Kako prestati da se ljutite?

Ovako... Mr. Sensei

Uvalio si nam temu o ljutnji i dao objasnjenja i kako sad da se posteno naljutimo ne nekoga na forumu? Moracu da zapametim adresu ove tme da je citiram :)

Drugo, to sto si opisao n apocetku teme verovatno odgovara onom temperamentu kolerika. Oni pretpostavljam jedini imaju razlog da se dugorocno ljute, racunam da crpu neku energiju ili motivaciju iz svege toga. Ono sto je interesatno u tim dugorocnim ljutnjama, je da takve osobe cesto uvlace i ostale oko sebe u tu neku svoju ljutnju. I onda se problem siri... meni je to, na primer, mnogo gore/teze da prevazidjem jer se sve mislim da zapravo i nemam prava da uticem na neciji zivot. Nekad izrazim neko svoje misljenje, nekad ne, zavisno od situacije. A i ako iznesem svoje misljenje onda to cinim samo jednom. Ako misljenje padne na dobro tlo, lepo, a ako ne, insistiranjem na problemu ne mogu da pomognem jer mislim da za to nisam kompetentan. Nasledio sam od oca jednu izreku koju jako volim: Kome nema saveta, nema mu ni pomoci.

Dobri su saveti,ali sve zavisi kakva je vrsta besa i od cega je potekla.Ima momenata kada nista ne pomaze,kvrcne nesto i ne vallja ni odgovoriti,a jos gore udariti,ali desava se,nasalost.Desavalo mi se vise puta u zivotu,da precutim na krupne stvari,a puknem na sitnici.Sto to meni posle donosi nervozu danima,zasto sam tako reagovao.

Back