Kako sam raskinuo odnose s familijom

Početak mojih neslaganja sa familijom datira od pubertetskih dana. Tada sam shvatio da
moja familija budno prati moje kretanje i želi da ucestvuje u njemu. Ovo budjenje nastaje
gostovanjem kod polubrata moje babe u Skoplju.
Nakon smrti njenog oca nasledila je polovinu imanja, dok je drugi deo nasledio njen polubrat,.
E taj polubrat, promenjenog prezimena, pod stare dane je usvojio žensko dete koje je tada već
poraslo i bilo starije od mene godinu dana, a zvalo se Gordana.

Nikako nisam mogao da se slozim da su mi te plave oči i divne plave loknice rodjaka, a to što
su nas budno kontrolisali tih nekoliko dana je dodatni razlog. Verovatno da jos nisam znao da sakrijem
opčinjenost rodjakom i okrenem pažnju rodjaka sa objekta mog interesovanja ili je ona promenila ponašanje,
pa su sve oči i pažnja bili koncentrisani na nas i jedino sto smo ugrabili
je bilo par poljubaca od kojih obrazi gore, a zeludac ne prima hranu danima.

Ti južnjaci stvarno imaju nacčina da ti zagorčaju gostoprimstvo i unaprede rodjačku savest.
Ponovo sam se vratio na mesto zločina par godina kasnije, ali je ona već duboko bila u braku sa nekim sinom
grčkog brodovlasnika ili graditelja brodova, zabole me bas, neka mu svi potonu.

Morao sam da se zadovoljim loklanom bogatašicom i budućim lekarem ni priblizžne lepote, ali
divnih osobina prave zženske duše. No, jos nisam bio opredeljen za neke bracne vode, pa je ostala
da zavrsši školu u rodnom gradu, neometana mojim prisustvom, ali sa lepim sećanjem koje je posle nekoliko pisama
kulminiralo telefonskim pozivom za koji sam saznao mnogo kasnije, kao i za pisma, uostalom.
Doprinos moje majke poverenju izmedju nje i snaje, koje se odrzalo mnogo posle njene smrti i naseg razvoda.

Medjutim, potpuni raskol sa familijom je nastao na severu. Ne na severu Backe nego na severnoj
strani zemlje u centru Backe, shvativši da baš sve žensko što je lepo mora da ima rodjački prefiks i naravno rodjake koji ih kontrolišu.
Posle nepuna dva dana i dva lagana petinga ukinuše mi

gostoprimsvo slanjem rodjake Zorice kod njene tetke u selo.
***** gostovanje kad nje nema.

Doduse ni ona nije bila baš rodjaka, nego ćerka drugog muza moje tetke
po nekoj liniji, ali rodjaka cim mi je ukidaju.

Zbog ovih opravdanih rodjačkih petljanja u moj emotivni zivot potpuno sam prestao da vidjam
rodjake Ili bar onaj deo koji nisam dovoljno poznavao, pa je mogla da se sakrije neka nova ujdurma rodjaka.

Dragoljub69;bt294860:
Pozdrav tvojoj alavosti na žemske...Pa i ako su malo u rodu...Tja,ljubaf je to...:per:;)

Naravno da je malo saljivo, ali mozda otvara pitanje odnosa u familiji, mnogi u Srbiji ne zele nikakav odnos sa familijom, pa da nisu slicni razlozi?

Naravno ja komuniciram sa familijom vrlo blisko i vise od drugih, za ovo se ne zna naravno, a posto je daleka familija njih i ne vidjam i cak nismo u kontaktu.

Back