Kako se vi igrate sa vasim macama?

Zanimame kako se vi igrate sa vasim macama?Da li vase mace vole da igraju tu igru?Da li imate vase izmisljene igrice i da li ste dali ime igri?Jednostavno receno,opisite kako se vi igrate sa macama.:D:D:D(Mogu i neke sasave slicice vasih maca kako se igraju:lol::lol::lol:)

Не играју се самном, него се играју са мојом руком па је зато сваки дан крвава:rotf:

Jutros zateknem mog blesavog mačka Medu u dvorištu, sedi dečko između onih stazica za kola i miriše cveće :cvet:.
Zovem ga unutra na doručak, on krene, ali umesto na stepenice u dva skoka se popne na jelku...
Opet ga zovnem a on sav happy strči sa drveta, krene preme meni - pa trk na sledeću jelkicu i odande me samozadovoljno gleda.
Ja odustanem, uđem u hodnik a on kao kometa protutnji pored mene, zbriše uz stepenice, ali ne na naš sprat nego još višlje, prema potkrovlju. Seo tamo, virka iza cveća i blesavi se ovako :tease:
10z1bnt.jpg

Ja onda uđem u svoje predsoblje, sakrijem se iza vrata i samo povremeno proturim glavu kao "špijuniram ga", i tako par puta dok on ne reši da se trkom sjuri kod mene (kao "poplašio me je"). I tako smo najzad oboje na pravom spratu...
Često se tako zezamo, on bi da se jurimo ja tako ne umem pa nastavljam igru kako se snađem:zurka:
Jutros me je malo začudio pošto je bolestan, prima boce i "ne može" sam da se popne na sprat nego ga nosim, a ovamo kad je njemu volja juri kao zec... :whistling:

To u potpunosti zavisi od karaktera mačke. Ako je od malena pažljiiva - takva će i ostati, a ako od početka kolje ni batine je neće odvratiti.
Evo moj Meda ima 7 kila pa se igra kao mače i nikad me namerno ne povredi. Strogo vodi računa kad me ćapi za golu kožu, ali ume da zaboravi da se i ispod rukava ili nogavice takođe nalazi njegova gazdarica... A kad viknem onda se zbuni i ne zna da li da pusti i izvini se ili da junački nastavi da kolje pa kom opanci kom obojci.

Ne znam, mozda su neke macke nezne po prirodi. Kod nas je samo vaspitanje (i nedostatak istog) bilo u pitanju. Najstariji macak je odrastao samo sa nama, bez macjeg drustva, i onda je morao nas da grebe i lovi - imam razumevanja, morao je sa nekim da se igra. Ali mi mu ocito nismo na vreme objasnili koji nivo agresivnosti je prihvatljiv a koji nije. Ovi ostali su odrasli zajedno i sve te i takve igre su obavljali medjusobno, tako da sad kad su veliki prosto ne umeju da love moje ruke i noge, cak i kad ih draskam da me napadaju samo me zacudjeno pogledaju i ne znaju kako da odreaguju. I dugo su bili sa majkama tako da su ih vrlo fino vaspitale sto se tice pravila u medjusobnoj igri, sad oni zgranuto gledaju macka koji ni sa njima ne ume lepo da se igra nego je previse grub. Siroce nase upropasceno :/

Losa ideja, kada postane m********++acorcina od 5 kila nece biti zabavno, pricam iz iskustva. Ne ucite mace da su vase ruke i noge njegova igracka ili lovina.
Slažem se, al` ajd` to njemu objasni. Ne znam kako da mu to uskratim, kada sam mu i keva i brat i ortak i sestra. Pri tome, nije baš kao iz mog prethodnog citata, ovaj je mnogo pažljiviji, ako se baš ostrvi, ja dreknem nešto u fazonu Cesara Milana i odmah pušta na par sekundi, taman da mu podmetnem drugo parče "mesa". To mu je omiljena igra kada je u kući, ako mu je uskratim, sveti se tako što ode u posip i mahnito kopa pokušavajući da razbaca kamenčiće po kupatilu, sa sve minulim radom. Užas. Malopre je izašao u dvorište, snimio kišu, posedeo par minuta ispod trema i zaždio u kuću. Na.yebah noćas ako se ne izjurca. Ima da mu bacam miša do dvojke, valjda će da se onesvesti posle toga. Uzgred, to je jedan od fazona...pustim noću film, zavrljačim mu miša kroz predsoblje, on ga vrati na svakih 5 minuta, pošto ga 16 puta prikolje i tako u krug dok ne padne i zaspi gde se tog momenta zatekne. Težak bolid...
I zaboravih...imao sam ranije mačketine ali su živele u prizemlju kod babe, pa sam se samo zabavljao s njima povremeno. Isto je uvek bilo rvanje dok su bili mali i nikada nisam ni sa jednom mačorčinom imao probleme te vrste kada odrastu. Jednostavno nekako ukapiraju da su prerasli bezopasnu varijantu i postanu mnogo nežniji. Možda sam imao sreću s njihovim karakterom, a možda je pitanje kako se čovek postavi prema njima. Tenkre upravo leži ispred tastature i bleji u moje čukanje:D

Poslednja izmena:
Данас сам у пет шопу пазарио јо-јо за мачке.
Пуфнаста лоптица на јојо фазон, слично овоме..
Пошто морам да радим неке друге ствари, завезао сам му гумуцом за шипку радијатора, али на висину да не може сасвим да је зароби...рстегљиво је и што јаче закачи, то гумица више одскочи..
Ено га наш дебељко лови је већ пола сата и нервира се :lol:

Poslednja izmena:

