kako to neznamo da napravimo novac

• Začetnik teme Začetnik teme mangas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ceo tvoj komentar nema veze sa istinom.NIJEDNOG jedinog slova.......
Vwerovatno se odnosi na one radnike koji ne znaju ni da se potpisu, a kamoli svoja prava.ali, i duznosti naravno..
A gledajuci poslodavce sigurno si sreo vecinom nepismene, kada tako rpicas...
Redom:
1.Drzava ima nekoliko programa zaposljavanja kojima pomaze da radnici nadju posao.Jedan od oblika je finansiranje i oslobadjanje dela obaveza za novo zaposlene radnike.Postoje programi prekvalifikacija, ucenja i sticanja novih znanja.
2.Poslodavac je duzan da postuje radno vreme, bolovanje, godisnji odmor, regres,placen put do polsa do odredjenog iznosa.Ukoliko to ne postuje, svaki radnik moze (cak i anonimno) da nepravilnosti prijavi inspekciji koja je DUZNA da radi po prijavi.Ako prijava nije anonimna inspekcija je duzna da obavesti o ishodu njegove prijave.
3.Postoje kazne i to veoma visoke za drzanje radnika na crno....
4.Radnike NE MOGU da otpuste kako i kad hoce.zakon o radu jasno ukazuje na nacin na koji to moze da se uradi.I to sto kaze zakon je vrlo rigorozno, toliko da je poslodavcu prilicno tesko da otpusti radnika pridrzavajuci se zakona.ako uradi drugacije, posle prijave od radnika , moze da racune na prilicnu odstetu koju ce morati da plati.
5.Radnike, dobre radnike, svaki normalan poslodavac ce uvek da plati uvek da prijavi, uvek ce brinuti o njemu.Zato sto je veoma tesko naci dobrog radnika.
Jer vecina u Srbiji jednostavno nece da radi.....

Tako da........zakoni su veoma dobro napisani(zakon o radu u ovom slucaju).
ali je problem sto se taj zakon primenjuje selektivno, jer je korupcija prodrla u sve pore naseg drustva.

Choveche iz koje galaksije si ti zalutao o chemu ti prichash, o kojim crnim zakonima pa josh i poshtivanju istih?:dontunderstand:
Imam vishe od 13 godina radnog stazha kod privatnika a ukupno vishe od 20 godina radnog stazha i za ove godine sam se nagledao svega i svachega i sve suprotno od onoga shto si ti napisao! :thumbdown:
Ne znam ko si i shta si i shta radish niti me interesuje , ali mi se chini da ochito nemash pojma shta i kako se radi kod privanika u danashnje vreme i ovde kod nas!Kada budesh imao nekog iskustva o tome onda se javi a dotle cuti, jer jedno je shta je napisano u zakonu shta se radi ,e toliko! :rtfm:

Back