Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Stomak veliki i tvrd? Čestitam!
Ako je pažljivo opipaš, trebalo bi da razaznaš posebne grudvice, tj. mačiće, a najbolje da posetiš veterinara da ti da makar približan termin, kako bi sve pripremila na vreme.
Stomak veliki i tvrd? Čestitam!
Ako je pažljivo opipaš, trebalo bi da razaznaš posebne grudvice, tj. mačiće, a najbolje da posetiš veterinara da ti da makar približan termin, kako bi sve pripremila na vreme.
Морам само ово да кажем. Моју сада већ давно покојницу (убио ју је Петрујкић Тихомир, професор породиљства), прегледала су двојица локалних ветеринара (један веома на гласу) и то далеко у другој половини трудноће. Ниједан није напипао мачиће, а камо ли да је могао да одреди термин порођаја. Сутрадан сам позвао особу рођену на селу, која је, чим је ("са километра") видела мачку, рекла: "Мачка ти је трудна, види како јој је крушкаст стомак, изгледа исто као код стеоне краве". Док сам закувавао кафу, позвала ме ја да брзо дођем, да бих видео како маци стомак одскаче од "разиграних" малишана. Толико о способности појединих ветеринара.
Порука Анђелији: пошто видим да си релативно нова међу мачкарима, саветујем ти да преузмеш књигу која ће да те упозна са стварима које мачкар треба да зна. Постоји у њој и текст о трудноћи, порођају, припреми за тај догађај... Ево линка:
E ovako:ja imam macu staru 10 mjeseci.Stomak joj je dosta porastao,a apetit da se nepriča!Čak mi je uskočila u frižider!A i stomak joj je tvrđi nego u ostalih maca.Zanima me da li je moguće da je ona skotna? I bradavice su joj se dosta poveaćale.Unaprjed hvala