Kako "rasteretiti" računalo?

Marinn

Obećava
Poruka
54
Imam problema s laptopom.

1.)Uz uključenje ikakvog videa,od doslovno par mb,dolazi do uključivanja ventialtora da se čuje,kako da se pregrijava...gledao sam temperature,ne rastu izvan okvira.

Da li je problem isključivo prašina,pošto stalno odgađam,čišćenje i mijenjanje termalne paste,jer je već 4,5 godine star ili?

2.)Kako "rasteretiti" računalo?

D li je dovoljno samo deinstalirati programe da ih se riješim ili je još nešto potrebno da ne usporavaju komp?

hvala unaprijed.

Imam problema s laptopom.

1.)Uz uključenje ikakvog videa,od doslovno par mb,dolazi do uključivanja ventialtora da se čuje,kako da se pregrijava...gledao sam temperature,ne rastu izvan okvira.

Da li je problem isključivo prašina,pošto stalno odgađam,čišćenje i mijenjanje termalne paste,jer je već 4,5 godine star ili?

2.)Kako "rasteretiti" računalo?

D li je dovoljno samo deinstalirati programe da ih se riješim ili je još nešto potrebno da ne usporavaju komp?

hvala unaprijed.
Kolko to sporo otvara klip?

hvala,to prvo moram napraviti.

Kolko to sporo otvara klip?

gotovo odmah,neko kašnjenje.

Ako ga nisi skoro cistio od prasine,uradi to,pa ces videti kako se ponasa.Ne bi mozda bilo lose i da uradis defregmentaciju.OS-a

mislim da je glavni problem,što se tiče te buke,kažem kupljen je prije 4,5 godine i nikada nije čišćen od prašine,čini se da moram što prije odnest na servis.

što se defragmentacije tiče,to sam imao problema s updateovima i nisam uspio provesti ju,javljalo mi je neku grešku,kroz koji dan uhvatim vremena pa javim što točno javlja.

Donio ga s servisa-čišćenje i zamjena termalne paste.

Hladan je,otovrim video (veći,250 Mb) i nakon 25 sekundi ventilator se čuje i puše topliji zrak...

Istina,malo tiši zvuk je.
Mozda je to malo i do kulera.Ako smes,sam ga otvori i skini polako nalepnicu sa kulera,a pre toga nabavi malo ulja za sivace masine i kani jednu kap na osovinu.Vrati nalepnicu i probaj.

Back