Kako protiv mobinga na poslu?

Ljudi, polako, zaista ne zelim rasparavu a po najmanje svadju medju nama...nema razloga.Ima recenica gde ste potpuno u pravu i slazem se sa vama ali ima recenica u kojima nalazim vase ne razumevanje.Istina je da niko nema hrabrosti da krene prvi jer ako se ostali ne pridruze iako zele onda smo tek nagrabusili mi koji smo hrabriji.Iz tog razloga sam vas pitala za savet ili predlog.Zelimo da se obratimo anonimno u ime celog kolektiva nekakvom tuzbom i zato sam vas pitala da li neko mozda zna gde mogu naci tekst kao...kako bih rekla....semu,za pisanje takve jedne tuzbe ili prestavke za mobing.
Razumem ja da treba cuti obe strane i istina je da kod privatnika nikada nisam radila te ne znam kakvi se terori trpe ali zar bi trebalo raditi kod privatnika da bi se pozalili na sefa koji radi u drzavnoj firmi i koji nas zaista bezrazloga terorise, psuje, ogovara, vice?????Nismo razmazeni i stvarno radimo punih osam sati, u zavisnozti od guzve i razlicitim tempom.Ako bi slucajno ostali bez posla na 15-ak minuta, ona odmah dolazi i vice i "nalazi" nam posao....tipa....ono sto ste jesenas preneli na ove police sada vratite ovde na ove da bi s' proleca opet vratili na ove iste.Pa sta je to nego maltretiranje bez ikakve potrebe.
I nisam za to da se ovde svadjamo da bi muzeve i decu kuci docekale sa osmehom!!!!!!
Pozdrav za sve!!!

Samo nemoj ti da srocis anonimnu zalbu, prepoznace te po pravopisu, a mozda i nece, mozda ste svi u kolektivu takvog poznavanja maternjeg jezika. Mozda bas stoga i ogorcenost sefa na podredjene. :)

Mislim da kod nas, nazalost, nema nekih legalnih/pravnih nacina borbe protiv mobinga.

Mislim da mobingasi najvise uzivaju u necijoj patnji, ali i kada im se neko suprotstavi, pa da im spuste. Zato mislim da je najbolje nervirati ih kuliranjem. Ne slihtanjem, ali kuliranjem njihovih fazona. Znam, lakse reci nego uciniti. Nazalost, najbolje resenje u tim situacijama je otkaz, ko moze sebi da ga priusti. Gadne su to stvari, zestoko gadne.

Za inat ne bih dala otkaz!Ako znam koje su mi obaveze i ako ih ispunjavam,sevica bi mogla samo da duva ko lokomotiva!

Hvala drugari.Kad bolje razmislim najbolje je sto kaze ZVEZDICA nervirati ih kuliranjem.U pravu je i KANARINKA , ali ja sam prilicno mirna, ne volim svadje i dreke, ne volim suprostavljanja i zao mi je sto sam takva!!!!!!!!!!!!Sto puta sam rekla da bolje prodje onaj sto kazu sto na um to na drum.Ali nisam ni laskavica ni slihtara,od takvih se sklanjam.Moram da se menjam i to je to, a to treba nauciti :)

Poslednja izmena:
JANA3 , izvini ali nisam te najbolje razumela za ono da ja ne srocim anonimnu prijavu.....i kako to da shvatim? Ako si mislila na recenicu u kojoj kazem da zelimo da se obratimo anonimno u ime celog kolektiva...hahhahahh....videla sam to i ja ali sam vec poslala text a mrzelo me da ispraljam......razume se sustina :) I ne, nismo svi tako nepismeni :neutral:

Hvala drugari.Kad bolje razmislim najbolje je sto kaze ZVEZDICA nervirati ih kuliranjem.U pravu je i KANARINKA , ali ja sam prilicno mirna, ne volim svadje i dreke, ne volim suprostavljanja i zao mi je sto sam takva!!!!!!!!!!!!Sto puta sam rekla da bolje prodje onaj sto kazu sto na um to na drum.Ali nisam ni laskavica ni slihtara,od takvih se sklanjam.Moram da se menjam i to je to, a to treba nauciti :)

Samo da napomenem,nisam ti savetovala svadju,ona ti dobro doneti nece,vec mirnim tonom reci sta se ima,tj ti za sebe moras povuci crtu! Ne boj se i plasice se drugi!

JANA3 , izvini ali nisam te najbolje razumela za ono da ja ne srocim anonimnu prijavu.....i kako to da shvatim? Ako si mislila na recenicu u kojoj kazem da zelimo da se obratimo anonimno u ime celog kolektiva...hahhahahh....videla sam to i ja ali sam vec poslala text a mrzelo me da ispraljam......razume se sustina :) I ne, nismo svi tako nepismeni :neutral:

E onda ipak ima nade za ovu drzavu. :)

Back