Kako se zaštititi od korona virusa?

• Začetnik teme Začetnik teme Ivan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šteta, taman sam se ponadao nekoj drukčijoj retorici. Toliko od mene, domaće zadatke ostavi za nekoga drugog. 😉👍
извини али тек кад будеш урадио домаћи знаћеш...

пре неког времена сам у случну дускусију упао са лекаром који се такође бави издавањем научних радова...

такође је добио исти задатак... након неколико месеци се сам јавио и рекао да сам био у праву...

Да би се од неке заблуде ослободили потребно је да сами засучемо рукаве и урадимо свој "домаћи"...

Молим да се не цезуришу објаве које не крше услове.
Већина научних радова у медицини јесте наручена, некад и задата - и то је чињеница, наручује финансијер, а задаје ментор ...
Друга ствар јесте колико се научни радови додатно уређују у складу са очекиваним резлутатима... И то су чињенице а не клевета!

извини али тек кад будеш урадио домаћи знаћеш...

пре неког времена сам у случну дускусију упао са лекаром који се такође бави издавањем научних радова...
Lekari se obicno ne bave izdavackim delatnostima, to rade izdavaci,
izdavacke kuce. Jel taj izdaje u smislu da sam izmislja , sastavlja
i u svojoj reziji stampa te naucne radove? Pa koga bre to zanima?
Zna se gde i kako se objavjuju naucni radovi i studije, zna se i na kom
jeziku,

уствари задатак је за тебе, прлистај сва та истраживања и која се темеље на изведеним истраживањима...
Njemu je to poziv, profesija, za to je isao godinama u skole, zna
engleski, nema potrebe da mu ti preporucujes nekakva istrazivanja,
a koja se temelje na izvedenim istrazvanjima. Sta to uopste znaci?
Nije dovoljno istrazvanje nego istrazivanje koje se temelji na nekom
istrazivanju?

Njemu je to poziv, profesija, za to je isao godinama u skole, zna
engleski, nema potrebe da mu ti preporucujes nekakva istrazivanja,
a koja se temelje na izvedenim istrazvanjima. Sta to uopste znaci?
Nije dovoljno istrazvanje nego istrazivanje koje se temelji na nekom
istrazivanju?
коментаришеш цензурисану објаву, бар да се потрудисте да дате неки смисо... Иначе највећи део "стручних научних радова" јесу преписивачку, тј користе туђе радове при чемо ретко ко проверава тачност резлутата...
А твој другар за ког се бринеш, би могао и да ти поближе појасни начине писања научних радова...
Ко је пратио ковид манију од почетка могао је да запази више таквих прокатаних научних радова. Тј научнихх истраживања о ковид-19 које су ауторима донели већу популарност (па су их у многим кризним штабовима цитирали) да би се касније испоставило да истраживање никад нису спровели а научни рад су припремали на основу разних новинарских шпекулација при чему нису ни пришли лабараторији....

Али ко још прати

Poslednja izmena:
Lekari se obicno ne bave izdavackim delatnostima, to rade izdavaci,
izdavacke kuce. Jel taj izdaje u smislu da sam izmislja , sastavlja
i u svojoj reziji stampa te naucne radove? Pa koga bre to zanima?
Zna se gde i kako se objavjuju naucni radovi i studije, zna se i na kom
jeziku,
Имаш право, у брзини сам погрешан термин искористио... дотични лекар се бави и научним радом при чему објављује научне радове у стручнним научним часописима...
Сад јасније?

коментаришеш цензурисану објаву, бар да се потрудисте да дате неки смисо... Иначе највећи део "стручних научних радова" јесу преписивачку, тј користе туђе радове при чемо ретко ко проверава тачност резлутата...
А твој другар за ког се бринеш, би могао и да ти поближе појасни начине писања научних радова...
Ко је пратио ковид манију од почетка могао је да запази више таквих прокатаних научних радова. Тј научнихх истраживања о ковид-19 које су ауторима донели већу популарност (па су их у многим кризним штабовима цитирали) да би се касније испоставило да истраживање никад нису спровели а научни рад су припремали на основу разних новинарских шпекулација при чему нису ни пришли лабараторији....

