Kako rešavate ili rešavati situacije "ja u klin, ti u ploču"?

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
44.083
Nisam baš vična davanju naslova teme, pa ako moderator misli bolje neka popravi

Sve više u poslu primećujem da postoje ljudi koji se slepo drže nekih svojih .. pa nisu to ni procedure , nego lagodnih linija delovanja , ne trudeći se ni da upotrebe gram mozga koje im ostavljaju te procedure , ni taj gram ne koriste .

Kako se izboriti sa takvima, a da vam ne oduzimaju ni suviše vremena, ni energije a i živaca ?

Jedno od rešenje je znanje , ali ono često ne pomaže , kako takvi da vas čuju? Ponekad imam ružnu osobinu da postajem neprijatna, ali ni to više ne pali iz prve ..

Uvek me posle bude sramota zbog toga , ali nakon 10-tog puta počnem gubiti strpljenje

Sve više u poslu primećujem da postoje ljudi koji se slepo drže nekih svojih .. pa nisu to ni procedure , nego lagodnih linija delovanja , ne trudeći se ni da upotrebe gram mozga koje im ostavljaju te procedure , ni taj gram ne koriste .

Kako se izboriti sa takvima, a da vam ne oduzimaju ni suviše vremena, ni energije a i živaca ?

Jedno od rešenje je znanje , ali ono često ne pomaže , kako takvi da vas čuju? Ponekad imam ružnu osobinu da postajem neprijatna, ali ni to više ne pali iz prve ..

Uvek me posle bude sramota zbog toga , ali nakon 10-tog puta počnem gubiti strpljenje

Нпр. као што ја теби 100 пута објасним да је Звончица издајник, а ти се слепо држиш свог *******ног уверења да ако глуми да је "патријота" да можда ипак није издајник?

Нпр. као што ја теби 100 пута објасним да је Звончица издајник, а ти се слепо држиш свог *******ног уверења да ако глуми да је "патријота" да можда ипак није издајник?

Evo tišičnog promera takvog debilana koji ne zna da razdvoji šta je poenta .. e upravo se sa takvima srećem ..

Ako ti je do politike imaš tamo bujrum propaganda , ovde govorimo o konkretnim stvarima na koje možemo imati uticaj

Imam dovoljno godina da me više ne zanimaju tuđa mišljenja, da ne moram 'ići uz dlaku', a to nisam radila ni kao tinejdžer, da ne brinem kako će na moj stav i mišljenje reagovati okolina, tako da sam sebi olakšala život.

Što se tiče relacije 'ja u klin , ti u ploču', nije mi problem. Razgovaram sve dok mi prija razgovor, ili dok imam strpljenja, krajnji ishod se zna.

vakcinisati i revakcinisati ih.

strpljivo odgovorim 100x i onda samo kazem dobices MAIL na koji mozemo da komuniciramo, usmeno samo o tome da li sam smrsao ili sta sam lepo ruckao :lol:
naravno u cc ide i direktor ... nikad da me opomenu da sam pogresio.
a prag tolerancije mi je izuzetno visok :D ali sve ima tacku pucanja

strpljivo odgovorim 100x i onda samo kazem dobices MAIL na koji mozemo da komuniciramo, usmeno samo o tome da li sam smrsao ili sta sam lepo ruckao :lol:
naravno u cc ide i direktor ... nikad da me opomenu da sam pogresio.
a prag tolerancije mi je izuzetno visok :D ali sve ima tacku pucanja

Ali ništa nema opterećujuće od besosličara koji bi da rešava problem tamo gde ga nema

Ili ako se pojavi jednom od 100

Radim sa ljudima tog tipa .. uradi se nešto 100 puta i jednom iz raznih razloga zakoči dan dva , eto njih odmah da rešavaju i naravno stvore više posla i obaveza od tog "zastoja" ... nikako ne znam kako takvima da doakam ...

Ili kada se upetljaju u proces koji ide sam od sebe ...

Ali ništa nema opterećujuće od besosličara koji bi da rešava problem tamo gde ga nema

Ili ako se pojavi jednom od 100

Radim sa ljudima tog tipa .. uradi se nešto 100 puta i jednom iz raznih razloga zakoči dan dva , eto njih odmah da rešavaju i naravno stvore više posla i obaveza od tog "zastoja" ... nikako ne znam kako takvima da doakam ...

Ili kada se upetljaju u proces koji ide sam od sebe ...
to mi lici na osobe koje su opterecene i nesposobne da rese stvarni problem,
pa se onda vataju nekog vec resenog, nepostojeceg problema,
da bi stvarni problem gurnuli pod tepih,
takav je moj muz,...
mislim da tu manjka organizacija i logicno razmisljanje,
kao i postavljanje prioriteta u poslu,....kao uostalom i u svim zivotnim situacijama,
pitanje je koliko su uopste kompetentni za taj posao koji rade

Sto se ticce posla, tu ne postoji mnogo izbora...
ili ces da trpis teror koji se vrsi odozgo, jer ovo je neokapitalizam, ili necces.
A to za klin i plocu...ma kakvo bre resenje...
Svi smo mi ovde odavno u godinama kad bi trebalo da znamo sta zelimo...i sta mislimo.
Imam svoj stav i ne bojim se da ga iskazem.
Drzim se jedino stare narodne da se ne bide shut sa rogatim....
sve drugo je odavno rutina.

Back