kako proveriti jel vam nesto trosi internet (objasnjenje)

Poruka
3.797
vidim da se mnogi muce s ovim,te imam mali protok,te ovo,te ono...ne vredi nista da meris na spidtestu brzinu,ako ti nesto sisa internet,a ti o tome nisi svestan.
prvo i pre svega valja otvoriti status konekcije. ovaj prozor je dole kod taskbara kod sata i datuma ili u start meniju/connect to. za novije operativne sisteme se snadjite. zatim,dok apsolutno nista nije upaljeno od programa koji trose internet,gledati u ovaj prozor da li ima nekog protoka. znaci prosto,pogasis sve browsere,torente i ostale gluposti preko task manager-a i onda ovde ne bi smelo biti ni 1kbit/s protoka,znaci mora da stoji u mestu,tamo gde je stalo. brojke ne smeju da se menjaju,moraju da miriju,dok opet ne upalis neki browser ili bilo sta drugo sto koristi net...ako i dalje nesto ucitava (usivava protok),a ti i ne znas sta je to,onda bato moj imas programe ili viruse koji ti jedu internet...pa ti to resavaj kako znas,brisi,gasi procese,skeniraj itd...na windowsima xp recimo,kad nema protoka i kad je sve u redu,ova ikonica (sto lici na dva monitora) u sredini prozora je sive boje. kad ima protoka onda je plava i menja nijanse plavih boja,a kad nema protoka,onda posivi. ne znam tacno kako je to reseno na novijim operativnim sistemima,mislim da isto tako radi.eto,nadam se da sam pomogao nekome. :rtfm:

yuu.JPG

Poslednja izmena:
pa dobro,prvenstveno sam namenio onima koji imaju utisak da im net sporije ili nestabilnije radi,uprkos tome da bi od strane operatera trebali imati brzu uslugu. ovo je cisto nacin,da proveris da li je do njih - ili do tebe. a od koristi je i onima s mobilnim internetom,bog da im dusu prosti.

I za to me stoli bojko !
A, de, pa, žurim ja....?

Ispravite me ako nisam pogodio ali jadni oni ako budu ddosani,zato sto oni primaju te silne pakete zar ne?I to im ozbiljno trosi internet mozda cak i za 10 sekundi ako je to veliki organizovni napad.Mada sumnjam cisto vecina imaju net koji je neogranicen ali ok za telefon nije ista prica.MOJA teorija je ako bi svi u svetu imali neogranicen internet na svetu masina nebi mogla izdrzati cak bi mozda i "pukla" od previse slanja podataka.Opet da nevedem MOJA teorija i MOJE misljenje znaci nisam tu da pametujem nego da ucim a ovo je moje misljenje.

Back