Али ко још прати
Sto on da objasnjava`?
Postoji definicija:

Originalni naučni rad (Original Scientific Paper, engl.) je originalno naučno delo u kome su izneseni novi rezultati fundamentalnih ili primjenjenih istraživanja ostvarenih primenom naučnih metoda. Originalni naučni rad pruža do tada nepoznate naučne činjenice i saznanja koja predstavljaju doprinos za nauku. Primjenjene naučne metode su opisane kako bi se istraživanje moglo ponoviti, a utvrđene činjenice proveriti.

Sto on da objasnjava`?
Postoji definicija:

Originalni naučni rad (Original Scientific Paper, engl.) je originalno naučno delo u kome su izneseni novi rezultati fundamentalnih ili primjenjenih istraživanja ostvarenih primenom naučnih metoda. Originalni naučni rad pruža do tada nepoznate naučne činjenice i saznanja koja predstavljaju doprinos za nauku. Primjenjene naučne metode su opisane kako bi se istraživanje moglo ponoviti, a utvrđene činjenice proveriti.
свака част на копирању дефиниције са википедије али, да је све тако једноставно не би било плагирања... Него беше ли у Немачкој неки министар морао да се повуче јер се нашла нека "академска замлата" и установила да је докторски рад дотичног министра плагијат...
Поента је да се при позивању на научне радове мора проверити и радови на које се позивају , а уколико је у питању научни истраживање посебно се обраћа пажња на научне методе које су коришћене...

Знаш оно, ђаво се крије у детаљима и довољно је да за пацијента којем је ускраћено право на кретање у вишемесечном периоду "превидиш" ту чињеницу већ сензационално установиш да је SARS-COV-2 одговоран за стварање тробова....

свака част на копирању дефиниције са википедије али, да је све тако једноставно не би било плагирања... Него беше ли у Немачкој неки министар морао да се повуче јер се нашла нека "академска замлата" и установила да је докторски рад дотичног министра плагијат...
Поента је да се при позивању на научне радове мора проверити и радови на које се позивају , а уколико је у питању научни истраживање посебно се обраћа пажња на научне методе које су коришћене...

Знаш оно, ђаво се крије у детаљима и довољно је да за пацијента којем је ускраћено право на кретање у вишемесечном периоду "превидиш" ту чињеницу већ сензационално установиш да је SARS-COV-2 одговоран за стварање тробова....
Da, u Nemackoj je nekolicina ministra ( ne samo jedan) dala ostavke
zbog plagijata svojih doktorata, nego su to "doktorati" iz prava,
sociologije, istorije, kakva nauka, kakvi bakraci.
Ovde govorimo o naucnim studijama iz medicine, farmacije.

Da, u Nemackoj je nekolicina ministra ( ne samo jedan) dala ostavke
zbog plagijata svojih doktorata, nego su to "doktorati" iz prava,
sociologije, istorije, kakva nauka, kakvi bakraci.
Ovde govorimo o naucnim studijama iz medicine, farmacije.
Ако ниси у току, магистар и доктор наука јесу научна звања, а не титуле које се наслеђују... Тј докторат из правних наука има исти ранг као и докторат из медицине...

Тек кад су у питању научни радови из медицине ситуација је сложенија.
Као што сам већ поменуо у претходној поруци занемаривањем једне чињенице лако се долази до потпуно погрешног закучка који доводи до погрешне процедуре при лечењу и на крају до тешког оштећења здравља ког поцијента .

Личи много на ситуацију са ковид-19 ?

а како стојимо са природним имунитетом, може ли он да спречи пренос заразе?
Prenos zaraze kao i zaražavanje uopšte u potpunosti sprečavaju samo ona odela koja si verovatno video na TV-u.
U principu postoje 3 glavna scenarija:
1) Nisi vakcinisan, imaš slab ili nemaš imunitet.
2) Nisi vakcinisan, imaš normalan/jak imuni sistem.
3) Vakcinisan si, razvio si imunitet.

Pod 1) Virusi se veselo razmnožavaju, ti si pun virusa koje nesmetano širiš okolo dok ti ne dođu glave.
Pod 2) Imuni sistem detektuje virus, budući da je taj virus nepoznat imunom sistemu, počinje proizvodnja i isprobavanje antitela,
to traje određeno vreme, zavisno od tvog imunog sistema, svo to vreme virusi se razmnožavaju a ti širiš zarazu.
Pod 3) Imuni sistem detektuje virus, izvuče iz svoje banke podataka neophodne podatke za proizvodnju antitela, proizvodnja
počinje skoro odmah nakon zaražavanja, ali ipak, sve dok se antitela ne izbore sa virusima, ti si zarazan po okolinu.

