Како трошите новац?

Како трошите?
На шта вам је жао да потрошите, а на шта лако дајете новац?
Да ли сте склони штедњи или компулзивно купујете?
Шта су вам приоритети?
Да ли на време подмирујете рачуне?

Žao mi je da dam novac na odeću, a obožavam da kupujem tkanine.
Nisam sklona štednji, ali sam lenja za odlaske u kupovinu pa iz toga ispadne nekakva štednja.
Prioriteti su hrana i putovanja (uglavnom gorivo za auto).
Najčešće redovno plaćam račune, ali kasnim kad me mrzi da odem i čekam u redovima da bi ih platila ili kad izgubim neki račun među raznim papirima pa zaboravim na njega.

Uf, uglavnom sam veoma pazljiva sa novcem i uglavnom najvise novca trosim na zdravu hranu.

Ponekad mi se desi da otkacim i kupim nesto sto normalni ljudi kupuju i onda dodjem kuci i kazem sebi da sam silly i bacim sve u smece.
E, tih para mi je zao... Mogla sam da ih doniram nekom kome trebaju umesto toga...

Tema mog života. :D
Novac i ja dve velike ljubavi i dva velika neslaganja.
Teško funkcionišemo kada smo skupa.

Volim da ugodim sebi, da ručkam, da kupim sitnice, recimo, škrtarim na garderobi (najviše u Sekendicama se odevam), kupujem knjige, poklončiće, volim odlaske u kafić, druženje. Radije na druge no na sebe trošim.

Ne pamtim kada sam za neki deo garderobe dala više od hiljadarke. Za druge bih bez problema. :D
Volim da darujem, da grickam slatko, da odem kod nekog, odnesem mu male znake pažnje.

Volim da kupim minđuše, ali platim svaki par pedeset dinara.

Ne umem da budem mirna kada imam dosta novca. Volim da se rešim te muke. :D

Zasad još ne moram brinuti dugoročnije, mada kad se rešim i fokusiram mogu da se držim svojih štednji, ali nezadovoljstvo me tera da novac troškarim. :D

Имам пар одличних ствари из секендхенда, плаћених - срамота ме и да кажем.
Пре неки дан спазим у Призренској један савршени сомотски мантил - 1200 дин, али мали. Искеширала бих ладно само да ми је био таман.

Back