Kako se rešiti golubova na terasama i balkonima?

Poznato je da golubovi obožavaju terase i balkone.
Pored toga što nam prljaju oni prave i gnezda.
Ja imam dva trema i gomilu zaštita od žice koje sam postavila na gredama i pored toga ih ima. Kao fakiri šetaju između žica :lol:
Na koji način ih se možemo rešiti?
Opali iz puske, razbezace se. Samo pazi i da se ljudi ne razbeze.
ili potapsuj nanulama na plocnik, odletece.
Pljeskaj, vici is, is prokletinje.
kokice prospi po komijinjoj terasi.
Skuvaj supu od njih.
Posalji poruku po golubu.
razmnozavaj golubove i treniraj svoju vojsku.
Ima jos mali milion vrlo korisnih saveta kako iskoristiti golubove ali mi mrko da ih trszim

N a otvorenom trznom centru (buvljak na N.Beogradu) moze se naci sprava,koja ne dozvoljava golubovima,da slecu na terase i simsove prozora.
Radi se o jedno drvenoj dascici,kroz koju su probodeni veliki gradjevinski ekseri.Ti ekseri,ne dozvoljavaju golubovima da slete na bilo koju povrsinu....
Pa ove spravice koje sam stavila na grede su isto to što pišeš i nema vajde.

Ako neko hoce bas da zaista otera golubove sa svoje terase,neka na terasi instalira rostilj.Rostilj treba da bude raspaljen,po ceo dan.Golubovi u
principu,ne podnose dim od rostilja,pa nece sletati.Ukoliko neki perverzan golub ipak sleti.....odmah zajedno sa perjem,bacite na rostilj i slatko ga
pojedite,sa mladim lukom i rotkvicama......nazdravlje......za dobar savet,se ne kaze hvala......

Savet mladim zenama,koje imaju problem sa golubovima.Ako hocete efikasno da se resite golubova,stavite svekrvu na terasu,neka sedi po ceo dan
na terasi.Efikasno cete se resiti i golubova i svekrve.Naravno,nocu pustite svekrvu da prespava u stanu (golubovi su nocu slepi,pa ne lete).
Ujutru,jos pre sest sati,iznesite svekrvu na terasu i skuvajte koj jednu kafu,kao nagradu za celodnevno teranje mrskih golubova....

20210221_145025 - Copy.jpg

Isprobano i ne funkcioniše.
Nabavite živog sokola

N a otvorenom trznom centru (buvljak na N.Beogradu) moze se naci sprava,koja ne dozvoljava golubovima,da slecu na terase i simsove prozora.
Radi se o jedno drvenoj dascici,kroz koju su probodeni veliki gradjevinski ekseri.Ti ekseri,ne dozvoljavaju golubovima da slete na bilo koju povrsinu....

Ne treba istrebljivati golubove. Hranite ih, i to su necija deca. Danas posmatram zenku i muzjaka kako proveracaju neku gredu. Podigli bi gnezdo na tom mestu. Imaju i oni svoje muke samo im treba u zivotu debil sa daskom i ekserima.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne treba istrebljivati golubove. Hranite ih, i to su necija deca.
Slažem se.
Ja volim sve ptice i neki dan moji izludeli od dve-tri svrake koje su se praktično odomaćile. Kažu-ne može da se spava od njih, dosadne su, od ranog jutra krešte! :eek:
Gledam ih i samo razmišljam... koliko treba da si puk'o da ti smeta ptica. Kako ih ja ne čujem, a i kad ih čujem-obradujem im se?
Ptice su prirodna pojava.
Lepe su, zanimljive, smešne. Golubovi su mi jedna od smešnijih vrsta.
Koliko teško je očistiti terasu? Pa svakako mora da se čisti od prašine i smoga redovno.

Slažem se.
Ja volim sve ptice i neki dan moji izludeli od dve-tri svrake koje su se praktično odomaćile. Kažu-ne može da se spava od njih, dosadne su, od ranog jutra krešte! :eek:
Gledam ih i samo razmišljam... koliko treba da si puk'o da ti smeta ptica. Kako ih ja ne čujem, a i kad ih čujem-obradujem im se?
Koliko teško je očistiti terasu? Pa svakako mora da se čisti od prašine i smoga redovno.

Tebi ocigledno nikada nisu zasrali terasu :mrgreen: Ne radi se tu o par golubova, bude ih par desetina, nakenjaju vise za jedan dan nego sto bi tri psa, da ih sedam dana drzim na balkonu. Ne mogu svaki dan ribati balkon i terasu, jos to preko leta zapekne, uzas.. Da ne pricam o kiselini njihovog izmeta koja ostecuje plocice..

Hvala bogu resih taj problem..

Slažem se.
Nije problem oprati, odradi se to. Problem je sedeti i ručati napolju kad je lep dan. Sigurno ne bi poželela da ti nešto upadne u tanjir.

Slažem se.
Ovde sada ih ima ali ne u prekomerno meri, mada pošizim kada mi unerede veš koji se suši.

Problem je bio u jednoj kući gde se periodično odlazi gde su okupirali tavan, tamo su se gnezdili. Ja ne mogu da vam opišem koja je to količina izmeta i ostataka mrtvih golubova, a prilično je nezgodno to snositi u kantama.
Prilikom čišćenja diže se ogromna prašina i baš se neprijatno oseća.
Tamo je isprobana i vrana i cd-ovi i buka i odštampane slike ptica grabljivica. Stalno su se vraćali, verovatno zbog gnezda. Na kraju je taj deo kroz koji su ulazili zatvoren, pa su se preselili u neku kuću u izgradnji.

Moja baba je kuvala supu od mladih golubova.

U jednom većem gardu je bila jedna starija gospođa koja je specijalno i aktivno za golubove kupovala izdašno pšenicu i slično.
Njoj lepo, ne smeta joj ni defekacija dvorišta, ali se žalila da je komšije preziru. Ljudi joj nisu bili baš mili kao golubovi. :zcepanje:

Jednom prilikom sam prisustvovala njenom ritualu bacanja pšenice-jedno sto ptica se sjatilo sigurno odjednom, a onda su nastavile da doleću sporadično. Pomislila sam da će da pojedu i nas dve.

Ima svega, stvarno, i život je suviše kratak da se sve vidi, čuje, pročita.
😥

Nije problem oprati, odradi se to. Problem je sedeti i ručati napolju kad je lep dan. Sigurno ne bi poželela da ti nešto upadne u tanjir.

Nemam problema sa golubovima jer su to uglavnom ''gradske face''. Slabije ih ima u manje urbanim sredinama, pa sam temi prišla sa romantične strane.

Iskreno, nikad se ptica nisam uplašila kao taj dan sa tom ženom u njenom dvorištu. Kad se ustreme stotine pari krila, pa tačno osetiš kako grmi zemlja, vetar ojača, zvuk postane užasavajući... 🤯

Kod mene ima vrabaca, svraka, lasta, senica, poneki detlić, retko sova, i za njih su mačke bog i batina kad preteruju, ali generalno nema havarije.
Prosto ne bih mogla ni da živim u sredinama gde je golubovima raj na zemlji iz vrlo jasnih razloga, nije da nisam pokušala, a kamoli da jedem na otvorenom kad je dan lep.

Back