Kako reaguju buduce tate...

Slažem se. Ali polazim od toga da je, ako pristanem na sex bez kontracepcije, trudnoća moja krivica i odgovornost. Jer ja ću biti trudna. Dakle ja sam kriva što sam trudna. I odluka da li zadržati bebu ili ne jeste delom zajednička ali je moj udeo veći i konačna presuda je moja.

Kako je ovo hladno receno, ubistvo bez predumisljaja. Konacna presuda je moja... Strasno.

Hiljadu ljudi, ali mnogo zlih cudi.

Naravno da bih se obradovao. Biti sa nekim u dugoj vezi, a ne zeleti porodicu je gubljenje vremena. Hedonisticka zajednica.

Poslednja izmena od moderatora:
Kako je ovo hladno receno, ubistvo bez predumisljaja. Konacna presuda je moja... Strasno.

Hiljadu ljudi, ali mnogo zlih cudi.

Naravno da bih se obradovao. Biti sa nekim u dugoj vezi, a ne zeleti porodicu je gubljenje vremena. Hedonisticka zajednica.

I ako si musko izgleda da se malo druzis bar sa mladjim (25-35 god) generacijama muskaraca, primjetan broj njih je u "vezama" iz raznih razloga od kojih je negdje najbitniji sex ali o braku a kamoli o djeci sa tom osobom i ne pomisljaju... svi vole slobodne djevojke koje su spremne sve da probaju ali im ne pada na pamet da takvu ozene... kad sam jednog pitala zasto trosi vreme sa njom kaze " dobra je u krevetu ali kad se budem zenio nacicu neku pristojnu" ....???

I ako si musko izgleda da se malo druzis bar sa mladjim (25-35 god) generacijama muskaraca, primjetan broj njih je u "vezama" iz raznih razloga od kojih je negdje najbitniji sex ali o braku a kamoli o djeci sa tom osobom i ne pomisljaju... svi vole slobodne djevojke koje su spremne sve da probaju ali im ne pada na pamet da takvu ozene... kad sam jednog pitala zasto trosi vreme sa njom kaze " dobra je u krevetu ali kad se budem zenio nacicu neku pristojnu" ....???

Sve znam, ali biram svoje drustvo. Takvi su nepozeljni. Ne volim hedoniste.

Mislim da je najlepsi trenutak kada saopstite svom muzu ili momku da ste trudni da nosite njegovo dete...trebalo bi tako da bude...ali...poneta primerom jedne zene koja je dozivela ruznu stvar saopstivsi mu da ce biti tata (gospodin jednostavno nije spreman za tako nesto, taman posla) otvorih ovu temu cisto da se malo diskutuje i o tome...nemam decu na zalost ali mi je milo kad cujem da ce neka moja prijateljica rodjaka ili komsinica dobiti prinovu...milo mi i da vidim i da se tata raduje...i sestra i ja smo bile zeljena deca okruzena ljubavlju pa mi je stvarno tesko da zamislim i poverujem da neki muskarci reaguju ljutito...a ima ih eto...kako su vasi primili tu vest..jeste li tad bile srecne kao retko kad?:super:

Prvi put kad sam zatrudnela, sa prvi mužem bila je to zajednička želja. Nismo planirali, desilo se, i bio je jako srećan. Radovao se isto koliko i ja.

Drugi put desilo se sa drugim mužem, tada još nismo bili u braku. Oboje smo imali po jedan brak iza sebe i decu iz tih brakova. Bio je iznenadjen ( i dan danas se pitam zašto kad zna kako se deca prave?) , ali ne ljut niti bilo šta slično. I ja sam se dvoumila šta mi je činiti. Ipak , venčali smo se , i dete se rodilo , sve je prošlo kako treba. Ne mogu reći da nije bio srećan , ali svakako to je tada bio test za našu ljubav i vezu.

i dalje tebi ne ulazi u mozak...... jedini nacin da se par zastiti od trudnoce jeste da oboje koriste kontracepciju namjenjenu njihovim tijelima, u isto vrijeme

kondom nije nikada prorpratno sredstvo vec uvijek obavezno sredstvo jer seks bez kondoma ne moze biti bezbjedan seks kakvu god da zastitu koristi zena
osim ako jedan ili oba partnera nisu 100% sterilni

Једино апсолутно сигурно средство за контрацепцију је аспирин!
...Ако се држи чврсто стиснут међу коленима...

