Kako se izboriti???

• Začetnik teme Začetnik teme them
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledaj Insajder,poslušaj Peščanik,a mogla bi i da pročitaš neke izjave Verana Matića...
Pa bi ti bilo jasno...a mogla si da pogledaš vrlo poučan dokumentarac u nedelju oko osam...zašli smo u politiku,neću više,dosta je i ovo...

neko je pitao zasto se borimo
ja recimo u mom gradu nemam gde da kupim cd bilo koje vrste roka,ni je da sam sebican ,pa da mislim samo na sebe.kaze prodavac da to niko ne kupuje i nema koristi od toga.
drugo ,pa pogledajte samo sta oni porucuju maloj deci
''da li ga volis ili samo spavas s njim"
ima jos toga .i pogledajte melodiju ,to je muzika sa bliskog istoka(bas je nase)
a jos u jednoj njihovoj emisiji, dodje reper i igracica u provokativnoj odeci ,a ovi u publici odlepili.
a mala deca gledaju i gledaju.
uostalom ja nemogu nikom da kazem sta ce slusa,njegov izbor .
ali najvise me iznervira kada kazu da slusam drekavce ,narkomane ludake.

+UNHOLY GATES OF MIDIAN+:
e..pa najgore je kad te niko ne razume,i kad si u okolini jedini koji slusa to sto slusa..
pa svi prozivaju da si narkos,sektas,ovo ono.. :roll:
a i muziku nemas gde da nabavljas..
tako je i meni bilo u pocetku,sad se ljudi opametili..
mislim..uglavnom.. :cool:
Ja sam ta u prvim recenicama...jedina koja to slusa....znam samonekoliko ljudi koji to slusaju ali oni su malo... :roll:

Juuuuhu, ljudi!!!
Od svih odgovora na ovu temu, mozda je 5% odgovorilo bas na temu.
Na pocetku sam vec rekla da je pitanje “Kojim sretstvima izaci na kraj”.
Nije zaista neophodno da pisu ljudi koji ce pljuvati tu muziku, mislim to je zaista nepotrebno, a narocito ne velicati neku drugu vrstu, to je glupo ili jos gluplje odgovarati na ovu temu a pisati nesto 16-o. Ovde smo da smislimo nesto konstruktivno a ne da trazimo istomisljenike i pljujemo, kudimo, hvalimo...
Svi umeju da pljuju, to je najlakse, za svaku muziku I svaku televiziju moze se naci najbolji ugao za pljuvanje, nego ajde razmislite sta biste uradili da mozete, ali ozbiljno.
Ovo ne treba da nam bude sprdnja I mi svi to dobro znamo. Sve je krenulo nekim levim tokom I svi kritikuju a niko nista ne preduzima, rezultati se vec vide a svi cute, buducnost ne zelim ni da zamisljam. Dakle?

+UNHOLY GATES OF MIDIAN+:
e..pa najgore je kad te niko ne razume,i kad si u okolini jedini koji slusa to sto slusa..
pa svi prozivaju da si narkos,sektas,ovo ono.. :roll:
a i muziku nemas gde da nabavljas..
tako je i meni bilo u pocetku,sad se ljudi opametili..
mislim..uglavnom.. :cool:
ja i jos mala nekolicina slusamo rok .znam kako je to ,evo na primer cd neke rok grupe nisam kupio 4 godine i vise.a na nekoj zurci kad me neko pita sta slusam , ja kazem punk ,a on odma pomisli da sam budala i kaze to nije muzika ,to je dranje i to drekavci
e to kad cujem poludim i razbijem ga.

/I/I@Ī@:
ja i jos mala nekolicina slusamo rok .znam kako je to ,evo na primer cd neke rok grupe nisam kupio 4 godine i vise.a na nekoj zurci kad me neko pita sta slusam , ja kazem punk ,a on odma pomisli da sam budala i kaze to nije muzika ,to je dranje i to drekavci
e to kad cujem poludim i razbijem ga.

ma razumem te ja potpuno... :cool:
samo nemoj zbog budala da odustanes od onog sto volis... ;)

a tek ja kad cujem "cupavci"... :roll:

them:
Opste je poznato da mnogi ljudi, po mom misljenu s pravom, osudjuju svu onu "divnu" muziku koja se u neogranicenim kolicinama servira. Pitanje je, ima li neko ikakav predlog kako se boriti protiv toga. Da ste recimo na vlasti ili da imate bilo kakvu moc da na to uticete, sta biste uradili?

nema promene...glup chovek je pozheljan...svakom sistemu...
boriti se u glavi...

Nazalost, ali jos uvek je vise onih koji su pobornici te "divne" muzike. Dokle god ih bude vise, dotle nikakva Borba nece uroditi plodom. A postavlja se pitanje kako da ih bude manje? Ono sto je usadjeno od malena u svest onih koji su odrastali uz vec pomenutog Ivana i "200 na sat" I Sasica i "Gori more, tope se planine" tesko da se moze ikakvim antivirusom protiv sunda iskoreniti ali moze se uticati na mlade generacije( npr. ucitelji, nastavnici muzicke kulture) da prihvataju ono sto je u muzici kvalitetno a ne da im oni i u skoli( pogotovo ucitelji) serviraju hitove granda i domaci danse( na skolskim zabavama tipa proslava Nove godine klinci ne slusaju Dragana Lakovica, Branka kockicu, vec Seku Aleksic, Stoju, Djogani gimnastiko....) koje slusaju i kod kuce.

Back