Kako prepoznajete lutalicu?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.743
Nemam mnogo iskustva sa njima, sem što uvek nosim grnule sa sobom dok se šetam i dajem im kada ih vidim.
Dakle ne mislim na pse sa markicama na ušima, niti na one na kojima se jasno vidi da su na ulici već duže vreme. Ne mislim na ostavljene kučiće u kartonskim kutijama ili kesama...Tada je jasno da su izbačeni.

Zanima me kako neko može biti siguran da je pas lutalica dok je jos kuče u dobroj formi.

Viđam razne oglase, video zapise kako ih samo pokupe sa ulice bilo rasni ili mešanci i oduvek sam se pitala zar ne pomisle da je tom psu tu kuća negde u blizini i samo je izašao? Znam da pas ne sme da se nalazi na ulici ali opet, dešava se često u manjim mestima.
Bio je i neki video gde su štene pokupili u nekim njivama a u blizini ima kuća. Možda mu je mama tu u blizni? Ostali kučići?

Dakle šta radite kada vidite kuče u dobroj formi na ulici? Da li je najbolje uvek ga uzeti sa sobom ili?

I ja hranim uvek neke kerove kod samoposluge jedan veliki žućkasti za koga mi u prodavnici kažu da je imao vlasnika ali ga se vlasnik odrekao jer mu je ovaj "kopao po dvorištu"pa ga je zato izbacio i sad je lutalica sa njim uvek ide neki mali crni koji je lutalica za života vidi se razlika između njih uglavnom ljudi ih hrane nisu neuhranjeni ne znam samo kako se zimi snalaze za štek

Треба увек у таквим случајевима отићи прво кодд ветеринара и проверити да ли је пас чипован. На тај начин се најлакше долази до евентуалног власника а и установљава да ли је пас вакцинисан, јер се последњих година пси чипују приликом вакцинације.

Znate zašto volimo više pse nego ljude?
Nemušti jezik.

Ne znam. Vidi se po ponašanju. Oni koji idu svojim poslom su lutalice, a oni koji stoje i čekaju, ili te prate su izgubljeni psi.

Ja se uglavnom ne mešam.
Mada sam spašavao psa na željezničkoj u BGu jednom. Mali pa nije mogao da se popne na peron.
Gledao kao klinac malog svog psića kako ga gazi auto..:(
I ono pozdravim ih. Ako ih hraniš oslanjaš ih na sebe a posle ipak ne možeš preuzeti...
Ali opet razumem da im treba pomoći.

To što ih pokupe je jer rade svoj posao.
Pravu lutalicu nikad ne pokupe. Nanjuši ih...

Znate zašto volimo više pse nego ljude?
Nemušti jezik.

Ne znam. Vidi se po ponašanju. Oni koji idu svojim poslom su lutalice, a oni koji stoje i čekaju, ili te prate su izgubljeni psi.

Ja se uglavnom ne mešam.
Mada sam spašavao psa na željezničkoj u BGu jednom. Mali pa nije mogao da se popne na peron.
Gledao kao klinac malog svog psića kako ga gazi auto..:(
I ono pozdravim ih. Ako ih hraniš oslanjaš ih na sebe a posle ipak ne možeš preuzeti...
Ali opet razumem da im treba pomoći.

To što ih pokupe je jer rade svoj posao.
Pravu lutalicu nikad ne pokupe. Nanjuši ih...
pa ne znam....pratim te objave za udomljavanje i ako, gde treba odneti hranu i tako to...
i pomislih odakle oni znaju da je to lutalica?
nije za pohvalu ali davnih dana meni je pas uvek izlazio na ulicu i komsijski su, jednostavno nadju nacina...jedan mi se cak pentrao po ogradi pa tako prelazio...sva sreca pa ga niko nije pokupio...
ok cip...
ali cesto sam kolima i kilometrima udaljena od kuce...vidim kucu na ulicu i sta? momentalno da ga pokupim? ostavim? pogotovo ako je stene u pitanju...
a vidim neki to rade, pokupe u prolazu pa posle objavljuju...

Мислим да је ово дилема за коју нема савета .
С обзиром на све агресивнију бездушност око нас мислим да је мање зло ако узмеш и склониш пса са улице ,па после тражиш власника.

Back