Kako ubiti nadu?

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
f08e6467djurinekucnecadpf1.jpg

Nada - Mrav :D

(p.s. postovao sam ovu sliku prije Hrista, al' neka je opet)

Kazu, nada umire poslednja. Oprostite se kobajagi od necega ili nekoga, al' opet povremeno vam se javlja ta prokleta nada, vera u dobro ili elementarnu ljudskost.
Ja uopste ne kapiram zasto je nadanje kao dobra stvar, ako realnost prica svoju pricu.
Samo u coveka unosi nemir.
Dakle, kako ubiti i poslednju trunku nade...? :|
zanimljivo pitanje...
mozda je zatvotiti u pandorinu kutiju?:D

Kazu, nada umire poslednja. Oprostite se kobajagi od necega ili nekoga, al' opet povremeno vam se javlja ta prokleta nada, vera u dobro ili elementarnu ljudskost.
Ja uopste ne kapiram zasto je nadanje kao dobra stvar, ako realnost prica svoju pricu.

Hmm ne shvatam zašto bi uopšte ubijala nadu i veru ako nečem težim
Mislim da pogrešno tumačiš nadu nada je po meni nešto prelepo što svakom čoveku daje snage da i u najtežim trenucima nastavi dalje.

@Divljica... :P
čestitao sam joj rođus na ICQ-u! :D
Naravno, pitanje je da li je ta njena adresa validna, tj.,možda je ne koristi sto godina..:hahaha:

I prestanite da lupate gluposti! Nada kao ljudsko mentalno stanje je stvar podsvesnog stanja svakog razumnog organizma koje teži ka nekim promenama ili ka ostvarenju nekih želja, i ono se kao takvo ne može kontrolisati!
Divljice, nastavi da se nadaš! To ti barem niko ne može zabraniti! Ni tebi, ni meni, ni svima, ni ostalima!

A sada idem na prvu stranicu da pogledam šta je tema. :P

ičluzorna je nada da ce se svet pomeniti i da ce se ljudi promeniti
al razumljiva je nada da ce se nas svet preokrenuti i da cemo se mi preokrenuti
ljudi su svesni neizvesnosti zivota i to ih tesi da ipak mostiji mogucnost da im se desi nesto dobro
ta nada mi je vise kao neki pozitivan pogled
sad svi znamo da od gledanja nema nista ako se ne pokrenemo

Ne znam, pitam se. Mislim da to ne može, ako se rodiš kao takav...koji uprkos svemu veruje u nešto dobro. Neće to nikada umreti,sigurna sam. I nekad mi je žao zbog toga, bilo bi mi lakše u životu.:)

Ne slazem se da nada u coveku unosi nemir, vec suprotno, donosi radost, osmeh i "nadu" za nove korake kroz zivot:D
Ubiti nadu?Sve i da neko to zeli, nema sanse, nada je uvak u nasim glavama, u podsvesti, to je ljudski i hvala Bogu da je tako, bez vere , ljubavi i NADE nema zivota,
Zato, s nadom dalje kroz zivot:D

Back