Kako staviti gel?

zivkoj

Početnik
Poruka
31
pitanje mozda zvuci bezveze, ali ako postoji neki nacin na koji se stavlja gel na kosu molim vas da mi neko kaze, jer ja samo natrljam prste gelom i onda prodjem kroz kosu ali nije to to jer mi samo zaljepi kosu i nemogu da napravim nikakvu frizuru tako da ako se gel stavlja na neki drugi nacin molim vas da mi opisete kako.

Прво узми једну дрвену варјачу, и лепо измутиш гел. Идеш с лева на десно - значи у смеру казаљке на сату (никако контра)! Мутиш од 3-5 мин. Кад лепо имутиш, додаш пар капљица воде (одокативно, видиш колико одговара) и мутиш још 2-3 минута. Затим кад завршиш и то мућење, онда узмеш фен и из даљине (ОБАВЕЗНО ИЗ ДАЉИНЕ; АКО ФЕН СТУПИ У КОНТАКТ СА ВОДОМ МОЖЕ ДА ТЕ УДАРИ СТРУЈА) и грејеш гел од 60-90 секунди. Након тога оставиш гел да одстоји 5 минута (ни минут дуже), и онда лагано наносиш гел дрвеном варјачом по коси (да ти се не би прсти улепили пре него што почнеш да правиш фризуру)! Е онда, оставиш варјачу и рукама наместиш фризуру како желиш...

П.С. Ако Вам се не свиђа крајњи продукт, тј. добијена фризура - поновити процес!

Прво узми једну дрвену варјачу, и лепо измутиш гел. Идеш с лева на десно - значи у смеру казаљке на сату (никако контра)! Мутиш од 3-5 мин. Кад лепо имутиш, додаш пар капљица воде (одокативно, видиш колико одговара) и мутиш још 2-3 минута. Затим кад завршиш и то мућење, онда узмеш фен и из даљине (ОБАВЕЗНО ИЗ ДАЉИНЕ; АКО ФЕН СТУПИ У КОНТАКТ СА ВОДОМ МОЖЕ ДА ТЕ УДАРИ СТРУЈА) и грејеш гел од 60-90 секунди. Након тога оставиш гел да одстоји 5 минута (ни минут дуже), и онда лагано наносиш гел дрвеном варјачом по коси (да ти се не би прсти улепили пре него што почнеш да правиш фризуру)! Е онда, оставиш варјачу и рукама наместиш фризуру како желиш...

П.С. Ако Вам се не свиђа крајњи продукт, тј. добијена фризура - поновити процес!

:eek::eek::eek::rotf:

Kad bi nam jos i to strucno pojasnio... ;)

Ех сад... Па не може све на готово... Мале тајне великих мајстора!;)

П.С. Шта мислиш, колико ми је само варијација и времена требало да усавршим намештање фризуре гелом?!:neutral:

Stvarno mi nije jasno zašto se svaka tema na ovom forumu pre ili kasnije završi nekim retardiranim kvazi-humorom, ljudi vas pitaju za savet a vi postavljate ovakva sranya od odgovora.

Dakle, zivkoj, dosta zavisi kakav izgled želiš da postigneš. Pre svega dolazi izbor gela, na pakovanju ti piše wet look, strong hold, mega hold, ultra-džidži-midži hold itd...
Ako samo želiš da ti kosa izgleda mokro onda wet look gel stavi na mokru kosu, a ako želiš neki određeni oblik onda bi najbolje bilo da neki od ovih x-hold gelova staviš na suvu kosu.

Ja prvo pokvasim ruke i provučem ih kroz kosu nekoliko puta zatim malo gela razmažem među prstima i provučem ih kroz kosu, i onda samo ponavljaš postupak dok ne dobiješ željeni oblik kose. E sad, ni ja u početku nisam znao da oblikujem kosu gelom, ali brzo se to nauči :ok:

pitanje mozda zvuci bezveze, ali ako postoji neki nacin na koji se stavlja gel na kosu molim vas da mi neko kaze, jer ja samo natrljam prste gelom i onda prodjem kroz kosu ali nije to to jer mi samo zaljepi kosu i nemogu da napravim nikakvu frizuru tako da ako se gel stavlja na neki drugi nacin molim vas da mi opisete kako.

koristi vosak

Sve sam to iskusila prosle godine u ovo doba. Jeste da je lakse, ali je zimi bas hladno, kape me sa kratkom ne stoje lepo, a i duza mi kosa lepse stoji. Sad je u fazi rasta, tako da mi ne pada na pamet da je ponovo osisam u skorije vreme.

Necu je ni ja sisati tokom zime, cekam ponovo leto pa cu opet na kratko kratko da se ocelavim. Leti je kul, i na moru (bazenu) fino se brzo osusi, ocas posla opere, bas je prakticnije. A zimi zebe glava, al sta sad :) Narasce mi do prvih snegova koliko toliko...

Back