kako ubiti kilograme?

kg se nisu nabacili za 7 dana, pa je iluzija da ce se skinuti za isto toliko.
dijeta nije samo jesti ovo ili ono, vec dijetetski rezim zivota, naravno promena ishrane ali i navika vezanih za to, za kretanje, fizicke aktivnosti a prvenstveno stav u glavi i nalazenje zadovoljstva i van tanjira.

Posebno se ne treba baviti time kome je i koliko neka dijeta pomogla, jer niko nije isti i svako drugacije reaguje na promene kako u organizmu, tako i na fizicke aktivnosti! Ja sam imala drugaricu koja je jela zilion puta dnevno, ukljucujuci i obrok za sutrasnji dan, naravno kolicina za celu porodicu, a opet je bila mrsava, sem taj stomacic koji je rastao, ostalo nista! Metabolizam takav! Zato je nutricionista prava stvar, ili budi lekar sam sebi, probaj pa osetices sta tvom telu prija!

Moja mama je imala problema sa stitnjacom i jako se udebljala. Kilograme je skinula tako sto je kupila organsko ulje od kokosa i uzimala je svaki da po 3 kasike. Ovo ulje, inace najzdravije ulje na svetu, ubrza metabolizam tako da dijeta nije neophodna. Skupo je ali je vredno. Pretrazi internet da naucis nesto vise o tome ako te zanima

Micotakis:
Jos jedan trik, a super aktivnost, posebno kad si sama kod kuce. Pusti neku svoju super pesmu koja te ponese, pa djuskaj, to ubija grame, a posle i kilograme :D

Svidja mi se ovaj savet, i sama ga ponekad upraznjavam! Moj savet: jabukovo sirce (nisam citala sve odgovore, mozda je i bilo?). Pre svakog obroka, kasicica sirceta, sa mineralnom vodom, moze i malo meda, koliko sam ja razumela, med pomaze efikasnosti sirceta, i isto to pre spavanja, da bi se masti razlagale u toku noci. I nista ne jesti uvece, posle 6, 7h! Naravno, dozvoljeni povremeni izleti, ali ne sa ozderavanjem.
Jos jedna super aktivnost: kolut, onaj obican, za devojcice! Cudo! Ako se svakog dana izvrti po par krugova, ne mozete da verujete, efekat je kao najsurovija teretana! Plocice!

Pa, srecno...

jagodica:
dobro ima li ikoga da je bio punachak ;) pa smrsao i tako se drzi vishe od god dana???
pa ja... ali nikada više neću držati dijetu! Ne na svoju ruku.Imala sam 15 god. i bila sam ovisna o čajevim za čišćenje i prejedala sam se povremeno a inače nisam jela...bila sam ružna neraspoložena i tako...pukla sam skroz.Nisam povraćala samo zato što mi je to odvratno inače sam razmišljala o tome vrlo ozbiljno...da se najedem pa povratim sve...ali mi je povraćanje odvratno ...baš baš...bogu hvala!!!
Izgubila sam ciklus pa me je mama odvela kod lekara koji mi je rekao da nije problem u mom izgledu i da moram da jedem normalno...i tako..bilo mi je čudno.
Prestala sam.
Posle sam kao studentiknja smršala jer nisam stizala da jedem.
I sad nekako sam naučila da jedem sve ali umereno...pa se to i vidi.
Mislim ni danas nisam nešto mršava, naprotiv ali sam OK. Mislim OK u glavi a to mi je najvažnije...

jagodica:
dobro ima li ikoga da je bio punachak ;) pa smrsao i tako se drzi vishe od god dana???

