Kako resiti problem muskarca koji pije?

Poruka
22.458
Mislim na brak i čvrstu vezu. Kako rešiti problem a da se brak ne upropasti? Mislim, on se svakako upropastava i ako se ne reaguje. Imam drugara, žena ga voli, imaju dete, on je dobrica, svačiji je samo ne svoj..i preuzela ga je čašica. Ona mu ne može ništa. Da li da se mešamo? Ja sam mu govorio, i drugi mu govore, traje to već dugo, skoro godinu, al on sve okreće na šalu i kaže da on to može kontrolisati. A ne može, to poricanje je prva faza, čak kaže da je i nje svestan, i da ne brinemo. No sve više radi neprimerene stvari za nivo obrazovanja i zanimanje koje ima, direktno i preslobodnim rečnikom ulazi u rasprave sa ljudima koje ne zna, ponekad nesvesno(ili svesno) uvredi... Mislim, veoma je inteligentan, nacitan..ali mi se ne dopada ideja da ovako mlad postane boem :( A opet to je njegov život, njegov brak...izbor :(

odgovor na naslov - izbaciti ga iz kuce

dok on sam ne shvati da ima problem i dok sam ne pozeli da ga resi niko nista ne moze
mozes da mu tupus do mile volje i moze on da lupa da kao zna bla bla
ne zna, ne zeli, ne zanima ga...
mozda ce jednom....ako ne bude kasno

pitanje je i da li je on alkos ili ti mislis da jeste...i pitanje je ako jeste u kojoj je fazi

odgovor na naslov - izbaciti ga iz kuce

dok on sam ne shvati da ima problem i dok sam ne pozeli da ga resi niko nista ne moze
mozes da mu tupus do mile volje i moze on da lupa da kao zna bla bla
ne zna, ne zeli, ne zanima ga...
mozda ce jednom....ako ne bude kasno

pitanje je i da li je on alkos ili ti mislis da jeste...i pitanje je ako jeste u kojoj je fazi

Pa po vlastitom priznanju dan mu ne prodje bez 5,7,10 flaša piva, pokoja zesta..i to traje

Mislim na brak i čvrstu vezu. Kako rešiti problem a da se brak ne upropasti? Mislim, on se svakako upropastava i ako se ne reaguje. Imam drugara, žena ga voli, imaju dete, on je dobrica, svačiji je samo ne svoj..i preuzela ga je čašica. Ona mu ne može ništa. Da li da se mešamo? Ja sam mu govorio, i drugi mu govore, traje to već dugo, skoro godinu, al on sve okreće na šalu i kaže da on to može kontrolisati. A ne može, to poricanje je prva faza, čak kaže da je i nje svestan, i da ne brinemo. No sve više radi neprimerene stvari za nivo obrazovanja i zanimanje koje ima, direktno i preslobodnim rečnikom ulazi u rasprave sa ljudima koje ne zna, ponekad nesvesno(ili svesno) uvredi... Mislim, veoma je inteligentan, nacitan..ali mi se ne dopada ideja da ovako mlad postane boem :( A opet to je njegov život, njegov brak...izbor :(

koje to nečastive radnje čini....

on je dobrica, svačiji je samo ne svoj

vala dobra definicija dobrice

ocigledno je da nema bas tako idealan zivot kao sto si napisao
niko ne pije iz dosade
razlozi su uvek nezadovoljstvo
tesko da ce tvoje mesanje da ima ikakve reakcije
sve dok sam toga ne postane svestan i ne skupi snage da resi probelm koji ga muci i alkohol ce da bude prisutan u njegovom zivotu

Uf Dive, njegov glavni problem u životu je politika, tragedija Srba, nepravda etc..kolektivizam u duši

Ne znam, radi u jednoj ustanovi, dešavanja obično krenu iza ručka. A vidimo se makar dva, tri puta sedmično predveče ili naveče i uvek je pod laganim gasom

kad dodje u fazu da doruckuje vinjak onda je gotov
mislim na psihosomatske simptome od jutra preko celog dana kada ne moze bez alkohola
a to obicno pocinje ujutru prvo...zbog spavanja ima veliku pauzu i vata ga onda kriza

ako je sad u fazi da cuga pivce posle rucka pa navece odlicno....onda ima sanse da se sredi brze i lakse....ali treba da zeli...i u tom zecu lezi grm

Poslednja izmena:
niko ne postaje klinicar iz dosade

ovaj iz teme je na dobrom putu ka tome
...........

kakva politika srbi bla bla...nesto je dublje

E ybg, para imaju, družimo se pet godina intenzivno...muči ga mržnja prema srpskim zlotvorima i naši političari, ukratko - budala kojoj ništa ne možeš reći u vezi te istorije, a to je svakodnevnica, najčešća tema i uvek krene iz neke posalice

i bre 90% pije iz dosade
samo je pitanje da li ubija dosadu ili nesto drugo

uh nisi u pravu
niko ne pije iz dosade
svi piju zbog nezadovoljstva
Uf Dive, njegov glavni problem u životu je politika, tragedija Srba, nepravda etc..kolektivizam u duši

bojim se da nije politika, nego neprilagodjenost i nezrelost da prihvati realnost i u takvoj zivi ili je promeni ako moze
ocigledno je da ide linijom manjeg otpora
po toj logici trebalo bi svi da izvrsimo kolektivno samoubistvo

Back