kako tudji stan staviti pod hipoteku

Koliko sam upućen, nemoguće bi bilo to uraditi bez prenosa apsolutnih prava na stan na tebe, što bi koštalo, koliko znam 2.5% od vrednost stana za porez kako bi prenela sva prava na sebe. To je moje mišljenje. Kontaktiraj nekog advokata (još bolje ako ga znaš) pa se raspitaj.

Нека мајка теби пренесе стан уговором о поклону, на први наследни ред се не плаћа порез, платићете само таксу која је можда пар хиљада динара.
Онда можеш хипотеку на своје име, ма шта да намераваш...

majka nema godine da bi joj dali kredit
imamo stan od 90km2
uzeli bi kredit tj stavili bismo ga pod hipoteku,,a hippoteka ce biti na moje ime
..e sada\

kako ta procedura ide?
i koliko iznosi novaca hipoteka od vrednosti stana? ili je to stvar koja je podlozna dogovoru?

Suprotno svemu što ti je gore savetovano,

možeš da podigneš kredit za čiju otplatu ćeš garantovati majčinim stanom.

Nema potrebe da ti ga majka prenosi, bilo koje lice može da ti učini ovu uslugu

i da zajedno sa tobom snosi rizik redovne otplate.

Najnoviji vlasnički list (katastar), ponesi u banku i izvesti ih da majka želi da garantuje tim stanom za tvoj kredit.

Banka će sastaviti založnu izjavu koju će mama da overi kod suda, nakon toga će biti knjižena hipoteka kod katastra, u korist banke,

a nakon toga ide puštanje kredita u tečaj.

Suprotno svemu što ti je gore savetovano,

možeš da podigneš kredit za čiju otplatu ćeš garantovati majčinim stanom.

Nema potrebe da ti ga majka prenosi, bilo koje lice može da ti učini ovu uslugu

i da zajedno sa tobom snosi rizik redovne otplate.

Najnoviji vlasnički list (katastar), ponesi u banku i izvesti ih da majka želi da garantuje tim stanom za tvoj kredit.

Banka će sastaviti založnu izjavu koju će mama da overi kod suda, nakon toga će biti knjižena hipoteka kod katastra, u korist banke,

a nakon toga ide puštanje kredita u tečaj.

HVALA HVALA
TO ZVUCI LOGICNO

Back