Kako ste preziveli,doziveli kraj mladosti i ulazak u srednje doba?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Normalno,malo se zapita covek kako prodjose godine,kada pocne neke price iz mladjih dana.Inace sta je tu je idemo dalje.
U Titino vreme si već bio kandidat za šefa u firmu ako si vredeo nešto
Sad, u demokratiji, možeš samo da se rokneš jer si mator za svaki posao a nemaš stranačku vezu
Penziju neš dobiješ - ko je koga pa prijavljivao od najezde izbeglica? Ako ti neš - ovaj kukavac mora...
U svakom slučaju najebasmo i rezultati polako pristižu, neumoljivo
a ovima što će se izvuku u ovom izvlačenju najebaće deca pod obavezno jer nas biti neće pa neće imati od koga da otimaju...

- - - - - - - - - -

NEODGOVORNA DRUŠTVA MORAJU PROPASTI
NSP

- - - - - - - - - -

Koliko god se god NSP bavio satanizmom - poruka je itekako PRIRODNA
PRIRODA ne dozvoljava lelemudanje i parazitiranje...
ko je ovde lud, čuće se...

Znam da mi niko neće vjerovati ali zadnjih pet šest godina živim najbolje u životu .
Četrdeseta mi je vjerovatno bila najgora u životu jer sam je dočekao u ratu .
Malo mi je šta u životu išlo po planu . Kada sam mislio da sam sredio život i da je
vrijeme za uživanje - sve je otišlo do đavola . Kad sam mislio da sam došao do dna
sve se odjednom prokrenulo u moju korist . Možeš planirati koliko god hoćeš ali ti
žiot namjesti takve preokrete da možeš samo da se čudiš .

Znam da mi niko neće vjerovati ali zadnjih pet šest godina živim najbolje u životu .
Malo mi je šta u životu išlo po planu . Kada sam mislio da sam sredio život i da je
vrijeme za uživanje - sve je otišlo do đavola . Kad sam mislio da sam došao do dna
sve se odjednom prokrenulo u moju korist . Možeš planirati koliko god hoćeš ali ti
da li imas dece?

Oslovljavanje sa "gospodjo" ( :aaa: ) ,promene izgleda i ostalo?

Usporio mi se metabolizam, ako želim da zadržim istu težinu, moram manje da jedem, a više da se bavim sportom.

Psihički mi je super, osećam se jače nego ikad, i sve što sa radila poslednjih 20 godina je vodilo ka ispravnom cilju,
pa sam jako prijatno iznenađena, jer mi nije žao vremena koje prošlo, nego je sve ok.

Mlađim ljudima to sigurno zvuči kao kiselo grožđe, a nije: jako mi je drago što više nemam dvadeset ili čak i trideset godina.

Najviše me je uznemirilo oblačenje, zato što nijedan od mejnstrim "izgleda" za sredovečnu ženu uopšte ne ide uz moj mentalni sklop,
kao što uz moj sklop ne ide ni mladalački izgled, pa mi je trebalo jedno 3-4 godine da se stilski osmislim. Konačno sam se skockala :)

A ovo oslovljavanje sa gospođo - zaslužila sam ;)
(ali to smo spomenuli na temi o starenju - jeste čudno kad tek počne da se događa)

Usporio mi se metabolizam, ako želim da zadržim istu težinu, moram manje da jedem, a više da se bavim sportom.

Psihički mi je super, osećam se jače nego ikad, i sve što sa radila poslednjih 20 godina je vodilo ka ispravnom cilju,
pa sam jako prijatno iznenađena, jer mi nije žao vremena koje prošlo, nego je sve ok.

Mlađim ljudima to sigurno zvuči kao kiselo grožđe, a nije: jako mi je drago što više nemam dvadeset ili čak i trideset godina.

Najviše me je uznemirilo oblačenje, zato što nijedan od mejnstrim "izgleda" za sredovečnu ženu uopšte ne ide uz moj mentalni sklop,
kao što uz moj sklop ne ide ni mladalački izgled, pa mi je trebalo jedno 3-4 godine da se stilski osmislim. Konačno sam se skockala :)

A ovo oslovljavanje sa gospođo - zaslužila sam ;)
(ali to smo spomenuli na temi o starenju - jeste čudno kad tek počne da se događa)
Jako ali jako mi se dopada ovo sto si napisala :)

S druge strane cesto mi se desava da me par god stariji od mene ljudi mrtvi ozbiljni oslove sa "decko" :lol:

Dešava se.
Kada sam imala 13 mislili su da imam 17, sada kada imam 30 neki pomisle da sam srednja škola :lol: I tako se skoro dve decenije provlačim u istom broju odeće i obuće :lol:
A promene osetim već sad.
Mada i u pozitivnom smislu, opuštenija sam i lakše se otkačim nego pre. Meni samopouzdanje raste sa godinama :)

Istina. Ne vredi ni planirati, sto vise planiras sve se manje ostvari.
Inace tek kad sam napunila 50 pocela sam da razmisljam o tom nekom srednjem dobu, do tad sam se osecala mladom.

Za mene je kraj mladosti počeo kada sam dobila prvo dete. Život delim na "pre i posle dece".
Pre toga sam mogla da radim šta god mi se ćefne, sada moram dobro da razmislim o svemu, da sagledam "posledice" i da izvagam šta je najbolje.
Pre toga me je bolelo uvo i kako sam obučena i kako izgledam u očima drugih ljudi, sada itekako vodim računa da mojoj deci niko i nikada ne može ništa da spočitava za mamu.
Čak štaviše, njihovi klinci me obožavaju, redovno dobijam komplimente i da sam super mama i da sam jako lepa. Taj ponos koji moje dete oseća kada mi to prenosi jer je glavni baja u društvu zbog mame, e to mi je vrh vrhova! :super:

Postalo mi je bitno samo šta oni misle i to je glavna razlika. Pre njih sam želela svima da ugodim, sada želim da ugodim samo mojoj deci i sebi.

Back