Tako da nikakva vakcinacija, nikakav jak imuni sistem ne sprečava ni zaražavanje ni širenje zaraze, glavni problem je u tome
koliko dugo i koliko intenzivno će neko da širi zarazu.

E, ali zato postoji ona simpatična stvarčica koja košta desetak dinara a zove se Face Mask - štiti tebe od zaraze, sprečava tebe da zaraziš
druge, pogotovo u periodu inkubacije, kad nisi ni svestan da si zaražen.
Kolika god da je efikasnost - 20% ili 80%, ipak je delotvorna, nije isto da li si udahnuo/izdahnuo 100 000 ili 10 miliona virusa.

а како стојимо са природним имунитетом, може ли он да спречи пренос заразе?
To nazalost niko danas ne zna kao sto nece znati ni da li imunitet
( ne postoji prirodni ili vestacki, nego samo imunitet) stiti od recimo
astme, nekih autoimunih bolesti, ali i kancera ili recio dijabetisa,
raznih koronarnih oboljenja.
Postoje ljudi, recimo da sam ja tu u toj grupi , koji nikada nisu imali grip,
temperaturu, nekakve upale i to govori u prilog mog savrseno dobrog
imuniteta, ali zasto bih se ja igrala kao u kockarnici vabanque ako
vec postoji ta vakcina koja mi daje kakvu takvu sigurnost.

Prenos zaraze kao i zaražavanje uopšte u potpunosti sprečavaju samo ona odela koja si verovatno video na TV-u.
U principu postoje 3 glavna scenarija:
1) Nisi vakcinisan, imaš slab ili nemaš imunitet.
2) Nisi vakcinisan, imaš normalan/jak imuni sistem.
3) Vakcinisan si, razvio si imunitet.

Pod 1) Virusi se veselo razmnožavaju, ti si pun virusa koje nesmetano širiš okolo dok ti ne dođu glave.
Pod 2) Imuni sistem detektuje virus, budući da je taj virus nepoznat imunom sistemu, počinje proizvodnja i isprobavanje antitela,
to traje određeno vreme, zavisno od tvog imunog sistema, svo to vreme virusi se razmnožavaju a ti širiš zarazu.
Pod 3) Imuni sistem detektuje virus, izvuče iz svoje banke podataka neophodne podatke za proizvodnju antitela, proizvodnja
počinje skoro odmah nakon zaražavanja, ali ipak, sve dok se antitela ne izbore sa virusima, ti si zarazan po okolinu.

Tako da nikakva vakcinacija, nikakav jak imuni sistem ne sprečava ni zaražavanje ni širenje zaraze, glavni problem je u tome
koliko dugo i koliko intenzivno će neko da širi zarazu.

E, ali zato postoji ona simpatična stvarčica koja košta desetak dinara a zove se Face Mask - štiti tebe od zaraze, sprečava tebe da zaraziš
druge, pogotovo u periodu inkubacije, kad nisi ni svestan da si zaražen.
Kolika god da je efikasnost - 20% ili 80%, ipak je delotvorna, nije isto da li si udahnuo/izdahnuo 100 000 ili 10 miliona virusa.
а како беше са малим /овчијим богињама, заушкама и сл?
Нека искуства кажу мало другачије?

Ne možemo porediti te viruse sa ovim, ni po genetskim karakteristikama, ni po građi, ni po infektivnosti, po tropizmu...
имаш право, богиње и заушке су далеко озбиљније болести које могу да оставе озбиљне последице...
Док је све знање о SARS-COV-2, наметнуто пропагандним средствима.
Занимљиво да имуни одговор на заушке траје дуууго и да они који су прележали не преносе другима чак и када су непосредно у контакту и са болеснима и са оним који нису прележали (практично проверено), али ето SARS-COV-2 је постао митски заразан иако многи који су били позитивни на тестовима нису пренели ворус чак ни својим ближњим нити околини...
Важно је да доктори верују... није важно ни шта је истина докле год има оних који ће да верују...

