Kako pravilno odabrati kućnog ljubimca za stan ili kuću?

Sve bih ih čuvala.. :heart: i jesam, kad sam bila mlađa i imala drugačije uslove življenja.. :D

Ali ubedljivo najradije - psa, naravno! 🐶 :zaljubljena:

Afinitet određujem po energiji koju osećam i razmenjujem sa nekom životinjom.. a, osim toga, i prema uslovima života..
Važno je da se ta životinja pored nas oseća jednako dobro i srećno koliko i mi pored nje.. kao i da ima uslove koji su joj potrebni da živi to što njena vrsta podrazumeva..

mačka, kanarinac, papagaj, gušter, pas, zmija, skakavac, prase....itd ??

Po čemu određujemo naš afinitet prema životinjama ?
Šta biste najradije čuvali u svome domu ?
Zavisi koju zivotinju zelis za kucnog ljubimca..Ali pre izbora moras znati da je kucni ljubimac obaveza i odgovornost na duzi niz godina
Ako se odlucis za psa..moras da znas kakvog psa zelis ..malog psa ili velikog ,za dvoriste ili za stan..za dvoriste su veci psi za stan su mali
i to oni koji ne smrde i ne linjaju se..ako se odlucis za veceg psa svakako to ne bi trebao da bude rasa koja je opasna i sklona napadima

Stil i uslovi zivota su najvazniji faktor u odabiru ljubimca pa tek onda sta zelimo. Barem po meni.
Neodgovorno mi je uzimati bilo kakvo zivo bice kome ne mozemo da pruzimo uslove koji su pozeljni.
U tom slucaju je bolje dati cak i spasenog potencijalnog ljubimca nekom udruzenju da mu nadju adekvatan dom.

Kada bih znala da se necu vise seliti onda bih imala svaku zivuljku u dvoristu i kuci i to u paru :) Ovako...mogu da prihvatim samo takvog ljubimca koji bi mogao samnom bilo gde, bilo kad.

Svakako, pre nabavke bilo koje životinje je jako važno edukovati se o njenim potrebama i navikama iz relevatnih izvora.. a ne samo nabaviti je jer je slatka ili jer smo usamljeni ili jer nam treba zaštita ili jer deca traže ili... (koji god lični čovekov razlog bio). Tako nabavljena životinja, a da čovek nije edukovan kako da se o njoj stara, pretvara se prečesto u noćnu moru - i za čoveka i za životinju. Onda ljudi izbacuju te životinje na ulicu i nastaje sveopšti problem - ako one mogu da prežive.. (mnoge egzotične ne mogu, nego umru u mukama)..

Obavezno iščitati o potrebama i navikama životinje koju razmišljate da nabavite..
Barem sada ima toliko puno toga i lako dostupnog na internetu.. i tekstova i videa i foruma za pitanja..

Back