu ni´sta pomoci . Da nije ovih pretnji iskolirao bi ga ovako ne mogu nositi na savesti da se covek ubije a da sam ja to nekako mogao spreciti

Sad bi trebalo reci da je lose sa njegove strane sto te opterecuje svojim problemima kad vec moras da nosis sopstvene, pa i tebi su se razveli roditelji i tebi je na neki nacin rasturen dom a on u svemu tome misli samo na sebe. Mozda bi bilo dobro da stvarno odes do majke i sestre, ne zato da se mesas u njene odluke vec da se posavetujes s njima kako dalje, s kim i gde.

kazi sedi cale da porazgovaramo..izvadis flasu rakije i sipas..onda mu kazes da se isplace..ako ne moze nalupaj mu par samara..kad malo dodje sebi reci mu da zivot ide dalje..ni prvi ni poslednji koji je ostavljen..sta da je ne daj boze umrla..nek bude srecan sto ima tebe i sto si plod te ljubavi sa zenom koja ga vise ne zeli i cao

А то што те је мати оставила са таквим оце, ништа се ти не нервираш?

Сад озбиљно-не знам да ли живите заједно, да ли има шансе да проводите време заједно, одете на пецање, текму, правите роштиљ заједно и да ли човек има пријатеље или се забио у свој очај и само тугује.

Poslednja izmena:
Мислим да треба с мајком и сестром да се посаветујеш, они га најбоље познају поготово мајка. Знаће бољи савет да ти дају него ми овде. Прво не знам твог оца, не знам каква је личност, да ли могу разговори да упале или не (да ли је иоле разуман), због чега су се развели, да ли је насилан, малтретира ли вас итд... Ако већ нећеш мало опширније да опишеш ситуацију, онда мислим да је најбоље решење да се посаветујеш са неким од родбине, пре свега мислим на мајку и сестру...

Мислим да треба с мајком и сестром да се посаветујеш, они га најбоље познају поготово мајка. Знаће бољи савет да ти дају него ми овде. Прво не знам твог оца, не знам каква је личност, да ли могу разговори да упале или не (да ли је иоле разуман), због чега су се развели, да ли је насилан, малтретира ли вас итд... Ако већ нећеш мало опширније да опишеш ситуацију, онда мислим да је најбоље решење да се посаветујеш са неким од родбине, пре свега мислим на мајку и сестру...

..i ja mislim ovako..

pazi samo da ne uletis izmedju njih
moji su se tako jednom razvodili pa sam glumila goluba pismonosu par meseci i umalo i stan majci kupila nisam
ako krene sa :kazi mu ovo / kazi joj ono, reci im da zovu jedni druge.
moji su se na kraju pomirili, oce tako ljudi kad dodju u neke godine pa pocnu da se ponasaju ko tinejdzeri.

pazi samo da ne uletis izmedju njih
moji su se tako jednom razvodili pa sam glumila goluba pismonosu par meseci i umalo i stan majci kupila nisam
ako krene sa :kazi mu ovo / kazi joj ono, reci im da zovu jedni druge.
moji su se na kraju pomirili, oce tako ljudi kad dodju u neke godine pa pocnu da se ponasaju ko tinejdzeri.

Ма да, али све зависи шта је узрок самог развода. Зато кажем боље да прича са мајком и сестром или ако већ хоће наш савет морао би изнети мало више чињеница.

Back