Kako se dogovarate?

@Honduras: to je skroz ok sto kazes; ako je neko vrlo blizak i prilika je na neki nacin posebna za tu osobu, a ona naglasi da zeli bas da se tacno nacrtam - nacrtam se, mada to u principu ne volim. Naravno, ni ja se vise ne druzim kao u mladjim danima, niti to mogu ma koliko da bih zelela. Ali kad odlucim da se druzim - onda za to resim da odvojim dosta vremena. A svi moji prijatelji su slicni meni - valjda je to prirodno - i znam koliko su :lol: liberalni po pitanju satnice...ukratko, ne mozes nesto da zahtevas za sebe a da ne omogucavas drugima (naravno sve ima svoje granice)...Secam se da smo se jednom zakacile moja najbolja drugarica i ja, kad je kasnila tri sata - a trebalo je nesto da mi pomogne sto je ukljucivalo i trecu osobu, pa je onda i ta treca bila ostavljena da ceka - sto je mene naravno iznerviralo, i izdrala sam se "I.....pola zivota sam provela cekajuci te" :lol:

..Secam se da smo se jednom zakacile moja najbolja drugarica i ja, kad je kasnila tri sata - a trebalo je nesto da mi pomogne sto je ukljucivalo i trecu osobu, pa je onda i ta treca bila ostavljena da ceka - sto je mene naravno iznerviralo, i izdrala sam se "I.....pola zivota sam provela cekajuci te" :lol:

Ah, da, imam i ja takve 'pacijente', dve drugarice koje volim pa ne mogu baš da prestanem da se družim sa njima, ali se sada (posle mnogobrojnih trosatnih zakašnjenja) više nikada ne nalazimo na ulici ili kod mene, nego ili kod njih, ili kada nas sudbina spoji : )

Jaaaao secam se da je vec bila ovakva debata oko satnice :))

Ovi sto traze da se nacrtas tad i tad su losi posto postavljaju sebe na pijedastal i stvaraju dramu i tenziju ako se zakasni 15 minuta
a ovi sto se ne drze zacrtane satnice su losi posto ne poshtuju dovoljno ove cepidlake nego su previse opusteni i samozivi

Da se ne prepirete dzabe, ne valjate ni jedni ni drugi :mrgreen:

Kao pravoj vagi, kod pregovaranja mi je jako bitno da se ni jedna strana ne oseti zapostavljenom, da oslusnem svacije zelje, iznesem svoje stavove i nadjemo najbolje resenje.
Umem sebe da stavim u drugi plan ako se radi o necemu sto za mene nije od velike vaznosti.
Inace sam sklona kompromisima a moze biti i da sam subjektivna, mada niko se nije izjasnio drugacije.
Umem vrlo drcno da branim svoje stavove ako me ugrozavaju neciji postupci i zahtevi

Pa to jeste bzvz skroz - desilo mi se par puta, sredim se ful, spremna cekam poslednji poziv da krenem i onda - cvrc, promena planova :histericna:
Da odlepis!
Mene strahovito iritira kada mi se zakazuje tacno vreme dolaska a dogovor podrazumeva dolazak kod nekog kuci. Npr. ajde sutra idemo na rucak, veceru, sedeljku, stagod u 3 popodne, ili u 7 uvece. Momentalno me uhvati neki inat - a sto bas mora u 3?! Ili u 7?! Sto ne izmedju 3 i 5 ili oko 7, ili popodne / predvece/ uvece? Mogu da razumem da neko podrazumeva vreme iza kojeg se ne dolazi na zakazano desavanje u kuci, ali da ga precizira kao poslovni sastanak - ne razumem. Odmah mi izaziva odbojnost, valjda bas zato sto me previse podseca na poslovnu obavezu :thumbdown:

zato sto ljudi planiraju vreme i u svojoj kuci i sa svojim vremenom, a ne samo sa tvojim.
koliko vidim, ti - ako se radi o onome sto ti hoces-zahtevas to uradjeno kad tebi odgovara....a kad neko od tebe trazi to isto, onda to ne zelis da postujes.
to je mnogo ruzna osobina.

mene neopisivo iritira kad mi neko kasni u kucu 3 sata...posebno zato sto volim da kuvam za goste pa se osecam kao poslednja budala dok mi se sve hladi, dok testa splasnjavaju, krompir se pretvara u gumu i tako to :D zamisli taj osecaj kad si se tliko trudio, a neko svojim ponasanjem pokazuje da ga apsolutno boli dupe?
a i da ne kuvam, kakav je to nacin? ako sam rekla u 6, to znaci 6 i eventualno jos 20 minuta. ja sam uvek tacna i ne vidim ni jedan razlog da mi se neko joguni kao malo dete ako se dogovaramo.

isto mi se ne svidja sto ti ova pravila zapravo postavljas u tudjoj kuci.

Back