Mislim da je najlepsi trenutak kada saopstite svom muzu ili momku da ste trudni da nosite njegovo dete...trebalo bi tako da bude...ali...poneta primerom jedne zene koja je dozivela ruznu stvar saopstivsi mu da ce biti tata (gospodin jednostavno nije spreman za tako nesto, taman posla) otvorih ovu temu cisto da se malo diskutuje i o tome...nemam decu na zalost ali mi je milo kad cujem da ce neka moja prijateljica rodjaka ili komsinica dobiti prinovu...milo mi i da vidim i da se tata raduje...i sestra i ja smo bile zeljena deca okruzena ljubavlju pa mi je stvarno tesko da zamislim i poverujem da neki muskarci reaguju ljutito...a ima ih eto...kako su vasi primili tu vest..jeste li tad bile srecne kao retko kad?:super:

Одговорићу контапитањем:
А да ли си сигурна да све жене скачу од среће када им гинеколог саопшти да су у другом стању?
Да су жене генерално увек и у свакој животној ситуацији спремне и жељне да постану мајке?

Одакле онда толико абортуса, мајку му?:think:

i dalje tebi ne ulazi u mozak...... jedini nacin da se par zastiti od trudnoce jeste da oboje koriste kontracepciju namjenjenu njihovim tijelima, u isto vrijeme

kondom nije nikada prorpratno sredstvo vec uvijek obavezno sredstvo jer seks bez kondoma ne moze biti bezbjedan seks kakvu god da zastitu koristi zena
osim ako jedan ili oba partnera nisu 100% sterilni
Odakle tebi ovo, majke ti? Pilula je sigurnija od kondoma, kosi se sa logikom da dopunjuješ pilulu kondomom, onda. Pilula ima drugih efekata zbog kojih je bolje koristiti kondom ali i to zavisi od čoveka do čoveka. Nema 100% sigurnog odnosa.

Odakle tebi ovo, majke ti? Pilula je sigurnija od kondoma, kosi se sa logikom da dopunjuješ pilulu kondomom, onda. Pilula ima drugih efekata zbog kojih je bolje koristiti kondom ali i to zavisi od čoveka do čoveka. Nema 100% sigurnog odnosa.
kondom: labilna zastita od trudnoce + labilna zastita od polno prenosivih bolesti + koju svi mogu da koriste
pilula: labilna zastita od trudnoce + nista + nista - ozbiljne nezeljene pojave

Ovo ko da si rekla da svaki džem ima dodatog šećera, jer su šljive slatke :neutral:
Mislim da je neželjena trudnoća poslednja briga čoveku sa hiv-om, posebno je najmanje interesuje onaj 1% (ako je uopšte tačno, al' mogu proveriti) krivice hiv-a za njenu trudnoću :neutral:

prvo me citiras da mi kazes da insistiranje na zastiti od PPB nije vazno za temu jer je tema o trudnoci
a onda kada objasnim da neke PPB mogu da uticu na kontracepciju

kazes da to nije vazno jer tema nije o trudnoci nego o ljudima sa hiv? .... :cistinaocare:
Ja te citirala i napisala "da insistiranje na zastiti od PPB nije vazno za temu jer je tema o trudnoci"
I ja rekla "kazes da to nije vazno jer tema nije o trudnoci nego o ljudima sa hiv"?!

Ovakve bezočne laži ne upamtih :aha:

Samo sam te pitala čemu opterećivanje sa 47 zaštita od trudnoće i zašto pokušavaš da se predstaviš kao poznavalac kada lupetaš ovde vrhunski. Eto to je mene interesovalo. A šta su te drugi pitali nemam pojma.

Elem, nema potrebe koristiti drugu zaštitu od trudnoće, ukoliko se (pravilno) koristi pilula. Poenta cele priče, da ne zbunjuješ narod više ovde.

sve sto sam napisala je tacno.... ako ti se ne svidja - ne citaj?

ps: ne, pilula nikada nije 100% pouzdana zastita od trudnoce niti dovoljna, sama po sebi, za siguran seks
Ko to osporava?
Takođe, nijedna metoda u kombinaciji sa 40 drugih metoda nije 100% sigurna.
Jednostavno koristi jednu, kako treba. Rizik od trudnoće prihvati ili se nemoj sexati. Jedina 100% sigurna metoda kontracepcije je apstinencija.

Back