Kako razumete rečenicu "ko zna zašto je to dobro"?

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
22.598
Kako razumete rečenicu "ko zna zašto je to dobro".

Mislim na posao, planove, prekid prijateljstva sa nekim, neuspele veze.

Koliko je nesto dobro sto niste ostvarili? Koliko je dobro sto vam propao plan za izlazak veceras npr?
Koliko je dobro ako niste dobili neki posao?
Koliko je dobro sto niste bili sa nekim u vezi?
Smatrate li da ste zakinuti za neko iskustvo u bilo cemu od navedenog?
Da li ste vise izgubili ili dobili time?
Da li je to samo tešenje sebe zato sto nam nije ostvarena želja?

Kako razumete rečenicu "ko zna zašto je to dobro".

Mislim na posao, planove, prekid prijateljstva sa nekim, neuspele veze.

Koliko je nesto dobro sto niste ostvarili? Koliko je dobro sto vam propao plan za izlazak veceras npr?
Koliko je dobro ako niste dobili neki posao?
Koliko je dobro sto niste bili sa nekim u vezi?
Smatrate li da ste zakinuti za neko iskustvo u bilo cemu od navedenog?
Da li ste vise izgubili ili dobili time?
Da li je to samo tešenje sebe zato sto nam nije ostvarena želja?
Msm,...da je generalno mnogo bolje tako, nego što to sami mislimo i doživljavamo.
Nije "ti ili nam dato", sve je sa razlogom.Samo što ga trenutno ne vidimo.
Ne verujem da se ljudi mogu tako utešiti, jer kada u nečemu sam zezneš stvar, postaneš svestan toga jako brzo.Ovde je pre neka "viša sila" u pitanju ili bar nije sve do nas.
Često puta se i sami uverimo, u istinitost ove "mantre".

Kako ništa u životu nije ni crno ni belo, tako je i sa svim našim doživljajima. Iz perspektive oni obično izgledaju mnogo drugačije nego u trenutku kada nam se dešavaju. Tako ponekad doživimo nešto što nam tada izgleda kao "dobro" da bi nakon nekoliko godina shvatili da baš i nije bilo tako dobro kako nam se na prvi pogled učinilo, tj. da je imalo nepredviđene posledice i da bi nam možda čak bilo bolje da ga nije ni bilo. Isto tako je i sa onim što doživimo kao "loše" - nakon nekog vremena nam se može dogoditi da shvatimo da nas je upravo to odvelo u nekom drugom pravcu, koji se ispostavio mnogo boljim za nas, a kojim inače ne bismo krenuli.

U suštini mislim da je stav "ko zna zašto je to dobro" vrlo optimističan i zdrav za čoveka. :) Ja ga obilato koristim. :lol:

Back