evo ja.........imala sam oko 12-tak kg vise.i skinula ih prirodnim putem na sledeci nacin:
kad ustanem popijem casu cesmovace, onda iscedim jednu pomorandzu i jedan limun i dodam vode do 2 dcl stavim malo secera u to (proizvoljno).
Zatim jedem razne vrste voca do 11 ujutro, u 12 jedem malo zitarica sa mlekom, jogurtom po izboru a nekad to i preskocim nego jedem samo vocke do rucka kako kad mi odgovara.
rucak obavezno supica od povrca koje se kuva na vodi, oko 45 min bez trunke ikakvih masti, ulja i sl. samo dodas zacin C i to povrce onda izmiksas i dobijes kremastu supu dodas testo , knedle po izboru probaj odlicno je .
i za rucak jedem razne povrcke spremane na vodi, znaci to sve ima isti ukus kao i da koristis ulje ili mast samo je totalno posno. A od mesa forasiram piletinu, razne vrsta riba, junetinu
i ne veceram nego kad sam gladna pijem caj, nije neka uteha ali Boze moj.
Ja imam tu srecu da ne volim suhomesnate proizvode , ne volim svinjsko meso osim na rostilju i ne volim nikakve namaze tipa sirevi, majonez i sl. I ne volim da jedem slatkise sto je naravno velika prednost
Eto tako se hranim vec 2 god i ne gojim se uopste naravno ima dana da i ja prekrsim

Tristana:
Moja mama je imala problema sa stitnjacom i jako se udebljala. Kilograme je skinula tako sto je kupila organsko ulje od kokosa i uzimala je svaki da po 3 kasike. Ovo ulje, inace najzdravije ulje na svetu, ubrza metabolizam tako da dijeta nije neophodna. Skupo je ali je vredno. Pretrazi internet da naucis nesto vise o tome ako te zanima
Trazila sa po internetu, ali, ne mogu da nadjem....gdje je ona to nabavila, u apoteci ili preko "nekog" ???

Ja licno sam smrsala tako sto sam potpuno izbacila hleb iz ishrane,super sam smrsala i vise nikada mi se nije povratila stara kilaza.Tesko JESTE,narocito ako volis hleb,ali su rezultati sigurni.Posle malo vezbica da se zategnes i :wink:

Ja sam isto od nedavno poceo aktivnije da se bavim sportom - dovodim se u red za leto. 8) Izbacujem iz ishrane postepeno stvari, a najcesce zamenjujem... naprimer, prestao sam da jedem cips (uz filmove) a presao sam na badem. ne na kikiriki, vec na neslan badem. gazirano sam izbacio skroz a cokoladu sam zamenio medom. meni se desava da mi se nekad TOOOLIKO jede nesto slatko da bih svisnuo ako u usta ne stavim kasicicu meda. ujutro mlec - za imunitet. da prvo sam izbacio vopi. :wink:

sad znate, zasto ja, ustvari toliko pricam o vanilicama...... :cry: :cry: :cry:

licno sam protiv nekih sad specijalnih dijeta... mislim da sve treba da bude prirodno. zato i u teretani kada radim sa tegovima, svedem to na minimum a vise se trudim da radim sa svojom tezinom (koje, na svu srecu, ima dovoljno da svaku vezbu ucini teskom).... znaci, svojom tezinom i NORMALNOM ishranom.

Ovako sam ja izgubila 18kg:
Ujutru:kafa(malo secera,bez mleka)posle kafe obavezno 2dl.vode
Parce hleba(40gr.)
Malo maslaca,malo dema ili parcence sira ili sunke.
Rucak:sve sto zelis,ali u znatno malim kolicinama(organizmu je sve potrebno,i to se zove zdrava-raznovrsna ishrana)
Uzina:obicno voce ili jogurt.
Vecera:lako varljiva hrana,bez zacina,masnoce.
AKO imas zelju za slatkisima,zameni ih vocem,a ako bas moras uzmi jednu kockicu cokolade da te zelja mine.Ne kupuj dijabetske poslastoce,one nemaju secer ali su kaloricne.
NAJ VAZNIJE JE VODA,2L NAJ MANJE NA DAN!
SPORT je ok,ali ne jesti pre 2h(pauza)
Ne zaboravi posle svake kafe 2dl vode...
Puno uspeha!!!

