Kako se spremate za iskljucivanje struje?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imate one akumulatorske ručne lampe.
Drže do 10 sati.
Ja inaće planiram na nabavim pravi fenjer na petrolej.
L profil na zid i zakači se.
Plus odličan ukras.
Za kafu i inače koristim plin.

...a sto ti posle sledi krecenje to nikom nista....sve počadi plafon od tih lampi na gas...

....nista ja ne spremam, ako nema struje po danu nije problem, pec punim nocu, nije hladno, stan mi je svetao i ne treba mi nikakvo osvetljenje dok se ne upali ulicno svetlo....
...jedan dan svako moze da prezivi na suvoj hrani, ja mogu i 1o to mi je najmanja muka od svega.....planiram da kupim taj reso na plin sa onom malom bocom, mada i ne znam
sta ce mi...
...ako je nema uvece, spakujem se u krpe i spavam, bar se naspavam ko covek....ako sam mogla da prezivim ona silna iskljucenja struje i cuda sa dvoje male dece u kuci, mogu
i sama....mada se iskreno nadam da nas to nece vise nikad snalaziti...

...uvek imam neku svecu zlu ne trebalo....a imam i neku vojnu bateriju koja dugo moze da radi, i baca bas jaku svetlost....ali je ne koristim, imam ruzne asocijacije kad je vidim samo....

Kada najave da je nece biti u nekom periodu kako to izgleda kod vas.

Ovde obicno se skuvaju jaja,ako ima mesa da se ne pokvari bude isprzeno za sutra,ako ima jos nekih namirnica koje ne mogu van frizidera spreme se takodje.Spremi se sta treba.

Tehnoloski uredjaji se napune,dopune uplate (moze na net ako imas dopunu).

Pranje kose,feniranje,peglanje,lokne (sta ko radi,voli za sutra da ima,zavisi) takodje dan pre.

Ako se desi da nema struje iznenada i nece je biti tu je alkohol,sipa se u nesto,zapali i lagano kuvanje kafe,caja,nesto sitnije da se isprzi.
Cekaj, ti sad pises kao da danima nece biti struje. Obicno to bude par sati zbog radova. Tttreba samo iskljuciti sve elektrouredjaje i ne ukljucivati ih bas odmah po povratku struje.

Cekaj, ti sad pises kao da danima nece biti struje. Obicno to bude par sati zbog radova. Tttreba samo iskljuciti sve elektrouredjaje i ne ukljucivati ih bas odmah po povratku struje.

Ne nego treba svi da jedu i ne otvara se ni friz ni zamrzivac dok struja ne dodje.
Tehnicki uredjaji podrazumevano da rade a kad nema struje mora da se ima kredita zbog neta i pune baterije.
Zavrsavaju se obaveze a to ne moze apa drapa.

шта ти је србадија, како се снађе за кафу и дуван, нема нам равних :D

bas vala i za vreme bombardovanja sam imala ogroman stek cigareta, krdze ali i krdze su cigarete. :mrgreen:

a za struju ni onda nismo brinuli, zbog onog objekta sa agregatom, na koji smo bili prikaceni....na stranu sto smo cekali da nas spici koji tomahavk zbog doticnog objekta :zcepanje:

Ovde obicno se skuvaju jaja,ako ima mesa da se ne pokvari bude isprzeno za sutra,ako ima jos nekih namirnica koje ne mogu van frizidera spreme se takodje.Spremi se sta treba.

Pranje kose,feniranje,peglanje,lokne (sta ko radi,voli za sutra da ima,zavisi) takodje dan pre.

Ako se desi da nema struje iznenada i nece je biti tu je alkohol,sipa se u nesto,zapali i lagano kuvanje kafe,caja,nesto sitnije da se isprzi.

Obucem duks s kapuljacom, spremim cebence i strovalim se u krevetac, kapuljacu navucem preko glavuse, umotam se u cebence tako da mi samo nos viri, kao Indiosi na Andima, i zahrcem u tmini i tisini, sanjajuci pri tom neku picetinu, jasno, necu valjda politicare i kojekakvu njima slicnu mafiju...
Nekako me ti nestanci struje podsete na "vesele devedesete" i restrikcije, na strebanje i cirkanje fals pica svercovanog sa madjarske granice onako romanticno uz svece u izmaglici motanog hercegovackog duvana, i na docimerku Ljilju, na koju su se svi lozili, izgledala je kao bonbonica, slatko lice, djavolaste okice, figura vitka, a sike okruglaste i krupne, krupne, sto je kontrast od kog muskarci padaju u sevdah, jer se ne vidja cesto mrsavica sa ogromnim ljubavnim jabukama, bolje reci dinjama... i tako... sto bi rekao komsija Buza bilo dobro... sve je lako kad si mlad... o da, o da, o da... :)

Vratim se u krevet:manikir:

a sto se mucite sa tom vatom kad ima onaj mali reso jeftin bas
bas cu da palim kucu sa tom vatom i alkoholom....

...tad kad sam se ja mucila sa tom vatrom nije bilo ni hleba da se kupi, a ne mali reso sa plinskom bocom.....
...u radnjama nije bilo nicega, a i to sto je povremeno stizalo se prodavalo vec u pola 8....i odlicno su radili oni
koji su donosili robu iz Madjarske....

Hhaa... sigurno skladišti kao oni ludi Ameri hranu već 40 godina po nekim bunkerima

...ko bi je znao...

- - - - - - - - - -

to u vreme sankcija?
jer u vreme bombardovanja vec je bilo tog resoa...

..ma kao da znam tacno vreme toga svega, meni je to sve bilo jedno isto vreme, znaci od 90-te do 2001-2ge je bilo strasno....sa malim oscilacijama, na bolje i na gore, kako kad....

...ko bi je znao...

- - - - - - - - - -

..ma kao da znam tacno vreme toga svega, meni je to sve bilo jedno isto vreme, znaci od 90-te do 2001-2ge je bilo strasno....sa malim oscilacijama, na bolje i na gore, kako kad....

u vreme bombardovanja bilo je tog resoa, mi ga furali u sklonistu, bilo po pijacama i ulicama da se kupi
stvarno spasava stvar, da ne zapalite kucu sa tim vatama :lol:

Back