KAKO SE POMAZE PRIJATELJU U NEVOLJI

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.225
Поштовани,

Позивамо Вас да се одазовете акцији давања подршке народу Јапана, на иницијативу Скупштине града Београда.
Скуп је планиран за недељу, 10. април 2011. године са почетком у 11.30 часова. Идеја је да се окупимо у што већем броју и народу Јапана покажемо да смо им истински пријатељ и да нису сами у невољи која их је задесила.

Позив се посебно односи на борилачке спортове, те овом приликом молимо спортисте да се одазову позиву и у недељу нам се придруже у својој спортској опреми (кимонима, хакамама, итд....).

Спортски поздрав,

Генерални секретар
Зоран Јовановић, с.р.

nisam prestala da verujem u bajke, ali mi nije jasno..

sa nasim okupljanjem OVDE, problem nece biti resen TAMO..znam samo da od okupljanja ovde - japanci nece da budu manje ozraceni tamo, niti ce kuce od ovoga ovde da im budu opravljene tamo..
koja je svrha ovako smislenih akcija?
ko je toliko napregao mozak, da je dosao do resenja da ce bas ovo da pomogne japancima..
mislim, okupljanje ovde u ime podrske libiji i gadafiju ima smisla, jer general dobija informaciju da ga ovaj narod podrzava i da osudjuje hijene koje su ga napale, a koji je smisao podrzavati zemlju i narod kojeg je unesrecila prirodna nepogoda na ovakav nacin?:eek:

odoh da se pogledam u neko ogledalo..mozda sam postala plavusa..

Mislim da ovo nije namenjeno pomaganju Japancima jer je apsolutno nikakva pomoć, boli njih uvo što se nekih 5000 Srba okupljaju, čak se može shvatiti i suprotno, kao koriste nečiju tragediju da organizuju neke tobože humanitarne skupove od kojih ni po qjca pomoći.

Mislim da je ovo više terapija za nas nego pomoć njima, neki vid aktivne terapije protiv otuđenosti od cilog svita.

zato što su nas svi mrezeli takoretji i nije bilo normalno da je neko uz nas jer je to politika, iskazivanje stavova, sada su svi uz japan jer je to prirodno da je tako bez obzira na politiku veru i ostalo, mnogi to i konkretno dokazuju (i mi smo uputili neku finansijsku pomoć, verovatno mizernu u odnosu na američku i neke druge ali to se ceni)

vidim,poceli smo da vredjamo plavuse:malav:
pa valjda pozivaju na pruzanje moralne podrske narodu japana
i to znaci
kad je nas ceo svet pljuvao,pa kad nam puste na gnjavniku kako neka sacica demonstranata u belom svetu pruza nama podrsku,ipak je znacilo

:heart: ovo ti za plavusu..:D

kakva bre moralna podrska za prirodnu nepogodu???
jedno je pljuvanje instruirano skupim marketingom koji je ispilio meni do tada neblizak termin u takvom kontekstu - KOLATERALNA STETA!
ali MORALNO podrzavati nekoga koga hebe ozracenost ravna hidrogenskoj?:eek:
razumem da nemamo..da smo beda da vece nema..***, nije sramota biti sirotinja..ok mi je da posaljemo ako imamo jedno jedino cebe..nema vise - od nas toliko..to mi jeste podrska..
a ne znam kako ovo da nazovem..

Poslednja izmena:
Поштовани,

Позивамо Вас да се одазовете акцији давања подршке народу Јапана, на иницијативу Скупштине града Београда.
Скуп је планиран за недељу, 10. април 2011. године са почетком у 11.30 часова. Идеја је да се окупимо у што већем броју и народу Јапана покажемо да смо им истински пријатељ и да нису сами у невољи која их је задесила.

Позив се посебно односи на борилачке спортове, те овом приликом молимо спортисте да се одазову позиву и у недељу нам се придруже у својој спортској опреми (кимонима, хакамама, итд....).

Спортски поздрав,

Генерални секретар
Зоран Јовановић, с.р.

nisam prestala da verujem u bajke, ali mi nije jasno..

sa nasim okupljanjem OVDE, problem nece biti resen TAMO..znam samo da od okupljanja ovde - japanci nece da budu manje ozraceni tamo, niti ce kuce od ovoga ovde da im budu opravljene tamo..
koja je svrha ovako smislenih akcija?
ko je toliko napregao mozak, da je dosao do resenja da ce bas ovo da pomogne japancima..
mislim, okupljanje ovde u ime podrske libiji i gadafiju ima smisla, jer general dobija informaciju da ga ovaj narod podrzava i da osudjuje hijene koje su ga napale, a koji je smisao podrzavati zemlju i narod kojeg je unesrecila prirodna nepogoda na ovakav nacin?:eek:

odoh da se pogledam u neko ogledalo..mozda sam postala plavusa..

