Kako ste politicki orijentisani?

Kako ste politicki orijentisani?

• Demokrata

• Liberalista

• Socijal-Demokrata

• Liberal-Demokrata

• Teokrata

• Komunista

• Anarho-Komunista

• Anarhista

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Сандалко,да сам на твом месту ћутао бих. Док смо ти давали да причаш на микрофон били смо ти дивни. Сад ти је Раде отео титулу ''великог вође протеста'' па ти мораш да нас обавештаваш ко чију децу крије по подруму и ко су врућа радикалне странке. Поз за Ђуку напредњака.

Smarao nas je mesecima pod nickom Đuka_SNS dok ga ceo forum nije omrzao (čast retkim izuzecima) i onda je ispario pod težinom argumenata protiv Tome i Ace

Eh sad nije bas tako, svi smo ponesto naucili. Eto i ti si potpala pod uticaj i okacila taj avatar

Meni je bio u prijateljima

Meni jos uvek. I to ponosno sada javno kazem u 3:00 ujutru

uhh....odrastao sam u vojnickoj porodici....deda rodjeni partizan,nije bio komunista...njegov brat deportovan 41 kao komunista u nemacku....45 se vratio i preuzeo neke funkcije u srezu....bio je zadrti komunista--kako pise u statutu---nije imao ni dana odmora niti bolvanja ...ljudi ga nalazili poluonesvescenog pored puta,malo se oporavi i na posao....divio sam se toj snazi volje....u vojnoj skoli sa 16 godina sam postao komunista....bila mi je cast...radio sam kao deda do krajnjih granica koje sam stalno pomerao...radio sam kako je pisalo u programu i statutu....ooooo kakva sam budala bio......ostali su bili pametni.njma je clanstvo sluzlo za nesto drugo....shvatio sam......ali se ne kajem....da su svi komunisti bili spremni na ono na sta sam ja bio po uzoru na dedu...siguran sam da bi srbija bila eldorado.....previse sam bio idealista....zabluda....i zato kad sam se jedared ispade presao vise ne...

:):ok:
Totalno razumem o čemu pričaš:)

Анкета је кретенска... Четири демократске опције и 3 комуњарске, нормалан човек нема за шта да гласа... Иначе, оријентисан сам екстремно десно.
Cuvaj se da skrenes:hahaha:
Kakvi crni extremi pa danas se treba kloniti krajnosti..
Dobro ajde nek bude
Anarhizam kao najsavrseniji oblik

Da se definisem u smislu neke politicke partije - ne! Nisam clan nijedne, i nijedna mi nije dorasla da bih svoju slobodu razmisljanja i kritike stavio u njihove ruke.
Al' volim sve sto promovise individualna prava, slobode, toleranciju, normalne vidove komunikacije, socijalnu pravdu, ekonomski napredak.

Da se definisem u smislu neke politicke partije - ne! Nisam clan nijedne, i nijedna mi nije dorasla da bih svoju slobodu razmisljanja i kritike stavio u njihove ruke.
Al' volim sve sto promovise individualna prava, slobode, toleranciju, normalne vidove komunikacije, socijalnu pravdu, ekonomski napredak.

A sta je to? Meni lici na anarho-komunizam, ili demokratiju sa velikim stepenom liberalizma. Ja sam imao takav stav do skora, tj. dok nisam poceo da citam Prudonova i Bakunjinova dela, od tada sam anarhista.:D

Najblize ovome...

Anarhija je vrlo privlacna opcija za razmisljanje kad si buntovnik...
Al' opet, kod nas bi se to pretvorilo u potpuno rasulo... pa je zato valja izbegavati.

Bilo bi rasulo u pocetnom periodu, posle bi se, ili vratio stari poredak, ili bi se dobilo ono sto vecina danas naziva utopijom. I da, anarhija ne moze da se ostvari samo u jednoj drzavi, vec u isto vreme na celom svetu, jer bi se druge drzave suprotstavljale anarhistickom drustvu.

Ja bih ti preporučio da manje čitaš Bakunjina i Prudona, a malo više Hobsa, Rusoa, Loka,
a Morovu Utopiju ne shvataj bukvalno....;)

Citaj Rusoa ako hoces, ja cu se ipak drzati Prudona, svako ima pravo na svoje misljenje. Nisam ljubitelj Rusoa, jer je njegova ideja drzave vec ostvarena, npr. Velika Britanija, kao ustavna parlamentarna monarhija, po meni jedan od najgorih uredjenja drzave.:)

Back