Ti beše onaj što pere stakliće.
Da ti kaže baba...
Prvo, muški su ti ko krpelji. Ne vadu se iz prijateljice dok se sami ne odlepidu. Jer mož da zabelajiš. To da zapametiš.
A ondak, pa ti se manje razumevaš od mog pokojnog Jeremije u žemskinje.
Sećam se jedared mi se porečkali i on me izbači na sokak. Taki onda bio red. I ja sedim na onu klupu pred kuću i drečim. Kad ete ti ga Živa niz putanju:
- Šta je Tinke, što si nevesela, a?
I ja uzem da mu pričam, te ovako, te onako, te ovdi me lupio.. A Živa:
- Da poljubim da prođe.
Pa mu ondak kažem di me još lupio a on sve poljubi da prođe. I stvarno kanda malo prođe.
Al odjednom čujem kako Jeremija razbija penđer iz kuće i protura tandžaru.
- A, Živojine! Baš si načitan, Živojine! Imam ja neke šuljeve. Lečiš li ti to, Živojine!
I Živojin, siroma, đipi sa one klupe, pa odskaka sve vrdajući levo desno. Dok si reko britva, već je bio kod arteškog bunara.
A Jeremija kaže:
- Ajd, ulaz friško ukuću i skidaj gaće!
Pa ti vidi.
Da ti kaže baba...
Prvo, muški su ti ko krpelji. Ne vadu se iz prijateljice dok se sami ne odlepidu. Jer mož da zabelajiš. To da zapametiš.
A ondak, pa ti se manje razumevaš od mog pokojnog Jeremije u žemskinje.

Sećam se jedared mi se porečkali i on me izbači na sokak. Taki onda bio red. I ja sedim na onu klupu pred kuću i drečim. Kad ete ti ga Živa niz putanju:
- Šta je Tinke, što si nevesela, a?
I ja uzem da mu pričam, te ovako, te onako, te ovdi me lupio.. A Živa:
- Da poljubim da prođe.
Pa mu ondak kažem di me još lupio a on sve poljubi da prođe. I stvarno kanda malo prođe.

Al odjednom čujem kako Jeremija razbija penđer iz kuće i protura tandžaru.
- A, Živojine! Baš si načitan, Živojine! Imam ja neke šuljeve. Lečiš li ti to, Živojine!

I Živojin, siroma, đipi sa one klupe, pa odskaka sve vrdajući levo desno. Dok si reko britva, već je bio kod arteškog bunara.
A Jeremija kaže:
- Ajd, ulaz friško ukuću i skidaj gaće!
Pa ti vidi.