Jao kolike su ove mačke, velike.... tj. visoke! Neka neobična rasa.
Moja Milica je, inače, isto ovako donosila miša-igračku kad joj bacim, Ma potpuno isto kao ove mace na klipu, često smo se smejali kao da je neki kuca a ne mačka!
Međutim, nismo se dugo tako igrale, ona se u međuvremenu macila, pa sterilisala, pa se dosta i ugojila i sad kad joj bacim miša, ona samo otrči do njega i legne... Verovatno se umori.
I inače je posle sterilizacije postala mnogo sporija, češće leži, odmara, spava, i iako ima slobodu i mogućnost da izlazi napolje, više se čak ni ne pentra na drveće kao nekad. Sa druge strane, Bubica se niti ugojila niti joj je opala volja za igrom. Imate li predlog kako da Micu opet animiram i podstaknem na aktivnost i igru?

:zper:
Још увек је одушевљен жмурама.
Прво ја њега јурим, па се он сакрије.Па онда он мене тражи по стану, и тако се јуримо док.. ја не паднем са ногу :rotf:

A pokušava li, usput, da ti iskida sve živo sa tebe, izgrize ti nos i sve izraženije delove tela i izgrebe ti sve nepokrivene delove tela, pa te kolege sa posla proglašavaju skrivenim sektašem ili umobolnom osobom sa bolesnim i prikrivenim-ubilačkim ili suicidnim namerama, a ti se pravdaš da su to samo "ljubimci"(m..da, kako da ne, sektaši,bre, ili ludaci, provereno!)

:zper:

A pokušava li, usput, da ti iskida sve živo sa tebe, izgrize ti nos i sve izraženije delove tela i izgrebe ti sve nepokrivene delove tela, pa te kolege sa posla proglašavaju skrivenim sektašem ili umobolnom osobom sa bolesnim i prikrivenim-ubilačkim ili suicidnim namerama, a ti se pravdaš da su to samo "ljubimci"(m..da, kako da ne, sektaši,bre, ili ludaci, provereno!)

Ахахах, психопата! Нисам наркоман, ујела ме мачка! :lol:
Лице стварно не, никад, нити остали екстермитети осим руку и ногу. :mrgreen:
И не гребе, уопште не гребе али зато уједа као ајкула што, док су му зуби били ситни, није био бог зна какав проблем. Имамо и фору да му поставим руку да скаче. Па кад ме дохвати зубима, тачно помодри као да сам се фиксао делеко било :lol:
Он тражи да се јури нпр. пролазим, нема њега нигде, и одједном ми се ко талибан прикраде и одскочи од моје ноге ко јаре..тако то иде ..

Imala sam mnogo macaka i apsolutno sve one kada se izvrnu na ledja i mazi im se stomak zgrabe ruku i grizu a zadnjim nogama ''bubecaju" - to je ocigledno svojstveno za njihovu vrstu - znam da im je stomak najosetljiviji i instiktivno ga brane a u isto vreme okretanje stomaka nekome je znak velikog poverenja i prijateljstva. Grebanje i grizenje koje to prati je shizofreni sukob dva instinkta. A moja Cicojka voli da se igra teniskim lopticama -frlja ih po celoj kuci, kineskim stapicima i "labello-m" od moga muza koga obavezno odgura pod orman - ako na stolu postoji 50 razlicitih predmeta, ona uzima iskljucivo "Labello". Voli da me prati kad izlazim - ode kroz prozor u dvoriste, iz njega u hodnik i kad sam ja kod vrata ona me vec ceka i mauce. Prethodni macak je bio mnogo pametan i obozavao je da me bas zeza -kad nosim pun posluzavnik, prikarade se i ugrize za nogu, nikad jako i nikad nikakve povrede ali dovoljno da me zagolica i iznervira da ne izrucim ceo posluzavnik na tepih. I lepo mu se smeje brk dok to gleda

Imala sam mnogo macaka i apsolutno sve one kada se izvrnu na ledja i mazi im se stomak zgrabe ruku i grizu a zadnjim nogama ''bubecaju" - to je ocigledno svojstveno za njihovu vrstu - znam da im je stomak najosetljiviji i instiktivno ga brane a u isto vreme okretanje stomaka nekome je znak velikog poverenja i prijateljstva. Grebanje i grizenje koje to prati je shizofreni sukob dva instinkta. A moja Cicojka voli da se igra teniskim lopticama -frlja ih po celoj kuci, kineskim stapicima i "labello-m" od moga muza koga obavezno odgura pod orman - ako na stolu postoji 50 razlicitih predmeta, ona uzima iskljucivo "Labello". Voli da me prati kad izlazim - ode kroz prozor u dvoriste, iz njega u hodnik i kad sam ja kod vrata ona me vec ceka i mauce. Prethodni macak je bio mnogo pametan i obozavao je da me bas zeza -kad nosim pun posluzavnik, prikarade se i ugrize za nogu, nikad jako i nikad nikakve povrede ali dovoljno da me zagolica i iznervira da ne izrucim ceo posluzavnik na tepih. I lepo mu se smeje brk dok to gleda

:rotf:

Moja maca obično leži na leđima i čeka da joj pomeram igračku ili konopac ispred šapa tako da može da se igra. Ako pokušam da ih vučem i navedem je da malo potrči, obično samo lenjo gleda. No, postoji jedne posebno mesto na kome voli da se igra. To je gornji deo ormara u kome držim posteljinu u kome voli da se valja, prevrće, krije iza vrata i skakuće dok joj pomeram neku tkaninu ispred ulaza tako da može da je lovi. :)

Back