Kako produžiti domet bežičnog (Wi Fi) rutera

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.034
Kako produžiti domet Wi Fi rutera

How to Reset Your Wireless Router

Ako vaš kućni Wi-Fi ruter ne pokriva do drugog kraja kuće, nemojte žuriti da kupite više bežične opreme koja će produžiti opsegi mreže. Umesto toga, napravite pasivni reflektor radio talasa visok 15 cm od kuhinjskih predmeta, kao što je aluminijumska folija.

Reflektor postavite na mali, zakrivljeni komad metala koji reflektuje radio talase baš kao satelitska TV antena, iza vašeg Wi-Fi rutera. Ona usmerava energiju rutera u jednom smeru ka drugom kraju kuće umesto da joj dozvoli da rasprši svoju snagu u punom krugu. Nema kablova, nema baterija, nije potrebno tehničko znanje. Ipak, to lako može da udvostruči opseg mreže.

-Sensei-​

to, APSOLUTNO NE FUNKCIONIŠE NI POD TAČKOM *RAZNO!
na žalost svih nas, ako želimo veći domet wi fi signala, moramo se opremiti sa boljim (kvalitetnijim) wifi ruterom... nikakva folija, niti šta slično.
ne znam na osnovu čega to kategorično negiraš?

Evo jedan tip je napravio ovako

foil.jpg

i sve pokazao na jutubu

sumarno, sa tom kutijom što je napravio je produžio 5G domet za preko 20 metara

dobro, možda si u pravu... nisam trebala kategorički to da negiram ali svejedno to nije baš tako jednostavno u smislu, tutneš tu foliju i to je to

folija kao folija se stavlja na prethodno definisani 3d reflektor i njen zadatak je da potpomogne usmeravanju talasa ka odredjenoj tački, u recimo, kući.
Ti 3d reflektori mogu smanjiti snagu do , valjda, 10 db ka mestima na kojima ne želiš signal i pojačati (usmeriti) signal do 6 db ka tački na kojoj želimo pokrivenost sa talasima. Ovi 3d reflektori koštaju oko 40ak dolara i printovani su na 3d štampaču.Postoji program koji koristi algoritam koji , na osnovu unetih prostaorija, recimo kuće, gde se nalazi sam ruter, u kojim prostorijama želimo što jači signal a u kojima obratno, pravi taj 3 d oblik koji stavljamo oko antena i koji preusmerava talasa onako kako želimo.
Tu tek folija dolazi kao pomoć jer pomaže u sprovodjenju istih. Nemam živaca da pregledam da li je ovo što sam ispisala sa gramatičkim ili kakvim već greškama, kontam da će se poenta kako tako shvatiti.

dobro, možda si u pravu... nisam trebala kategorički to da negiram ali svejedno to nije baš tako jednostavno u smislu, tutneš tu foliju i to je to

folija kao folija se stavlja na prethodno definisani 3d reflektor i njen zadatak je da potpomogne usmeravanju talasa ka odredjenoj tački, u recimo, kući.
Ti 3d reflektori mogu smanjiti snagu do , valjda, 10 db ka mestima na kojima ne želiš signal i pojačati (usmeriti) signal do 6 db ka tački na kojoj želimo pokrivenost sa talasima. Ovi 3d reflektori koštaju oko 40ak dolara i printovani su na 3d štampaču.Postoji program koji koristi algoritam koji , na osnovu unetih prostaorija, recimo kuće, gde se nalazi sam ruter, u kojim prostorijama želimo što jači signal a u kojima obratno, pravi taj 3 d oblik koji stavljamo oko antena i koji preusmerava talasa onako kako želimo.
Tu tek folija dolazi kao pomoć jer pomaže u sprovodjenju istih. Nemam živaca da pregledam da li je ovo što sam ispisala sa gramatičkim ili kakvim već greškama, kontam da će se poenta kako tako shvatiti.
odlično si napisala.

U pitanju je bilo kako praktično bez dodatnog troška pojačati signal u udredjenu zonu.

ja lično koristim "normalan" wifi extender

netgear-ex3700-wi-fi-range-extender.jpg

Back