Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
U srednjoj je mnogo lakse nego u osnovnoj.
Prvo,u osnovnoj ste svi balavci i ona podela na 'popularne' i luzere je bas ekstremno izrazena.
U srednjoj nekako se svi ukklopiute,malo ste zreliji,i tu se javljaju ona prava prijateljstva
Ovako je u mojoj okolini,mada verujem da je i u globalu slicno(;
Ne znam cijom glavom razmisljas, al' ni ja ne vidim nikakvu konkretnu korist od asimilacije sa masom.
Ono sto je iz mog iskustva u takvim situacijama cesta pojava, jeste da se interesi jedinke ne poklapaju sa interesom mase, ali se ista opet pridruzuje masi tek onako... da ne bi bila autsajder. Na taj nacin ni ne shvata koliko gubi sebe, i prestaje da bude ono sto jeste.
Sa druge strane, ovo o cemu ti pricam nije jednako inatu, kao kolektivnom zanimanju u nas. Neki prostor i kontakt sa masom se mora ostvariti, ali ne po cenu gubljenja integriteta svoje licnosti.
.
kao prvo, masa sama po sebi ne sprechava pojedinca da se bavi chime bilo ili da se razvija u smislu kom bilo
onda se zapitaj chemu postoji tendencija odvajanja od takozvane mase, osim potrebe da se bude razlichit iz glupih tinejdzherskih pobuda, ali odvajanje od mase kako ti to nazivash u stvari te ne chini razlichitim, jednostavno se prikljuchujesh drugoj masi, masi koja je mozhda manja ali podjednako tupa
bavljenje tim stvarima je jednostavno gubljenje vremena, i smatram to rezultatom kompleksa.
Ono sto je iz mog iskustva u takvim situacijama cesta pojava, jeste da se interesi jedinke ne poklapaju sa interesom mase, ali se ista opet pridruzuje masi tek onako...
Zavrsio sam osnovnu skolu i sada trebam da idem u srednju.....Ne znam kako da se prilagodim novom drustvu i kako reagovati na razna zadirkivanja i sl.Molim vas da mi kazete vasa iskustva iz srednje, kako ste se vi prilagodili ,jeli vam bilo tesko i swe swe.....Uchenje,drustwo,profesori.....itd. Xwala puno.....
Srednja skola ce biti lepa kako kome......individualno...Ja sad krecem u drugu i jos se nisam prilagodio al to je vise zbog nekih decijih trauma....Vecina se iskulira posle mesec 2 i bude joj sasvim pristojno...