KAKO SE POMAZE PRIJATELJU U NEVOLJI

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Srbija sve vise lici na Ameriku, sto i ne cudi na kraju krajeva.

MIslim da performans ne steti i ne vidim cinizam u tome da se i na taj nacin pokaze da nas dotice nesreca u Japanu. Uz novcanu pomoc, ma kako ona mala bila. Shvataju ljudi tamo da je to od srca.

ne steti, samo sto nije uvek korisno ono sto nije stetno..
a u ovom slucaju cilj je pomoci, a ne - ne naskoditi..

ne steti, samo sto nije uvek korisno ono sto nije stetno..
a u ovom slucaju cilj je pomoci, a ne - ne naskoditi..

Koristi Japancima, da vide te Srbe kojima su pomagali prethodnih godina. Lepo je i znaci kad vidis da neko u belom svetu uopste i obraca paznju na strahote koje ti se desavaju.

Koristi Srbima da uzvrate pomoc prijateljima. Pomoc je i kad te prijatelj shvati ili zagrli, cak i kad ne moze nista vise da uradi.

Koristi nekim Srbima da cuju zbog cega veliki broj Srba zeli da pomogne narodu Japana.

Koristi Japancima, da vide te Srbe kojima su pomagali prethodnih godina. Lepo je i znaci kad vidis da neko u belom svetu uopste i obraca paznju na strahote koje ti se desavaju.

Koristi Srbima da uzvrate pomoc prijateljima. Pomoc je i kad te prijatelj shvati ili zagrli, cak i kad ne moze nista vise da uradi.

Koristi nekim Srbima da cuju zbog cega veliki broj Srba zeli da pomogne narodu Japana.

koristi i bruka..troje stradalo u stampedu oko sadnica:roll:
nije sramota biti siromasan i nemati..sramota je zbog simbolike napraviti ovo sto je napravljeno..
nije sramota reci 300.000,00 din je uplaceno od strane grada japanskoj ambasadi za pomoc..umesto da podelimo 1000 sadnica ovde, poslali smo novac tamo..
mada kakve se vesti provlace, ispada da je do sada srbija po uplacenoj pomoci japanu medju prvih 6 u svetu (ako sam dobro shvatila ono sto su mi drugi preneli )..
a kraljevo je jos uvek neobnovljena zona..
jesmo li to bolji prijatelji drugima nego sebi?

Eto samo potvrde onoga što smo pisali sve vreme :/
E jesmo stoka najveća, koliko smo mi bahat narod, i shebban u moza, govori da je ovo bilo zbog sadnice trešnje.
Pa da se narod gazi bije i ne znam šta zbog hrane pa i da razumem, al' zbog sadnice trešnje, e brate baš smo se pokazali ovaj put, u pravom svetlu :/

Eto samo potvrde onoga što smo pisali sve vreme :/
E jesmo stoka najveća, koliko smo mi bahat narod, i shebban u moza, govori da je ovo bilo zbog sadnice trešnje.
Pa da se narod gazi bije i ne znam šta zbog hrane pa i da razumem, al' zbog sadnice trešnje, e brate baš smo se pokazali ovaj put, u pravom svetlu :/

Ja ne razumijem uvijek ni zbog hrane. Da stvarno nemaju sta jesti, pa se otimaju za hljeb ili bilo sta da prezive, ok, ali kod nas u BL je bio stampedo zbog cevapa na snizenju.

poenta okupljanja je podrska, ako ne mozemo pomoci mozemo pruziti razumevanje i podrsku narodu koji je toliko ucinio za nas...a sto su srbi srbi, a ne ljudi, pa je skup nalik na miting...to je druga stvar....

meni je humano i lepo odati podrsku i priznanje....zato sto nismo zemlja koja moze da posalje experte za nuklearnu fiziku da pomogne da se resi problem ili neko super strucno medicinsko osoblje....to bi bila prava stvar...ali nema!

Jok, moja baba kriva! Otimaju svima, i tebi i meni, pa sto se nas dve nismo pobile oko grancice... nekultura postaje glavna odlika nase nacije.
Nismo se pobile jer sedimo u svom stanu, uz svoj kompjuter, verovatno : ) Kakva vlast, takav narod, niko me nece ubediti u suprotno, nema sanse. Ne opravdavam ruzno ponasanje, ali i ono ima svoj uzrok.

Nismo se pobile jer sedimo u svom stanu, uz svoj kompjuter, verovatno : ) Kakva vlast, takav narod, niko me nece ubediti u suprotno, nema sanse. Ne opravdavam ruzno ponasanje, ali i ono ima svoj uzrok.

kad te neko tretira kao stoku i na takav nacin deli (hleb, sadnice, organizuju lomljenje cesnice) - kao stoka ce se ljudi i ponasati..
a ja sam sve plavlja jer nikako ne mogu da vidim tu korist koju od toga ima unesrecen narod tamo gde je nekad izlazilo sunce..

Pa jeste u ovom slucaju, ali kad su bile petooktobarske demonstracije i ja sam bila na ulici, pa nisam obila ni jedan izlog, nisam izvrnula kontejner, a 100% se ne bih pobila sa nekim na ulici za jedno drvce. Narod jeste ocajan i gladan, ali da su delili pirinac pa i da razumes... ovako je stvarno apsurdno opravdavati penzose koji se biju zbog sadnice gladju( koja cak i da radja ne bi rodila bar 5 godina ).

Back