Kako prijaviti radnike na dnevnicu

Kako prijavti radnike koji recimo rade utovar i istovar , Nema posla svaki dan nego recimo 10 dana mesecno. Plus se napijaju stalno pa nekad 5 dana ne radi, a kad mu se radi dodje, Nemoguce je naci druge radnike jer je posao dosta tezak . Dnevnica je 4500 .

isto kao bilo kog honorarca, na primer novinara koji biva isplacen kad mu se objavi tekst. imas ugovor o delu, iznos ''honorara'', nisi duzan da ga prijavis, samo osiguranje od povrede i sa ugovorom o delu si miran pred inspekcijom. naravno, moras platiti porez na njihovu zaradu i imati dokaz o tome.

isto kao bilo kog honorarca, na primer novinara koji biva isplacen kad mu se objavi tekst. imas ugovor o delu, iznos ''honorara'', nisi duzan da ga prijavis, samo osiguranje od povrede i sa ugovorom o delu si miran pred inspekcijom. naravno, moras platiti porez na njihovu zaradu i imati dokaz o tome.

Možda je i tako za one što žive u zemlji.Kako neko da prijavi "honorarca"ako živi van zemlje?Može li to honorarac sam da plati pošto živi u zemlji?

Sklopis ugovor o privremenim i povremenim poslovima(maksimalno se sklapaju na 6 meseci) u kojem preciziras iznos satnice po kojoj ih placas.
Taj ugovor odneses u penziono i prijavis ih, da budu legalni.
Na kraju meseca obracunas im satnice, i na obracunat iznos platis dazbine(ako iznos nije manji od minimalne cene rada po satu).
I to je to........Radniku ce biti priznat staz koji je iskazan u satnici koju je radio......
..

Sklopis ugovor o privremenim i povremenim poslovima(maksimalno se sklapaju na 6 meseci) u kojem preciziras iznos satnice po kojoj ih placas.
Taj ugovor odneses u penziono i prijavis ih, da budu legalni.
Na kraju meseca obracunas im satnice, i na obracunat iznos platis dazbine(ako iznos nije manji od minimalne cene rada po satu).
I to je to........Radniku ce biti priznat staz koji je iskazan u satnici koju je radio......
..

Može li jedan honorarac sam sebe da prijavi i plati dažbine za sebe?Krši li zakon dijasporac ukoliko plaća na ruke?

Objasni malo blize, nije jasno sta pitas.......
Svako od nas moze i bez da radi sebi da placa penziono i zdravstveno, ako to zeli.
Ovaj drugi deo nije jasan uopste?Dijasporac? Na ruke?

Živim u CH nađem nekog u Srbij i sa njim ugovorim 10 franaka na sat,na kraju meseca iznese ta suma 500 ili hiljadu franaka a poznato je da ljudi hoće samo pare na ruke i neće da dele to sa državom.Jel malo jasnije?

Živim u CH nađem nekog u Srbij i sa njim ugovorim 10 franaka na sat,na kraju meseca iznese ta suma 500 ili hiljadu franaka a poznato je da ljudi hoće samo pare na ruke i neće da dele to sa državom.Jel malo jasnije?

lepo mu telefonom ili mejlom kazes sta da uradi i posaljes mu pare i sta te briga sto on nije platio porez drzavi.
ako nisi u srbiji i nemas firmu u srbiji, nisi duzan da placas srpskoj drzavi nista kao sto ne mora ni firma registrovana u belize da placa bila sta srbiji. samo firme na teritoriji srbije placaju srbiji. ti nisi u srbiji nego radnik, on je sam duzan sebi da uplacuje poreze i doprinose. ako nece, njegov problem.

lepo mu telefonom ili mejlom kazes sta da uradi i posaljes mu pare i sta te briga sto on nije platio porez drzavi.
ako nisi u srbiji i nemas firmu u srbiji, nisi duzan da placas srpskoj drzavi nista kao sto ne mora ni firma registrovana u belize da placa bila sta srbiji. samo firme na teritoriji srbije placaju srbiji. ti nisi u srbiji nego radnik, on je sam duzan sebi da uplacuje poreze i doprinose. ako nece, njegov problem.

Hvala Vam na savetu navika mi je da poštujem državu par puta sam to radio kada sam uspeo da nađem nekog.Ovoga puta vidim da se Vučić ne šali porez državi mora kao i svako radno mesto je važno navodno.Prva zgoda pokušaću da kontaktiram poresku upravu kao i zavod za zapošljavanje.(Nemam pojma jel se
nešto promenilo u zavodu za zapošljavanje i pristanu da daju kontakt sa nekim ko bi radio)

Ovo je nebitno,i nije ni malo napisano za one koji nemaju firmu.Imaš li nešto kako ide ako neko živi u inostranstvu a da ne krši zakon.

|Ovo i jeste za one koji NEMAJU firmu.
Taj koga angazujes je manje vise kucno pomocno osoblje(moze da se svede na to), i analogno tome pravila su kao na postavljenom linku.

To gde ti zivis nema nikakvog uticaja, jer je jedino bitno gde se obavlja posao.[/B]

Back