- Poruka
- 91.995
Interesuje me kako vi kiselite kupus?
Naročito me interesuju kišeljenje manjih količina kada nemamo podrum.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i pritisnem nečim da ne pluta nego da je uvek potopljen?Pa nista napravis rupu sipas so i nalijes vodu
Pritisneš da sav kupus bude ispod nivoa tečnosti. Ima ovde sve objašnjeno:i pritisnem nečim da ne pluta nego da je uvek potopljen?
A pretakanje? Kolko često?
A pa da poklopac i kamen,a to pretakanje ne znam iskreno kad idei pritisnem nečim da ne pluta nego da je uvek potopljen?
A pretakanje? Kolko često?
е, супер ти је ово.Pritisneš da sav kupus bude ispod nivoa tečnosti. Ima ovde sve objašnjeno:
https://agroinfonet.com/poljoprivreda/povrtarstvo/kiseljenje-kupusa-sada-je-pravi-trenutak/
е видиш то са дувањем у црево је решење ако немам славину на посудиizvtiš glavice tamo gde im je peteljka i u svaku staviš so + još jedan kg preko i osaviš to jednu noć da upije.Stavi se obavezno rešetka i kamen preko.Moj savet da se kamen dobro opere pa iskuva pre toga samo u čistoj vodi.Nalije se hladnom vodom i ostavi da se kiseli...to može da potraje od nedelju-dve do mesec dana zavisi kakva je temperatura tamo gde stoji.Mora da se proverava.Da li je počeo da se kiseli se vidi po mirisu rasola.Može i da se proba neka...ono preseče se da se vidi da li se ukiselila cela i ako jeste ide vinobran tačno po količini...teoretski se može i bez njega al neću da rizikujem...Ja ga ne pretačem,ja ga bućkam crevom.Onako crevo se spusti do dna i duva se kao milkšejk XD Nikad mi se nije ukvarilo![]()
Treba ti bure, so, voda i dobar najlon džak, od debljeg najlona.Interesuje me kako vi kiselite kupus?