Kako protiv moljaca

Lavanda na moljce deluje mirisom trebalo bi obratiti pažnju prilikom kupovine vrećicaa da mirišu intenzivno.Kada ih stavite u ormar, povremeno zgnječiti vrećicu rukom da bi se miris intenzivirao i jednom godisnje zameniti vrećice svežim. Lavandu koja ne miriše nemojte kupovati jer je izvetrila

Sta koristite u borbi protiv moljaca?
U zadnje vreme sam primetila da su mi se pojavili u stanu, iako su mi ormari puni sapuna i kesica lavande.
Postoji li neko prirodno sredstvo protiv njih?

:heart::heart::heart::heart::heart:
dragi ne pomazu te kesice nista,imala sam i one lepljive raidove trake u ormanima nista !!!

provalila sam da nije lako moljaca se osloboditi,meni zaraze za cas i kesu sa testeninom,i alevu papriku cas u kujni,o cajevima da ne govorim,i da ne kazem,samo u kutiji za so ih nema,so valjda ne vole.
po ormanima ih tek ima ! iako sam svu vunu izbacila sto je postojala.

provalila sam da vole i kutije,ako cuvate stvari recimo u kutijama kartonskim iz prodavnice ,tu im je leglo.

ja sam danas izbacila,i kako znam i umem skupicu novac i kupiti plasticne kutije,ili neke druge za igracke,carape ,ves...jer ne znam gde to drzati.

AKO IKO ZNA,neki jeftin recept,sprej,rastvor,bilo sta,da nije skupo,jer ono sto raid proizvodi,je preskupo,a ima premalo,i tracica i proizvoda,a samo zataska problem na kratko vreme.

dakle nesto efikasnije molim vas ! mora da neko zna !
please help !

Postoji sprej LM tox, crvene boje, kao raid, ali na njemu piše da je za gamižuće insekte, nemoj da kupiš onaj za leteće ! Isprazni sve ormane gde se pojavljuju i naprskaj ih iznutra. Za sat, dva, neće se ništa osećati, a stvari vrati kao što su i bile i nema insekata barem mesec dana , a kod mene i dva tri izdrži jedno prskanje.

U ormanu: sušeni cvet lavande iz zdrave hrane - može se staviti u ispresavijanu papirnu maramicu.
Držim ih u svim džepovima, i između svih naslaganih stvari. Nestanu i postojeći moljci , a svakako sprečava pojavu novih.
I nestaju bilo kakvi mirisi ako su posle provetravanja ostali u odeći.

Ako su u brašnu, samo ga prosejati kroz gusto sito.Ako ima veća količina brašna, oprati 1-2 poveća klinca (eksera) i držati u brašnu. Nemam pojma zašto i kako, ali sam to čula od seljaka i sad stalno koristim, radi.
Što se ostale hrane tiče, ako su se već pojavili - baciti. Za sprečavanje pojave moljaca ili žižaka, svaku kuipljenu vrećicu prvo ostaviti u zamrzivaču 2-3 dana, pa tek tada sipati u posude u kojima će stajati.

Back