kako skinuti salo sa stomaka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a kako ja da se hranim kada mi je takav raspored da lezem u 5h, a ustajem u 13h, koliki vremenski razmaci da budu izmedju dva obroka posto sam zamenio dan za noc i u koje vreme da mi bude poslednji obrok. Inace trcim skoro svaki dan po 4-5km vec dva meseca i nisam nista izgubio na kilazi tj salce je ostalo(i dalje imam problema kada vezujem patiku :roll: ), ali se osecam mnogo vitalnije posle ova 2 meseca......inace visok sam 180cm, a imam 90kg..... hvala unapred

1) Postoji jedna stara izreka ''Da bih hteo nešto drugo da uhvatiš, moraš ovo predhodno pustiti''.
Zvuči logično, jer ne možeš imati sve u životu. Zato postoji odricanje i odabir. Postaviš sebi prioritet u životu. One stvari za koje misliš da nećeš imati koristi izbaci i umesto njih dodaj koriste stvari koje će ti koristiti u budućnosti. Naprimer, mnogo više će ti služiti trčanje od 30 - 50 minuta nego caskanje po kafiću sa drugarom (ili drugaricom) o nekoj glupoj temi.

Na osnovu tih vrednosti biraj i stvaraj nove navike.

2) Nisi trčao baš mesec dana. Jer je ne moguće da nisi baš ni malo smršao posle mesec dana.

Trčanje mesec dana = Gubitak kg. Kao što su 2 + 2 = 4, to je zakon. Kvantitet gubitka kilograma od trčanja zavisi od tvoje ISHRANE. Da li si jeo hleba u tih mesec dana? Da li si jeo čokolade ili slatkiše? Da li si jeo posle 9 sati uveče? Meni ne treba da odgovoriš na ova pitanja, budi iskren sa sobom.

Ako želiš da izgubiš više sala, izbaci rafinisano belo brašno, rafinisan beli šećer i rafinisana ulja.

3) Esencija za uspeh je vatrena želja. Moraš zaista želeti da smršaš. Moraš verovati u to i videti sebe kako si smršao, kakvo telo želiš da imaš. Vatrena želja podrazumeva da toliko želiš da skineš salo, da ti to najvažniji prioritet nego sopstvena deca (ukoliko ih imaš naravno). Kakvi izlazci, kakvo druženje, kakvi filmovi, kakve serije, kakve igrice.

Za kraj da ispričam jednu priču, koju sam čuo na jednom seminaru.

Navodno čovek koji je pričao za seminar, govorio je kako je živeo pored lepog jezera i jednog dana je ugledao sportiste kako prolaze kajakom. Od cele gomile, primetio je jednog čoveka, kojeg iz aviona da gledaš znao bi da je suvi profesionalac. Svi su lepo zajedno u kolektivi išli, sve dok se jednom nije izdvojio profesionalac i počeo da pravi magnifične pokrete. Kao vrsta baleta, tako je klizeo kroz vodu. Bilo je super samo gledati. Kao da prolazi kroz oblake polako zaobilazeći masu. Posle nekoliko minuta, nakon što je došao na obalu, jedan iz mase mu kaže: ''Nije pošteno!!''

Profesionalac se okrene i pogleda ga i upita ga: ''Nije fer? Jer ti shvataš da sam ja u poslednjih 10 godina svako jutro ustajao u 6 sati trenirajući, razbijajući se, dok sve vi izlazili do kasno i pili pivo sa društvom i ustajali posle podne. Ja sam svaki jedan novčani prihod iskoristio za hranu i svoje poboljšanje. Svaki dan sam gledao da se poboljšam i budem bolji, dok ste se vi smarali. Gledajući sa moje strane, mislim da je potpuno pošteno''

1) Postoji jedna stara izreka ''Da bih hteo nešto drugo da uhvatiš, moraš ovo predhodno pustiti''.
Zvuči logično, jer ne možeš imati sve u životu. Zato postoji odricanje i odabir. Postaviš sebi prioritet u životu. One stvari za koje misliš da nećeš imati koristi izbaci i umesto njih dodaj koriste stvari koje će ti koristiti u budućnosti. Naprimer, mnogo više će ti služiti trčanje od 30 - 50 minuta nego caskanje po kafiću sa drugarom (ili drugaricom) o nekoj glupoj temi.

Na osnovu tih vrednosti biraj i stvaraj nove navike.

2) Nisi trčao baš mesec dana. Jer je ne moguće da nisi baš ni malo smršao posle mesec dana.

Trčanje mesec dana = Gubitak kg. Kao što su 2 + 2 = 4, to je zakon. Kvantitet gubitka kilograma od trčanja zavisi od tvoje ISHRANE. Da li si jeo hleba u tih mesec dana? Da li si jeo čokolade ili slatkiše? Da li si jeo posle 9 sati uveče? Meni ne treba da odgovoriš na ova pitanja, budi iskren sa sobom.

Ako želiš da izgubiš više sala, izbaci rafinisano belo brašno, rafinisan beli šećer i rafinisana ulja.

