Kako sigurno da skladištim 100 litara benzina i 100 litara dizela ?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.345
Pitanje je u naslovu

Ali me zanima sledeće

Koliko je rok trajanja ? I da li mogu da dosipam ili je to opasno?

Kako da stabilizujem gorivo?

Držati u plastičnim kanisterima ili u metalnoj bačvi ?

Zakopati u zemlju ili je dovoljno držati na hladnijem i tamnom mjestu ?

Da li vi lagerujete gorivo i koliko ?

IMG_8187.jpeg

Pitanje je u naslovu

Ali me zanima sledeće

Pogledajte prilog 1784609
ako smem da pitam... sta ce ti benzin/nafta à 100L? odes na pumpu pa sipas kad ti treba.
to mislis ako pocne rat/nestasica, pa da se nadje? :per:

Držao sam ja i po godinu dana, radi i dalje... ali mu opada oktanski broj. Kod novih vozila to nije toliko strašan problem.

Ali svakako ne treba više od 6-12 meseci držati, i nikakvo zakopavanje i slične kerefeke... samo sertifikovana posuda za benzin na otvorenom, provetrenom prostoru, garaža sa ventilacijom gde temperatura ne ide u nebo, sklonjeno od sunca, i sl.

Dopunjavanje ne preporučujem, jer staro gorivo kvari novo. Trošiš dok se ne isprazni a posle sipaš sve novo i znaš da krećeš od nule.

Držao sam ja i po godinu dana, radi i dalje... ali mu opada oktanski broj. Kod novih vozila to nije toliko strašan problem.

Ali svakako ne treba više od 6-12 meseci držati, i nikakvo zakopavanje i slične kerefeke... samo sertifikovana posuda za benzin na otvorenom, provetrenom prostoru, garaža sa ventilacijom gde temperatura ne ide u nebo, sklonjeno od sunca, i sl.

Dopunjavanje ne preporučujem, jer staro gorivo kvari novo. Trošiš dok se ne isprazni a posle sipaš sve novo i znaš da krećeš od nule.

Ja sam mislila da tome nema rok trajanja, medjutim kako čitam ipak sad kao ima

Mislila sam sebi nabaviti i ostavi ali koliko vidim to je više predvidjeno za redovno korišćenje i kvazi dopunjavanje

IMG_8188.jpeg

Pitanje je u naslovu

Ali me zanima sledeće

Pogledajte prilog 1784609
u bure ili tako kante

benzin vrlo zapaljiv, dizel nije toliko pa je dosta sigurniji

U principu ideja je prilično bez veze, jer ti ta količina svakako ne rešava ništa dugoročno, a praviš sebi veliki posao oko sipanja, presipanja, čuvanja, korišćenja bajatog goriva, opasnosti od požara, i šta sve ne.

To je moje mišljenje, ali dobro, svako ima svoje.

Pa sad možda jeste a možda i nije

Možda je ova tema više za psihologiju :z;: Zašto neke osobe iz straha cine čudne stvari ?

S druge strane ipak se nekad brinem kako stići do pacijenata u slučaju katastrofe , da radnicima kažem svaki dan posle ture da dopune rezervoar na full , pitaceme dečko sa pumpe koji nam je djavo ?

Pa sad možda jeste a možda i nije

Možda je ova tema više za psihologiju :z;: Zašto neke osobe iz straha cine čudne stvari ?

S druge strane ipak se nekad brinem kako stići do pacijenata u slučaju katastrofe , da radnicima kažem svaki dan posle ture da dopune rezervoar na full , pitaceme dečko sa pumpe koji nam je djavo ?
Te stvari gledam solidarno - kud svi Turci, tu i mali Mujo.

Ako bude nestašica goriva, snalaziću se isto kao i svi ostali.

Back