И мени лекар специјалиста препоручује да пијем лек за снижење притиска зато што сам дошао неиспаван на преглед и очитао ми притисак 130/90... Џабе што сам скренуо пажњу на чињеницу да ми је притисак најчешће 120/80 односно да је чешће нижи него што је виши - лекар је одлучио да ми препише лек за снижење притиска...
Реци ти мени, шта ће се самном десити ако због ковид-19 упаднем у ковид болницу где ће ми на основу историјата болести на силу давати и лек за снижење протиска?

Да се разумемо, борба против ковид-пропаганде јесте борба за живот свих нас којима су превише "савесни" лекари одредили неке наизглед уобичајне дијагнозе.

Ово што сам претходно написао јесте живот и стварност фако да не покушавај да причом како је немогуће јер је управо тако како сам написао!

Razumem šta hoćeš da kažeš.
Ipak, lekari rade kao na pokretnoj traci - nažalost i po tog lekara i još više po pacijenta, svakako.
Takođe, imaš mnogo lekara koji su vrlo svojeglavi, suejtni i ne dopuštaju bilo kakvu sugestiju - a takvima bih i ja, kao njohov kolega najpre skrenuo pažnju, a ukoliko bi pokušali onako drsko da me otkače, napravio bih skandal.
Svakako, ukoliko smatraš da ti je propisan suvišan lek, probaj da potražiš još jedno mišljenje, jer apsolutno imaš pravo da i kao laik proceniš da je nešto možda suvišno. :)

Razumem šta hoćeš da kažeš.
Ipak, lekari rade kao na pokretnoj traci - nažalost i po tog lekara i još više po pacijenta, svakako.
Takođe, imaš mnogo lekara koji su vrlo svojeglavi, suejtni i ne dopuštaju bilo kakvu sugestiju - a takvima bih i ja, kao njohov kolega najpre skrenuo pažnju, a ukoliko bi pokušali onako drsko da me otkače, napravio bih skandal.
Svakako, ukoliko smatraš da ti je propisan suvišan lek, probaj da potražiš još jedno mišljenje, jer apsolutno imaš pravo da i kao laik proceniš da je nešto možda suvišno. :)
Ниси одговорио на питање!
Шта ће се самном десити уколико би ми неко у ковид-болници у склопу лечења против ковида испоштовао и терапију леком за снижавање притиска иако ми је притисак најчешће идеалан, чешће нижи од идеалног (тј вредности испод 120/80) а само сверемана на време дође до 130/90!

Иначе уколико би доспео у ковид-болницу ништа ме не би могло спасити да не применим и ту "терапију", јер се иста налази у мојој медицинској документацији уредно заведена од лекара специјалисте!

Кад год чујеш да је неко умро од ковид-19 у ковид-болници запитај се да није неки сличан случај из простог разлога штро су ковид-19 пропагандисти уз своје верне ковид-адвокате и ковид-фанатике успешно убедили јавност да је опасно вршити обдукцију преминулог од ковид-19.

Све у свему - сви који шире ковид -пропаганду могу се сматрати за саучеснике у многим смртним исходима којима је налепљена ознака "умро од ковид-19" .

Мислите о томе ако сте лекар... И размислите колико сте пута само на основу раније уписане дијагнозе неком преписали "терапију" не упуштајићи се у проверу потписане дијагнозе и терапије. Ја живим са тим да већ годинама лекари специјалисти управо то раде иако ми та дијагноза никад није установљена испитивањем и сваки се чуди откуд да ми неко на притисак 130/90 упише дијагнозу хи........ - али и даље само преписују исту дијагнозу и сад ми чак и терапију дају...

Колико је људи добијало терапије само на основу неке дијагнозе неког од лекара а да ти лекари који су потписивали терапије исто су радили само на основу потписа неког од њихових колега који су одредили дијагнозу и терапију!? ...
И још се прича како је ковид-19 смртоносан и како ствара разне проблеме у вези крвотока!?

Дакле, горе изнето јесу чињенице а не неке теорије завере или препричане приче - чињенице које можеш и да видиш ако си у Београду!

Опет понављам - свако ко шири ковид-пропаганду активно учествује у подизању смртности "ковид-19"... Размислите пре него се залетите са одговором...

Back