Kako prevazilazite razocarenje...

Analogija sa brufenom nije bukvalna, već samo ukazuje na princip: zdravstveni problem -> lek. Ne kapiram taj strah od apotekarskih proizvoda; nisu to mišomori. Zove se lek jer je namenjen lečenju. A ne treba valjda da naglašavam da se ne uzimaju kao TicTac, već na recept stručnog lica.
Ali ljudi će ovde izgleda i dalje radije tripovati zavere farmaceuta i držati sliku Alana Čumaka na glavi, nego otići kod psihijatra.

kapiram ja to
i slazem se
ali zamisli ti tu nesposobnost za zivot kada ti za sve treba lekic
a i psihijatri ne prepisuju uvek lekice

Analogija sa brufenom nije bukvalna, već samo ukazuje na princip: zdravstveni problem -> lek. Ne kapiram taj strah od apotekarskih proizvoda; nisu to mišomori. Zove se lek jer je namenjen lečenju. A ne treba valjda da naglašavam da se ne uzimaju kao TicTac, već na recept stručnog lica.
Ali ljudi će ovde izgleda i dalje radije tripovati zavere farmaceuta i držati sliku Alana Čumaka na glavi, nego otići kod psihijatra.

Da bi se lecio, Mensch, moras najpre da budes bolestan.

Pitanje glasi "kako prevazilazite tugu i razocarenje" a ne "kako prevazilazite klinicku depresiju".
Danas je ocigledno sve depresija a nista rdjava emocija koja vrlo cesto ima razlog.
Uz to je i zgodan izgovor i opravdanje.
Psihijatar koji ti odmah tresne roze, plave i zute na sto od kojih dobijes krila i nije bas neki lekar.
.

Da bi se lecio, Mensch, moras najpre da budes bolestan.

Pitanje glasi "kako prevazilazite tugu i razocarenje" a ne "kako prevazilazite klinicku depresiju".
Danas je ocigledno sve depresija a nista rdjava emocija koja vrlo cesto ima razlog.
Uz to je i zgodan izgovor i opravdanje.
Psihijatar koji ti odmah tresne roze, plave i zute na sto od kojih dobijes krila i nije bas neki lekar.
.
to je vec diler:lol:

razlika izmedju popiti pilulicu i otici kod psihijatra je velika
psihijatar ce osobi pomoci da dodje do uzroka koji je doveo do stanja razocaranosti..da joj pomogne da se suoci sa greskom koju je napravio, verujuci nekome i polazuci nadu toliko u tu osobu..naterace osobu da analizira stanje i sledeci put ne napravi istu gresku time sto ce da promeni stvari u svom stavu
pilulice samo daju privremeni mir i ne resavaju bas nista

osecanja su tu da se osete
kad se udarimo da nas boli, kad smo tuzni da placemo, kad smo srecni da se smejemo
uz pomoc pilulica postajemo samo zombiji koji zivot prozive letargicno samo na jednoj liniji
Očigledno ne znaš puno ni o psihijatriji, ni o delovanju dotičnih lekova.

ne ume svaki prjatelj pravilno da saslusa, a neki iz najbolje namere daju pogresne savete
znam osobu koju je prijatelj sa takvim savetima tri puta slao na kardiologiju jer ga je dovodio do enormno viskog pritiska

pa jos seks :super:

- - - - - - - - - -

i da ti da savet A?

Ako ima volje da sluša moju kuknjavu, imam i ja volje da čujem savet. A da li ću poslušati, to je nebitno. Bitno je da neko sluša. To jako puno znači. Veoma je važno izbaciti iz sebe negativnost. Jedino tako se leči bol. Lekovi ne leče, nego otupljuju.

Mislim da je kod nas jos duboko ukorijenjeno shvatanje da je bilo kakav psihicki problem sramota i da je neprihvatljivo potraziti strucnu pomoc. Ignorise se situacija koliko je god moguce sve dok jedan dan ne cujes kako se taj i taj ubio a svi se krste u nevjerici zasto je to uradio

To samo kod primitivaca.....

Verovatno se i oni iznenade, jer ni nemaju kulturu da shvate da nekom u njihovom okruzenju,ili porodici - nije dobro !!

1779863_10152211988059594_475590301_n.jpg
:rumenko:

Kako prevazilazite razocarenje,prazninu i dane kada se osecate tako...

Razmišljam o nekim lepim - (uglavnom smešnim :lol:) stvarima.
U suštini, ono što me razočara - više me ne zanima i poprilično brzo mi "izađe" iz glave. Živim "od danas do sutra" Sutra je novi dan i nema veze sa juče/danas
P.s mislim da više ne postoji ništa u šta se nisam već razočarala, tako da... :cool:

Poslednja izmena:
U vezi cega da se razocaram kad nista lepo nikad ni ne ocekujem. Delujem preventivno u samom startu.

To je najbolja solucija.
Eto, ja svako veče kad ležem da spavam, tešim sebe kako sam sve do tad sanjala i sutra ću da se probudim u "nekoj drugoj priči" ili kako će da me strefi srčka u snu i neću ni da se probudim.
Spavam ko beba :zaljubljena:
Onda kad se probudim ujutro, otvirim oči i vidim gde sam, samo kažem
-e da ga hebem... moram da čekam do večeras da se tešim da će sutra da bude nešto drugo :lol:

Poslednja izmena:

Back