3) Esencija za uspeh je vatrena želja. Moraš zaista želeti da smršaš. Moraš verovati u to i videti sebe kako si smršao, kakvo telo želiš da imaš. Vatrena želja podrazumeva da toliko želiš da skineš salo, da ti to najvažniji prioritet nego sopstvena deca (ukoliko ih imaš naravno). Kakvi izlazci, kakvo druženje, kakvi filmovi, kakve serije, kakve igrice.

Za kraj da ispričam jednu priču, koju sam čuo na jednom seminaru.

Navodno čovek koji je pričao za seminar, govorio je kako je živeo pored lepog jezera i jednog dana je ugledao sportiste kako prolaze kajakom. Od cele gomile, primetio je jednog čoveka, kojeg iz aviona da gledaš znao bi da je suvi profesionalac. Svi su lepo zajedno u kolektivi išli, sve dok se jednom nije izdvojio profesionalac i počeo da pravi magnifične pokrete. Kao vrsta baleta, tako je klizeo kroz vodu. Bilo je super samo gledati. Kao da prolazi kroz oblake polako zaobilazeći masu. Posle nekoliko minuta, nakon što je došao na obalu, jedan iz mase mu kaže: ''Nije pošteno!!''

Profesionalac se okrene i pogleda ga i upita ga: ''Nije fer? Jer ti shvataš da sam ja u poslednjih 10 godina svako jutro ustajao u 6 sati trenirajući, razbijajući se, dok sve vi izlazili do kasno i pili pivo sa društvom i ustajali posle podne. Ja sam svaki jedan novčani prihod iskoristio za hranu i svoje poboljšanje. Svaki dan sam gledao da se poboljšam i budem bolji, dok ste se vi smarali. Gledajući sa moje strane, mislim da je potpuno pošteno''

Boris ti je sve rekao......To je sve tako jednostavno imate par pravila morate da ih se pridrzavate. verujem da i vi znate sta trebate da radite ali nemzoete da se pridrzavate.

ama ljudi, sta ste me tu napali........ ko je uopste spomenuo kafane i izlaske.......takav mi je posao pa moram da radim samo nocu.......i ko je rekao da sam jeo puno hleba i brasna uopste, mislim da jedno do dva parceta hleba po obroku nije uopste mnogo....
ja sam vas pitao kada da mi bude poslednji obrok uvece, posto mi je do sada poslednji obrok u danu bio oko 23:30, i posle sam pio negazirane sokove(za koje znam da goje, ali sam ih pio). imam jos jedan problem, a to je sto ne mogu da jedem cesto( na svaka 2 sata) dok radim. pa sam zato morao vise hrane da pojedem za vreme te "vecere", ali to nije podrazumevalo puno hleba, vec ostalo......i mislim da ljudi koji vise vole svoje trbusnjake ili bilo koji deo svoga tela od svoje dece obavezno treba da odu kod nekog psihologa ili tako nesto pa da vide koji problem u glavi imaju....

Poslednja izmena:
Nije te niko napao, ljudi ti pomažu ;)
Jedan, dva parčeta je upravo ono što je mnogo. Mnogi ljudi misle ako pojedu jednu čokoladicu na dan, to nije ništa. Tim mišljenjem stvore naviku. Navika je nešto najmoćnije što postoji. Kada stvore naviku, oni to rade iz dana u dan. Ta jedna čokoladica ispadne PUN ŠLEPER čokolada, posle 20 godina. Ako negde piše ''NEMOJTE JESTI ŠEĆERA I HLEBA'', da li to znači da jedeš dva parčeta? Naravno da NE, to znači NEMOJ JESTI UOPŠTE. Manje je bitno kad će ti biti poslednji obrok nego ŠTA JEDEŠ. Manje je bitno koliko puta dnevno jedeš, nego ŠTA JEDES. Kvalitet hrane je najvažniji. Posle toga je važno da raspodeliš tu hranu i kad ćeš poslednji put jesti.

Nemoj se suviše tripovati oko toga kad jedeš. Jednostavno jedi kad si gladan i kad ti organizam daje ''signale''.

To za decu, sam ti da čist primer. Ali moraš zavoleti svoje telo, da bi neko drugi mogao da zavoli. Zapitaj se, kako možeš očekivati da neko voli tvoje društvo, da je sa tobom, ako sam ne voliš sebe? Isto tako važno je da zavoliš sebe.

Ljubav za bilo šta, u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu, nikad se nije pokazala lošim. Ukoliko osoba voli svoje trbušnjake više od dece, ne mora značiti da je zreo za psihijatriju. To znači da vodi računa o sebi, pa posle o ostalima.

Problem je u tome što ljudi danas daju 200% za decu (što je sasvim ispravno ako mene pitaš) međutim zaborave da brinu o sebi.

Brini o sebi.

P.S. Gledaj da promeniš posao. Ne kažem ti zbog trbušnjaka već zbog životne energije, boljeg raspoloženja i slično.
Čovek je stvoren da spava noću.

P.P.S. Svaki uspeh, mora početi sa jakom vatrenom željom (koja ne prepoznaje ne uspeh) i verom da ćeš uspeti. Ukoliko to nemaš, samo zavaravaš sebe.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back