Kako se ovo sanira?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Baš i nije nešto posećen pdf al' možda dobijem neki odgovor pre nego što nešto zaebemo :)

U pitanju je kuhinjski pod po kome su polepljene ploče, nešto nalik linoleumu. Ima još tih pločica tako da je problem samo razrovano tlo ispod.
Malter? Šta je ovo i zašto je žućkasto? Ima i nekog papira u masi, stvarno mi nije jasno šta je ovde rađeno i od čega, ima li neko ideju?

Rupa, tj. rupe su 5 cm duboke i ako se prokopa kako treba biće to daleko veći krater. Ali čime da ga napunim posle? :think:
DSC04714.jpg
DSC04713.jpg

E bas iz ovih razloga se pozove majstor i on lepo sanira sve ALI NE zasto moze jednostavno kad moze komplikovano!Ih koliko sam se ovakvih slucajeva naslusala kad momka zovu(on je house majstor)pa ga jos i psuju i pricaju mu svasta.I eto sta ste sebi sad napravili?Samo problem!

OK izgleda da je beton u pitanju sa previše peska. Pretpostavljam da se ne može tek tutnuti još betona jer će da ispadne, a lepak za pločice koji sam kupila piše da pokriva rupe do 5 mm :( šta raditi s ovim?! Kakvu posluku...

- - - - - - - - - -

E bas iz ovih razloga se pozove majstor i on lepo sanira sve ALI NE zasto moze jednostavno kad moze komplikovano!Ih koliko sam se ovakvih slucajeva naslusala kad momka zovu(on je house majstor)pa ga jos i psuju i pricaju mu svasta.I eto sta ste sebi sad napravili?Samo problem!

Ko je bilo šta napravio? Ovo ovako stoji godinama.

Šta da kažem komšijama kad prokopam dole?
Koliko vidim ovo su vinas plocice ljepljene katranom . Ne znam kakva je podloga .
Evo kako bih ja rjesavao problem . Ako je podloga mekana zabio bih u nju eksere od 2 cola
ali samo do polovine . Eksere bih pozabijao pod raznim uglovima i onda sve zalio betonom .
Tada ce ti ekseri drzati beton kojim bih sve to zalio . Ako je podloga tvrda , izbusio bih
pod raznim uglovima rupe ( elektricnom busilicom ) i u njih opet zabio eksere .
Posto su ekseri pod raznim uglovima nema sanse da se beton odvoji bez obzira da li lijepi
za tu podlogu .

Jeste katran, tako da ovaj lepak verovatno i ne može da ih zalepi, piše "upijajuće površine", što će reći da mi posle treba i katran :think: ili ne? Mislim, kakav crni katran :sad2:

Tvrda je podloga, šta više ima neki papr ispod betona, pa je tvrdo i malo sam preterala sa dubinom, nekih 3 cm je najviše.

Hvala na predlogu! Očigledno ništa od toga danas, pa ću videti sutra.

Ako su to VINAS plocice da te posavjetujem kako da radis sa njima . One su tvrde kad su hladne .
Podloga obicno nije ravna pa se plocice odlijepe ako dobro ne nalegnu . Zagrij ih kaloriferom ili
bilo kojom grijalicom da omeksaju . Kad omeksaju zalijepi ih . Kad ih zalijepis stavi na njih neki
teg da ih pritisne i drzi ga tako dok se plocica ne ohladi i ljepilo stvrdne . Mozes staviti cigle , blokove
ili nesto slicno .

Jeste katran, tako da ovaj lepak verovatno i ne može da ih zalepi, piše "upijajuće površine", što će reći da mi posle treba i katran :think: ili ne? Mislim, kakav crni katran :sad2:

Tvrda je podloga, šta više ima neki papr ispod betona, pa je tvrdo i malo sam preterala sa dubinom, nekih 3 cm je najviše.

