- Poruka
- 91.476
Evo ovako da izgleda
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po mogućstvu da nagovorim nekog da mi napraviHoćeš da praviš sam?
može višnja. Bolje nego suvo grožđe što često stave. Video sam neki stave koru od limuna.Po kile kora, po kile maka. Može i po neka višnja pride.
i ti nasečeš koru od limuna?Ne volim suvo grožđe
Limun da.
Mak, šećer, vanil šećer, višnje, limun, kore i ulje. Sečeš, pečeš, vrelo preliješ vrelim šerbetom. Ohladiš.
Da, tako kod nas. Neki severno od nas (Poljaci, na primer) naseckaju koru u kockice direktno u smesu sa makomOd gore, kao za klasičnu baklavu ili možeš da ga staviš isečenog u vreo šerbet i posle ga staviš preko (u tankim kriškama).
Šta se postiže sa toplo-hladno prelivanjem?Prelivam vrelo - hladno, vrela baklava hladan šerbet, ili obratno.
Isto tako; pola kg kora, pola kg maka, 2-3 limuna na kolutove, vanilin šećer.
Ali je onda gorko i preovlada ukus limuna.Da, tako kod nas. Neki severno od nas (Poljaci, na primer) naseckaju koru u kockice direktno u smesu sa makom
Bude manje gnjecavo.Šta se postiže sa toplo-hladno prelivanjem?
Pa rekoh, ne volim, ali pojedem.Ali je onda gorko i preovlada ukus limuna.
Valjda baklava ravnomerno upije šerbet.Šta se postiže sa toplo-hladno prelivanjem?
Nekada je gnjecavo dobro, za mak naročitoBude manje gnjecavo.
Ja nisam toliko strpljiva pa nemam strpljenja da čekam da se jedno od ta dva ohladi.![]()
dobro, ja se femkama drugo za mene licno ne postoji situacija previse maka
ја правим мак са штрудломTi pravi ja cu da jedem i da ti procenjujem jel previse maka...
ja bih to zvao mak sa koricama...ја правим мак са штрудлом