Kako se pozdravljate?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.909
Mnogi ne vole pozdravljanja pa im je ovo pandemijsko distanciranje dobro došlo
Da li samo kazete dobar dan , jutro ili noc, rukujete se, zagrlite, poljubite u obraz, samo kažete cao kako si
ili se uopšte ne pozdavljate ili opet sve zavisi ko je u pitanju (prijatelji, rodjaci, komšije, kolege na poslu,drugari,drugarice,bliske osobe)

u poslednje vreme ljudi se pozdravljaju samo klimanjem glavom i zdravo-zdravo slabo ko se rukuje ili se pozdravljaju nekom čudnom gestikulacijom pesnicama,ja to ne radim kad mi neko pruži ruku pozdravim se normalno

Mislim da je za uljudan civilizacijski pozdrav,sasvim dovoljno,pozdraviti se recima,naravno,po svom licnom izboru.Svaki pozdrav,koji zahteva fizicki
dodoir,smatram neumesnim.Ovo sto se u zadnje vreme,pocelo da praktikuje ,ljubljenje sa diplomatskim partnerima,na zvanicnim prijemima,smatram
skroz neukusnim i neumesnim.Izuzimam fizicke pozdrave,u vidu zagrljaja i poljubaca,samo kada su u pitanju susureti emotivno povezanih osoba......

Nikad nisam voljela to grljenje i ljubljenje sa poznanicima ili slucajnim prolaznicima.
Ono,sretnes nekog bezveze na ulici i sad se tu kao nesto cmacete i pozdravljate.
U redu mi je pruziti ruku.A pozdravljam se zvanicno i nezvanicno,zavisi od prilike i osobe.

Back