Како уклључити пећ на гас?

Ja nemam pojma, ali imam internet - kao i ti :D
A tamo kažu ovako :)

"Evo objasnjenja
Prvo otvoriti ventil za dovod gasa
Zatim postaviti okrugli prekidac na simbol * (ili mali plamen ) i pritisnuti ga unutra , time je pusten plin na tzv pilot
Zatim pritisnuti prekidac elektroupaljaca . on baca varnicu koja pali pilot
Okrugli prekidac drzati pritisnut oko 5-10 sekundi , da bi odreagovao termo element , posle toga prekidac postaviti na ze;jenu poziciju a u peci se pali ceo gorionik "

:)

Не могу да применим у пракси. Прво морам да проверим да ли је вентил отворен. Чекај фотке.. сад ћу ја за који минут..

који положај је отворен вентил?

Ova druga slika, inace, imas pogresni ventil, za gas je uvek zuta farba ventila:neutral:, ovaj je za toplu vodu.

Ova druga slika, inace, imas pogresni ventil, za gas je uvek zuta farba ventila:neutral:, ovaj je za toplu vodu.

управо тако колега и боље му је да промени вентил што пре, а "мајстора" који му је то уградио пошаље у три лепе п.... м......

природни гас је много агресивнији од воде те на вентилима за воду пре или касније дође до цурења гаса

:confused: платио сам га папрено, да ми развде централно грејање доле у целом приземљу. Горе у поткровљу је оставио само те изводе.Како видите - за воду.:lol:
Није смешно.Добро :(

слободно му то рекламирај, а он ако има имало образа замениће вентиле без поговора

такође му реци да се према члану 29 важећег Правилника о техничким нормативима за унутрашње гасне инсталације могу употребљавати само цевни затварачи (славине) према SRPS M.C5.450, SRPS M.C5.451 и SRPS M.C5.452, а у које не спадају славине и вентили за воду и за које постоји доказ о квалитету (атест) утврђен одговарајућим српским стандардима које мора да ти преда

такође за подмазивање цевних затварача не сме да користи било шта, него мазива која испуњавају услове према српском стандарду SRPS B.H3.720, тј она која пре свега нису запаљива и не потпомажу горење и са природним гасом не праве опасне смеше и једињења, а које опет нека мазива за топловодне системе не задовољавају

у противном ако дође до хаварије обојица можете да свирате клавир

Back