Kako radis tako ti se vraca

primetila sam da dosta ljudi istinski veruje u to
a vi?
i zasto?je l iskustvo potvrdilo,i da li je bas uvek tako
ja mislim da ti se vraca kakva ti sudbina,ako imas para mozes da drndas ljude oni ce uvek da ti se slihtaju,ako si lepotica (ko moja jagi:heart:) mozes da gazis frajere oni ce uvek to rado trpeti
ako podmetnes nogu nekome ali pametno mozes i da napredujes,ako uradis glupo naravno obice ti se o glavu
nekoga hoce nekog ne
tako ja mislim
nema to veze sa pravdom

uglavnom :heart:

a vi?
ja mislim da ti se vraca kakva ti sudbina,ako imas para mozes da drndas ljude oni ce uvek da ti se slihtaju,ako si lepotica (ko moja jagi:heart:) mozes da gazis frajere oni ce uvek to rado trpeti
ako podmetnes nogu nekome ali pametno mozes i da napredujes,ako uradis glupo naravno obice ti se o glavu
nekoga hoce nekog ne
tako ja mislim
nema to veze sa pravdom

bilo bi lako, lepo i jednostavno da je tako
ali, nije
nije nimalo

Не знам шта бих тачно рекао.
Пстоји хришћанско као опомињуће и прети казном, до Качавенде лол, и оно природно, људско, зло деловање.
Могу оба става да се бране аргументима, с тим да увек треба питати старије људе шта они мисле о томе, пошто су они већ у том животном добу кад не могу да се баве ничим другим осим својом савешћу.

a vi?
nekoga hoce nekog ne
tako ja mislim
nema to veze sa pravdom
Nemoj Puno da mislis.
Nema sanse da citam unazad ;)

a vi?
nekoga hoce nekog ne
tako ja mislim
nema to veze sa pravdom
Naravno da nema veze sa pravdom. Ili imas muda da se izboris za sebe ne birajuci sredstva ili ih nemas i tavoris, a na tebi i zec ostri onu stvar... sto se kaze ili 'ebes ili stenjes...

a vi?
nekoga hoce nekog ne
tako ja mislim
nema to veze sa pravdom
Tako i ja mislim. Al' mi opet ostaje neki odvratan ukus ako sam svinja prema nekome ko je meni učinio npr. ili ako sam generalno svinja prema ljudima a kad mi je teško oni uskaču u pomoć :think:
Mada ne znam da li je gore to ili obrnuto.

E u jednu stvar verujem, doduše... u one čuvene periode. Ako je mnogo dobro moram da očekujem mnogo gadno posle toga, dokazalo se u praksi u toliko milijardi navrata..... al' to je i statistički opravdano tako da nije neka glavolomka :think:

Ne znam da li se vraća onako kako radiš ili ne, ali sam primetila nešto jako, jako interesantno. Svako meri pravdu na neki pragmatični način, pravda je ono što meni odgovara, a nepravda ono što je na moju štetu. :think:
Aj ovako....
Decembar mesec, okovao led, ma ne može da se hoda, ulica strma pa se klizaš unazad, a ti žuriš na posao, jednostavno moraš da stigneš, imaš sastanak od koga ti sve zavisi. ( Eb'te, pa i sudbina se urotila protiv mene, 'de baš danas ovako da stegne, mamu mu, kad baš moram da stignem, kada mi je toliko važno, ma da li me je to i sam Bog uzeo na zub, hoće li mene neko sr-a-nje zaobići... i slično ) Nezgodno staneš, oklizneš se na ledu i - slomiš nogu :( E tu si još uvereniji da je karma protiv tebe, da si jadničak kome sve uz q-rac ide, da si u nemilosti sudbine, Boga i svih andjela...
Okolina koja te ne voli će reći - eto, to ga je Bog kaznio za ono... bilo šta...( čak će neki spomenuti i to što nije imao vremena da šlepa komšiju Stevu kod automehaničara, a Stevi bilo hitno u pm, pa ga Stevke prokleo, a Bog salutirao i izvršio. ),
Okolina koja te gotivi će reći - eto, sve na njega, a u životu ni mrava nije zgazio, siromah, polomio nogu, propustio napredovanje u karijeri jer nije stigao na taj sastanak.... jadničak, baš...