Hvala na predlogu! Očigledno ništa od toga danas, pa ću videti sutra.
Nemoj lijepiti katranom . Nekad su se tako lijepile i svima su se odljepljivale . Mene su majstori ubjedjivali da se te plocice ni ne mogu
dobro zalijepiti . Ja sam im rekao da su oni koorac od majstora . Ocisti podlogu od katrana koliko to mozes i kupi u farbari univerzalni
ljepak . U farbari imas pakovanje na kilo i nije preskupo . Namazi i podlogu i plocice posebno . Pozeljno je da prostorija ne bude prehladna
kad to budes radila . Ne znam kako se zove ljepak jer svaki proizvodjac ima svoj naziv , a davno sam to radio .

Te VINAS plocice su nekad bile popularne . Danas ih rijetko ko koristi bas zbog problema odljepljivanja .
Inace su vrlo prakticne jer se ciste vlaznom krpom . Ja sam i stavljao u lokal mada su mi majstori savjetovali
da ih ne stavljam . Zalijepio sam ih univerzalnim ljepilom i nikad se ni jedna nije odlijepila .Razumijem se u vise
zanata tako da ne pricam napamet , a i radio sam sa vinas plocicama .

Za održavanje su super, ispekli smo ih hemijom jednom, pobelele skroz, trebalo je bukvalno malo suncokretovog ulja po njima da se vrate u prvobitno stanje, slučajno otkriće :) i danas isto izgledaju, ali su ovde valjda malo manje vodili računa kako ih lepe, a i stoje 100 godina. Ta rupa je najveći problem, zašto niko nije popravio pod do sada, a stalno se kruni.

imas razlicite proizvodjace, a sam naziv ti kaze da je univerzalan jer lepi razlicite vrste materijala
pitaj u farbari da ti preporuce neki ili sama u radnji procitaj na uputstvu za upotrebu da li pise da tim lepkom mogu da se lepe plasticni materijali i beton
ocisti samo spatlom katran sa podloge pre nego sto je premazes univerzalnim lepkom i dobro ocisti podlogu da bi ti lepak lepo prionuo za povrsinu

Baš i nije nešto posećen pdf al' možda dobijem neki odgovor pre nego što nešto zaebemo :)

U pitanju je kuhinjski pod po kome su polepljene ploče, nešto nalik linoleumu. Ima još tih pločica tako da je problem samo razrovano tlo ispod.
Malter? Šta je ovo i zašto je žućkasto? Ima i nekog papira u masi, stvarno mi nije jasno šta je ovde rađeno i od čega, ima li neko ideju?

Rupa, tj. rupe su 5 cm duboke i ako se prokopa kako treba biće to daleko veći krater. Ali čime da ga napunim posle? :think:
Pogledajte prilog 303953 Pogledajte prilog 303952

To ti je cementna kosuljica ili tzv estrih, koristi se kao podloga za kupatila i kuhinje ispod plocica, treba da ga je 3,5cm NAJMANjE jer u suprotnom ima da ispuca i onda se okruni vremenom... Ne sanira se nego se sve "digne" i uradi ponovo koliko ja znam, mozda postoji neka savremena metoda sa nekim ravnajucim slojem od lepka za plocice ali to moras da pitas nekog ko se bas tim bavi!!

To je loša košuljica koja je zato i porozna pa se raspada, premalo cementa a očigledno stalna prisutnost vlage. Počisti to što više možeš i onda poravnaj lepkom za pločice tako što ćeš da ubaciš komadiće slomljenih starih pločica u te rupe. Na ovaj način se izbegava pucanje lepka prilikom sušenja jer je sloj 3 cm. Kad se to dobo prosuši, zalepiš sintelonom taj linoleum nazad i ko novo. Ovo ti rešava te rupe koje su se pojavile ali ne garantuje da se neće u budućnosti pojaviti nove na drugim mestima iz istih razloga.
U Principu bi to sve trebalo podignuti, udariti novu košuljicu i zalepiti novu keramiku.

Skinuti sve do betona, obnoviti hidroizolaciju, izliti novu košuljicu (ne bi bilo loše da se u košuljicu ugradi i rabic sa većim okcima)
i onda zalepiti novu podnu oblogu (kvalitetnu keramiku).
To je to, ako neznaš da izlivaš košuljicu, popuni lepkom za keramiku i uravnaj, Nakvasi prvo staru i ošiščenu podlogu !
Ako opet lepiš vinilske plošice uzmeš disperzioni lepak za etisone , vinil. plutu....

Back