Teki:
da li je neko pomislio na najprirodniji nacin UBIJANJA kilograma , stresa i lošeg tena ?
SEX ljudi , evo rešenja !!! :shock:

Sexa ne mogu imati vise nego sto ga imam, ali, nesto pretjerano ni ne pomaze, a mozda...ko zna koliko bih bila teska da ga ne upraznjavam.... :oops:
A, btw, upisala sam se na fitnes-aerobik-body balance-mastasvene casove i dobila sam licnog trenera, zensko, nazalost :wink: pa mi kaze da je optimalno da se skine 1, do 1,5 kg MJESECNO ...eto, razocarala me, necu srediti liniju do slj. zime, hihihi :P :P :P eto, kaze, jedino tako se izbjegne jo-jo efekat...
Eto, ako je neko zainteresovan za neki "strucniji" savjet, ja cu malo njenu pricu da prepricam...
sto se tice hrane, bez pretjeranih promjena, samo poslije 6, 7 NISTA jesti, piti vodu, caj, i tako te gluposti...na pocetku raditi na poboljsanju kondicije, znaci trcanjem, i svim onim kardio-vjezbama....2 do 3 puta sedmicno...i onda kad se kondicija sredi, tek onda poceti sa nekim programima....o tome cu vam pisati kad mi se kondicija poboljsa :cry:

pitalica:
A DIJETA JUZNE OBALE?!?!??!?!!?
to je blaza varijanta Atkinsonove, ogranicava unosenje ugljenih hidrata, ali ne rigorozno kao gore pomenuta. Tvorac je neki poznati americki kardiolog (sve to mozes da nadjes u internetu), ukratko, ona ima tri faze, prva traje dve nedelje, druga mesec, treca tj. kad usvojis pravila a zeludac se smanji (subjektivno, nece ti se da ga pretrpavas :) ) da kraja zivota...
Meni (povrsnoj i zeljnoj brzih rezultata) najvaznija je, i objektivno najteza, prva...
Traje samo dve nedelje, odu sigurno 3(meni!) a nekome i 4, 6 kilograma, nisi gladna, a jedes sve osim sledeceg:

hleb i peciva, testenina, pirinac , razne pahuljice
voce i vocni sokovi (ovo je bas tesko, ja sam pila sokice pa su, mozda zato otisla 3 Kg)
cvekla, sargarepa, krompir, kukuruz,
mleko i mlecni proizvodi, osim posnog sira
I ni kapljica alkohola!

a jedes jaja neograniceno (pitam se sta je sa holesterolom, ali poklonila sam veru kardiologu-sastavljacu), meso do mile volje, doticni sir, sve ostalo nenabrojano povrce, ulja 1 kasiku, slatkisa za 75 kalorija (jedan bedni keksic, ili malo vise od polovine stangle cokolade), i dnevno 30 grama raznih oraha.
Obavezno se piju vitamini (naravo, pitala sam se zasto se ne unose vocem, ali voce siri zapreminu zeludca..), mnogo tecnosti, npr. dobar je zeleni caj. I tako svega 14 dana.
Jela sam u tacno odredjeno vreme (9. 12, 15, 18 )Preporucuje se 5 obroka, ali meni taj peti nije bio potreban. Zanimljivo je koliko to pomaze da prevaris glad koju osecas u pocetku. Pogledas na sat pa kazes - Strpicu se jos sat i po. I tako bude.
Nikada nisam bila gladna, samo posle cetvrtog ili petog dana malo sam klonula zbog nedostatka secera .
Ali, proslo je. A cilj je ostvaren.
Onda dolazi druga faza, sve se jede ali "opasne stvari" redje,i u manjim kolicinama. Vazno je da se ne navali na klopu, jer su masne celije (kojima ne dajemo ugljene hidrate, pa same sebe sagorevaju- to je sustina dijete-) presle na "usporen rad". To znaci da su nam i potrebe manje, i ako se unese vise od potrebnog, salce se ponovo talozi. To je poznati jo-jo efekat.
Dakle, u drugoj fazi sve se jede (hleb, ali npr. pre crni nego beli), voce obavezno, cak i majonez. Ali sa merom.
A treca - to je ono kad se zgrozis sto ti neko nudi pomfri, pljeskavicu sa kajmakom, srneca ledja.
Verovatno dok dodjemo do te trece stignemo da ostarimo, a tada se i onako ne jede masno, kaloricno, sve nam smeta, proteza zulja...
Inace, sada je
ta djeta juznih plaza (ili mora) najpolularnija...

Back