1) Postoji jedna stara izreka ''Da bih hteo nešto drugo da uhvatiš, moraš ovo predhodno pustiti''.
Zvuči logično, jer ne možeš imati sve u životu. Zato postoji odricanje i odabir. Postaviš sebi prioritet u životu. One stvari za koje misliš da nećeš imati koristi izbaci i umesto njih dodaj koriste stvari koje će ti koristiti u budućnosti. Naprimer, mnogo više će ti služiti trčanje od 30 - 50 minuta nego caskanje po kafiću sa drugarom (ili drugaricom) o nekoj glupoj temi.
Na osnovu tih vrednosti biraj i stvaraj nove navike.
2) Nisi trčao baš mesec dana. Jer je ne moguće da nisi baš ni malo smršao posle mesec dana.
Trčanje mesec dana = Gubitak kg. Kao što su 2 + 2 = 4, to je zakon. Kvantitet gubitka kilograma od trčanja zavisi od tvoje ISHRANE. Da li si jeo hleba u tih mesec dana? Da li si jeo čokolade ili slatkiše? Da li si jeo posle 9 sati uveče? Meni ne treba da odgovoriš na ova pitanja, budi iskren sa sobom.
Ako želiš da izgubiš više sala, izbaci rafinisano belo brašno, rafinisan beli šećer i rafinisana ulja.
3) Esencija za uspeh je vatrena želja. Moraš zaista želeti da smršaš. Moraš verovati u to i videti sebe kako si smršao, kakvo telo želiš da imaš. Vatrena želja podrazumeva da toliko želiš da skineš salo, da ti to najvažniji prioritet nego sopstvena deca (ukoliko ih imaš naravno). Kakvi izlazci, kakvo druženje, kakvi filmovi, kakve serije, kakve igrice.
Za kraj da ispričam jednu priču, koju sam čuo na jednom seminaru.
Navodno čovek koji je pričao za seminar, govorio je kako je živeo pored lepog jezera i jednog dana je ugledao sportiste kako prolaze kajakom. Od cele gomile, primetio je jednog čoveka, kojeg iz aviona da gledaš znao bi da je suvi profesionalac. Svi su lepo zajedno u kolektivi išli, sve dok se jednom nije izdvojio profesionalac i počeo da pravi magnifične pokrete. Kao vrsta baleta, tako je klizeo kroz vodu. Bilo je super samo gledati. Kao da prolazi kroz oblake polako zaobilazeći masu. Posle nekoliko minuta, nakon što je došao na obalu, jedan iz mase mu kaže: ''Nije pošteno!!''
Profesionalac se okrene i pogleda ga i upita ga: ''Nije fer? Jer ti shvataš da sam ja u poslednjih 10 godina svako jutro ustajao u 6 sati trenirajući, razbijajući se, dok sve vi izlazili do kasno i pili pivo sa društvom i ustajali posle podne. Ja sam svaki jedan novčani prihod iskoristio za hranu i svoje poboljšanje. Svaki dan sam gledao da se poboljšam i budem bolji, dok ste se vi smarali. Gledajući sa moje strane, mislim da je potpuno pošteno''