Kako se ovo zove?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda je i to tacno. Tvoj drugi pseudonim bijese "Romance", cini mi se. To uopste ne mijenja cinjenicu da sam alergican na romanticne tipove, a i oni na mene. Ne volim kad me neko "voli" samo zato sto je to romanticno, a inace, ne moze da me podnese.
Pa vi ste romanticni po defaultu i s kim god stupite u kontakt padate u "erotske zanose" i to onda nazivate "bozanskim" (uz minimiziranje razuma i svodjenje komunikacije na 2-3 rijeci). Imao sam vec problema sa Francuskinjama i znam sve o tome. To naduvano praznoglavlje je obican bastardizam.

Ti prvo izbaci iz sebe prethodna iskustva posto ce ti citavog zivota zamracivati vidik i bices slep.
To sto me po ko zna koji put svrstavas medju one sa kojima nemam ama bas nicega zajednickog je dokaz da i ne citas to sto pisem i onda pricas nesto o postovanju.
Bljak,ti si licemer.

Sta je tebi slagati! Nista!

Ti da nisi romantik, ne bi se igrala macke i misa.

Inace, romantizam je nastao kao ideal brakolomstva. (zbog toga i skrivanje)

"- Ideali "romanticne ljubavi“ - spoj fizickog izraza seksualnosti i emotivne povezanosti - cini se vecini savremenih ljudi u toj meri "prirodnim“ kao da su biolo{ki urodeni ljudskoj vrsti. Oni se, medutim, pojavljuju u specificnom istorijskom momentu, u 12. veku u ju`noj Francuskoj, u "trubadurskoj“ dvorskoj kulturi. Stoga se smatralo da je ta "dvorska ljubav“ predodredjena za clanove plemicke elite. Osim toga, ona je na pocetku predstavljana kao karakteristicna za izvanbracne odnose. Dama i njen kavaljer, udvarac bili su u braku sa drugima, te je tako njihova medusobna strast istovremeno bila i gorka i slatka, unapred osudena na propast. Tek se kasnije, u ranom savremenom dobu, pojavila ideja da bi bracna veza takode mogla biti "romanticna“, mada ideju o "drugarskom“ braku, u kojem su mu` i `ena prijatelji (kao brat i sestra), srecemo u puno istorijskih doba i na mnogo mesta, ukljucujuci i pravoslavne Slovene. Tek se kasnije, u 19. veku, uveliko pro{irilo stanovi{te da bi pojedinci trebalo da izaberu partnere jedino na osnovu emocionalne privr`enosti i seksualne privlacnosti. Stvarne veze, naravno, bilo da su seksualne ili emocionalne, nisu nu`no odgovarale kulturnim idealima. Sigurna sam da su neki predmoderni Sloveni imali bracne veze koje su bile emocionalno ispunjavajuce i fi`icki strasne. Kulturni ideali, medutim, postavljaju standarde na osnovu kojih se sudi o pona{anju i oni utvrduju ono {to stvarni mu{karci i `ene mogu da ocekuju u njihovim intimnim vezama."

E a stvarno me nervira kad neko ovako otvori temu sa polovichnim informacijama, pa se mi onda izjasnimo, a onda nam se servira da se radi zapravo o drugom forumashu/ici pa mi postajemo hteli-ne hteli sauchesnici u prepucavanju. Molim moderatore da obrishu sve moje postove sa teme, pliz.

E a stvarno me nervira kad neko ovako otvori temu sa polovichnim informacijama, pa se mi onda izjasnimo, a onda nam se servira da se radi zapravo o drugom forumashu/ici pa mi postajemo hteli-ne hteli sauchesnici u prepucavanju. Molim moderatore da obrishu sve moje postove sa teme, pliz.

Placi, moli
tu pomoci nema
drugi je kraj mene
sad sam srecna zena
:manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back