Kako se pise preporuka (od bivseg poslodavca ili fakulteta)?

gost 170502

Veoma poznat
Poruka
13.608
Dakle, da li neko ima, a bilo bi dobro sto vise primera, da vidim kako se pise preporuka.

Prvo, i bitnije recimo preporuka sa mog fakulteta, sa katedre gde sam diplomirao, dace mi ljudi preporuku da bi mi pomogla da eventualno lakse nadjem posao. Ali verovatno cu ja to morati da sastavim, a nemam pojma kako...???

A drugo, od bivseg poslodavca. Ako sam i dobio otkaz, mogu da ih iskoristim da sa preporukom malo ubedljivije pokazem da to nema neke veze sa mnom, nego neki drugi razlog... ;)

Pa ako neko ima primere, mislim da bi svima moglo da koristi nekad...

:idea:

Akademsku preporuku (dakle, ovu sa faksa) sastavlja sam profesor, znaju oni šta treba napisati, ti u principu treba da kažeš profesoru za šta ti je konkretno potrebna.
Slično i što se radne tiče, (bivši) poslodavac bi takođe trebalo da je napiše i to na memorandumu firme/preduzeća (naravno, poslodavac uvek to može da odbije da to uradi ako nije zadovoljan radnikom...)
Ako želiš sam da je sastaviš, nije loše proveriti da li će poslodavac pristati da je potpiše i udari pečat.

primera radi:
taj i taj je u periodu tom i tom radio na radnom mestu tom i tom, na kom je obavljao te i te poslove.
imenovani je svoje radne zadatke realizovao uspešno (dodaš još epiteta), a prilikom obavljanja svojih radnih zadataka je pokazao naročito interesovanje/poznavanje/talenat/specijalizovao se itd za to i to.
preporučili bi imenovanog svakom zainteresovanom poslodavcu kao osobu koja ima te i te kvalitete (navedeš one koji su bitni za posao za koji konkurišeš).
u slučaju potrebe za detaljnijim informacijama slobodni ste da nam se obratite.

Back