Kako produziti rad UPSa

zarec44

Zainteresovan član
Poruka
129
Vrlo cesto ostajem bez struje pa za rad koristin UPS APC 600 .
Problem je sto UPS ima ogranicen rad pa se iskljuci ,zavisno od optrecenja,nakon 5 do 10 minuta.
Ima li nacina da se ovaj rad produzi
Pokusao sam dodat jos jednu bateriju paralelno postojecoj ali to nije nista promijenilo.
Na internetu sam pokusao naci rjesenje i sustina je da se ovo moze uraditi hakovanjem batery moda UPSa ali nisam nasao postupak.
Unaprijed hvala

Vrlo cesto ostajem bez struje pa za rad koristin UPS APC 600 .
Problem je sto UPS ima ogranicen rad pa se iskljuci ,zavisno od optrecenja,nakon 5 do 10 minuta.
Ima li nacina da se ovaj rad produzi
Pokusao sam dodat jos jednu bateriju paralelno postojecoj ali to nije nista promijenilo.
Na internetu sam pokusao naci rjesenje i sustina je da se ovo moze uraditi hakovanjem batery moda UPSa ali nisam nasao postupak.
Unaprijed hvala

Nemoj da "hakuješ" i prazniš bateriju do kraja.

A ako dodam jos jednu bateriju?

:think:

Kpliko vidim unutar ovog UPSa je suvi akumulator od 12V. Mogle bi da se izvuku zice iz UPSa i prikljuci veci akumulator. Jedina mana je sto malo ruzno izgleda ako je na vidnom mestu i sto bi mu trebalo puno vremena da se napuni.

Druga opcija je da se doda dodatni punjac za akumulator i akumulator. Preko releja koji radi na 220V napravi se kombinacija tako da relej prebacuje na punjenje akumulatora kada ima mreznog napona a kada nema da propusti struju iz tog dodatnog akumulatora do UPSa. Dodatni akumulator bio bi u tom slucaju povezan paralelno sa akumulatorom iz UPSa. Ovim bi dobio mnogo brze punjenje tog dodatnog akumulatora.

Смањи оптерећење...и упс ће дуже радити...;)

ИЛИ

:think:
Druga opcija je da se doda dodatni punjac za akumulator i akumulator. Preko releja koji radi na 220V napravi se kombinacija tako da relej prebacuje na punjenje akumulatora kada ima mreznog napona a kada nema da propusti struju iz tog dodatnog akumulatora do UPSa. Dodatni akumulator bio bi u tom slucaju povezan paralelno sa akumulatorom iz UPSa. Ovim bi dobio mnogo brze punjenje tog dodatnog akumulatora.

И поред тога... додај још и " ветилатор за 12V "...којим ћеш хладити унутрашњост упса.

Упсеви ...DC to AC...инвертори раде са мос-фет транзисторима који су монтирани на малим хладњацима....:(

Када се мос-фет транзистори прегреју ...аутоматски се искључују и у том стању остају док се не охладе...:aha2:

Да би ...:D ШТО ДУЖЕ РАДИЛИ :D...морају се ...ДОДАТНО ХЛАДИТИ... :aha2:

Back