E da baš ima smisla da podržavamo gadafija ajde, dok je cijeli svijet protiv njega srbi našli da se ***** :D pa stvarno smo mi budale .
Pa ti japanci su stvarno dosta pomagali ovde poslije ratova bez da su išta tražili zauzvrat .
Možda se radi o tome da ne prestanemo biti ljudi :think:

sta je sa vama, pa ako je neko bio omrazen i nahebao mnoogo vise od nas to su ti japanci, oni su pored jevreja narod koji ima uzasnu nacionalnu traumu. bombardovanje u drugom svetskom ratu nuklearnim oruzijem je oziljak koji je njima ostao urezan. tim ljudima treba da znaju da su deo sveta i da u ovoj situaciji koja je na neki nacin ironija sudbine, jer ih nuklearke vracaju u zajednicu naroda, nakon sto su ih iz iste izopstile, nisu vise parije nego jedna postovana nacija. nisu oni siromasni, imaju pare i oporavice se ali nemaju osecaj da pripadaju negde. koliko su oni donacija dali za razne projekte po srbiji, pa i treba da se skupimo svi i pokazemo malo zahvalnosti. ako je jos imamo, tj.

sta znaci `nemaju osecaj da pripadaju negde`?
oni su vrlo samosvestan narod i to su u toliko prilika dokazali..
imali su prirodnu katastrofu sa posledicama na svom tlu, da li je pomoc okupiti se u velikom broju ovde i raditi kate na trgu???
kad gsb nije imao cime da prevozi radni i neradni narod, japanci su donirali autobuse..
da li je zaista sve sto mi mozemo da uradimo kao revans prijateljskoj zemlji okupljanje na trgu u znak podrske?
podrske cemu? mi smo uz vas..izdrzite u borbi za obnovu ozracene i unistene zemlje?

ali oni to ne znaju - da svi brinu za njih. svi nisu brinuli za njih dok su im se radjala nakazna deca i dok su umirale na hiljade njih samo da bi neko probao super mega mocno novo oruzije. ja ne mogu ni da zamislim kako su se oni osecali nakon hirosime i nagasakija, ali mora da su mislili da ih ceo svet mrzi najstrasnije. generacije su osakacene i fizicki i mentalno zbog toga, to ne moze da ne iskrivi perspektivu.
mislim da u ovoj situaciji takvoj naciji vise znaci gest nego pare. mislim da za njih to nije nesto ocigledno, njihova duboka kultura je toliko razlicita od nase... i njima znaci.

sta znaci da nemaju osecaj da pripadaju negde? kao i jevreji, okrenuli su se sebi i svom svetu - jer nose traumu integrisanu u duh naroda. ono sto pokazuju svetu - samosvesnosti sposobnost - i ono sto drze u sebi i prenose na nove generacije je potpuno razlicito. to je duboka rana naroda, ne mogu pare da je zacele. ovakvi gestovi pomazu.

sta znaci da nemaju osecaj da pripadaju negde? kao i jevreji, okrenuli su se sebi i svom svetu - jer nose traumu integrisanu u duh naroda. ono sto pokazuju svetu - samosvesnosti sposobnost - i ono sto drze u sebi i prenose na nove generacije je potpuno razlicito. to je duboka rana naroda, ne mogu pare da je zacele. ovakvi gestovi pomazu.

A koj će nama da zaceli rane iz raznih ratova od Kosova 1389 do Kosova 1999??? :neutral:

ali ovo nije bila hidrogenska bomba, ovo je bila prirodna nepogoda..svakome ko je na obali to isto moze da se desi..svakome ko ima nuklearnu elektranu to moze da se desi..
to bi bilo kao da su se japanci okupili na trgu da podrze kraljevcane posle zemljotresa jer smo mi srbi omrznuti narod..

iskreno ni meni nije jasno koja je poenta tih okupljanja, a posebno kada vidim ko se time bavi - pretezno zaludni i vrlo politicki aktivni ljudi, koji su ujedno odgovorni i za organizaciju. ok pretpostavljam da se nadje i poneki altruista. meni licno vise izgleda kao da mi pokusavamo da budemo deo sveta time sto cemo da radimo sto i svi ostali tj "podrzavamo japan", nego sto to japancima znaci. mozda gresim, ne znam,ali ni meni nema logike. a ne znam da li sam to samo ja, ili se ne secam da je bilo i blizu toliko podrske za sve one raspale zemlje po jugoistocnoj aziji kada ih je zalio njihov talas. ne znam sta da mislim.

Back