Kako sprečiti formiranje zajedničke države Srba, Hrvata i Slovenaca

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Po mišljenju brojnih istoričara, to je jedna od naših najvećih istorijskih grešaka.
Nije mi jasno kako to da naši potomci nisu poslali nikog iz budućnosti da spreči ovo ujedinjenje?
Ili samo nisu u paralelnom univerzumu u kom se mi nalazimo?

Možda je na nama breme
da se vratimo kroz vreme?
hajde da svi damo doprinos, evo ja pratim oglase, tražim ovako nešto
xyc.jpg

Poslednja izmena:
Mozda nasi potomci u buducnosti ni ne znaju ni da citaju, ni da je postojala SFRJ, a kamoli da vrate vreme i isprave greske. A potomke drugih ne zanima Balkan. Ali jako je pohvalno ako je tebi sve drugo jasno, a samo ti nije jasno kako su potomci dopustili tako nesto, da se ne vrate pa to isprave.
Mozda ti zivis u prelaznom teskom periodu, mozda za potomke to bas bude sjajno, pa sto bi ispravljali. Zbog tvojih 5 minuta na ovoj planeti...
Ko zna...
Dobro je da ti je jasno da su potomci tu jos uvek na Balkanu i da mogu da putuju kroz vreme, samo ti ostaje nepoznanica zasto to ne popravljaju

"Na dan 30. svibnja 1917. slovenski političar Anton Korošec je s nekoliko svojih kolega izdao deklaraciju kojom je pozvao na ujedinjenje "sve zemlje u Monarhiji koje nastavaju Slovenci, Hrvati i Srbi"

500px-Bundesarchiv_Bild_183-2010-0420-501,_Anton_Korosec.jpg

hmmm, zamislite mene u nekoj krčmi u Ptuju kako posle malo više organskog vina ovom liku i njegovoj kliki objašnjavam kako to oko ujedinjenja nije pametna ideja...
nešto kao ova scena samo suprotno, your kids are gonna hate it...

"U kolovozu 1918. godine, kad je Austro-Ugarska iz dana u dan doživljavala poraze u ratu, Korošec je okupio ponovo oko sebe političare, koji su potpuno odbacili ideju o vrhovništvu Austro-Ugarske i osnovali "Narodno vijeće" radi "ujedinjenja jugoslavenskog naroda u nezavisnu državu"."

Back