Niko neće da pomisli da je npr.na tom sastanku mogao da us.e.re do balčaka i da popije otkaz umesto unapredjenja, a sad ima zagarantovano radno mesto sve dok se ne oporavi potpuno i vrati sa bolovanja. Ono jes' glup razlog da se to smatra prednošću, ali samo kažem, eto...
A ni ti što si pao i slomio tu nogu, nisi primetio da te je sudbina, Bog, andjeo, ili sam slučaj spasao sigurne smrti! Nisi ni primetio auto koji je proklizao niz tu strmu ulicu, i nije mogao da se zaustavi i koji bi te "predžmeljio ki mlinski kamen zrno" da si krenuo da prelaziš ulicu. A svakako si se baš okrenuo da predješ ulicu, i prešao bi je - samo da nisi pao i polomio nogu. E, to ni primetio nisi. I koliko je takvih situcija u životu, kada milimetar, sekunda ili nešto treće, ali po pravilu mini, mikro ili nano, fali da izgubiš život, dete, ženu, brata, sve... pa se u zadnjoj sekundi sve preokrene???? Jednom ćeš, ili dva puta kao anegdotu prepričati kako si se na magistrali odsek'o kada je šleper iz suprotnog smera prešao u tvoju traku, pa ste se mimoišli bukvalno, najbukvalnije za centimetar. Oladio si se, u kolima ti deca sede... Huuuuh, sreća pa smo se mimoišli, sreća pa sam uspeo, sreća pa je uspeo, sreća pa je ovo, sreća pa je ono.... Pa, dobro bre, što sad ne kažeš - e konačno je i mene sudbina pogledala ( Bog, andjeo, Buda, Alah... bilo ko ). Ne, nećeš to reći, to kažeš samo kad treba da se kuka na nepravdu, a ovo je sreća.
Niti će oni iz tvoje okoline reći - Bog ga je sačuvao jer je dobar čovek, to mu se vraća ono što je Milutinu pozajmio one pare da mu struju ne iseku/da ne bankrotira/da ovo, da ono...

Ne, niko to neće reći. Jer niko i ne primeti to dobro što nam se desi. Svi očekuju da im se dobro delo vrati na taj način da sve pršti, da to budu neke pare, da im se ćerka uda za nekog od Anjelijevih ili ne znam ni ja koga... A to što im je za milimetar glava ostala na ramenima, to je sreća.... :roll:

Ne znam, možda karma i postoji, možda se i vrati onako kako radiš, samo što to retko ko primeti, jer očekuje kule i gradove, pare i dijamante, slavu i ne znam šta... I što primetimo i do nebesa dižemo i polomljen nokat, kukamo, vrištimo, a te ogromne dobre stvari koje su se svakom od nas bar jednom desile ( kud ćeš bolju stvar i bolju karmu od izbegnute nesreće, smrti i krvoprolića ) - ne primetimo i ne pričamo o njima. Kada i primetimo, onda je - sreća, slučajnost i slično...
Ne kažem, možda i jeste, ali onda je loš dogadjaj isto to, i samo to, i ništa više.

Odužih ja, izvinjavam se :rumenko:

ja sam prošla jednom prilikom sa modricama i bolovima
a mogla sam bez glave da ostanem
priznajem, kukala sam, kijanje, štucanje, kašljanje me je toliko bolelo..
ali znala sam
proći će to
živa sam
:)

- - - - - - - - - -

a nisam nikom ništa loše učinila pa da mi se vrati
hebi ga, šit hepns
dobra sam i ne dobijam vile i dijamante
niti to očekujem
lepo mi je i ovako
ima ljudi sa sređenijim životom
naizgled
a kukaju više od mene

ata,tako je,svaciji zivot moze biti okarakterisan potpuno drugacije,zavisno od ugla iz kog se posmatra
aktuelno ovih dana: kod nas u firmi padaju mnogi direktori.samo lepo popiju otkaz,otkazni rok provode u kuci, (primaju platu za to vreme ali su zamoljeni da ne dolaze na posao)
posto ne znam iz kog razloga se to desava,da l su stvarno nesto skrivili ili ne,normalno sam zabrinuta
jer nikad nisam dobila otkaz,nisu problem pare,imamo od cega da zivimo i bez mog posla,nego taj neuspeh,to me plasi
i pazi sta kaze mm "ali zasto brines pobogu,kad ti ionako iz sve snage mrzis tu firmu i taj posao?taman dobijes otkaz,odmoris nekoliko meseci,sto na firminoj grbaci sto na birou rada,posvetis vreme sebi,i onda lepo odes u biro,kazes da zelis pripremu za konkurse i to sve odradis mirno,sa platom koja ide" i kad pogledam jeste
znaci da dobijem otkaz ja bih to videla kao kraj svet,a zapravo treba da vidim kao sansu da uradim ono sto zelim i za sta cekam sledecu godinu

Zavisi sta je kome potrebno i dovoljno.
Ja mogu neku devojku da smaram porukama i romanticnim gestovima, a ona recimo nije u tom fazonu, i da joj se na kraju to smuci i da me otera jer je smaram 15 puta dnevno.
S druge strane, mogu da trpim neku osobu i da tolerisem svasta a da ne dobijem ni 2% tolerancije koje dajem, tako da nema pravila.
A i cini mi se da se uvek to "koliko dobijas toliko dajes" pominje u nekom losem kontekstu kao, ne trudis se, pa jbg, sam si kriv.
U sustini, mislim da je pitanje samo kako ti se zalomi i kako se poklopis sa nekim.

A i u zivotu, nema neke pravde i Karme, ja ako krenem da se kockam, postoji mogucnost da prokockam kucu i sve, da upadnem u dugove i da mi mafija masira bubrege. Samo uzrok i moguca posledica.
Takodje postoji mogucnost da autom ogrebem istog tog mafijasa slucajno i da mi on polomi ruke na licu mesta i da se izvuce nekaznjeno. Naravno, zbog okolnosti u kojima se nalazi, tj. dinamicnom radnom okruzenju, postoji dobra sansa da ce zavrisiti u zatvoru ili 2m ispod zemlje u skorijoj buducnosti, ali opet, to je samo uzrok i posledica, a ne neka kosmicka pravda.

Poslednja izmena:

Back