Kako povecati skok ?

Luka22022

Početnik
Poruka
24
Moje pitanje je kako povecati skok ? ako neko zna neke vezbe za noge i explozivnost nogu neka mi odgovori... zeleo bi da mogu da skocim mnogo,sad mogu da dohvatim tablu na pravom kosu (sa jednom rukom) jedva... zeleo bi da povecam skok da bi mogao da prskacem stvari neke,da dohvatim nesto visoko,da mi bude lakse za salto,posto treniram taekwondo imam dobru explozivnost i okretljivost ali hocu da poboljsam skok.Inace imam 13 godina . ako mozete da mi pomognete odgovorite

Да повећаш ОДРАЗ.

Потражи по нету имаш масу програма, види шта је најбоље и то ради. Одмах да ти кажем без минимум пар месеци свакодневног рада нећеш видети резултате.

Један ортак је радио тај неки програм 6 месеци, и повећао је несто мало одраз, нема ту драстичних разлика.

Moje pitanje je kako povecati skok ? ako neko zna neke vezbe za noge i explozivnost nogu neka mi odgovori... zeleo bi da mogu da skocim mnogo,sad mogu da dohvatim tablu na pravom kosu (sa jednom rukom) jedva... zeleo bi da povecam skok da bi mogao da prskacem stvari neke,da dohvatim nesto visoko,da mi bude lakse za salto,posto treniram taekwondo imam dobru explozivnost i okretljivost ali hocu da poboljsam skok.Inace imam 13 godina . ako mozete da mi pomognete odgovorite

pokusaj tehniku sa motkom ali uz nadzor strucnjaka.

Isto bih preporucio da pijes mleko svaki dan radi jacanja kostiju.

- - - - - - - - - -

Да колена лако страдају, добро се консултуј са лекаром. Овај ортак што је радио је због колека и престао да тренира, јер су почела ужасно да га боле.

Ista situacija sa mnom. Ja sam zeznuo levo koleno i to je bio kraj, a bolovi su bili katastrofa.

Zablji skokovi, i mali milion drugih skokova. Ali, posto imas 13 godina, ne bi trebao da se opterecujes, sve te vezbe ne uticu bas najbolje na zglobove, vec se trudi da ih pravilno radis. Mogao bi i da praktikujes trcanje, radi jacanja misica, tetiva, zglobova, ligamenata, a kasnije ces lako povecati broj ponavljanja, serija itd.

Dete nemoj da se povredis zbog gluposti. Cuvaj zglobove trebace ti za kasnije. Tvoje telo nije ni pocelo da se razvija. Ostavi to za kasnije kada se zavrsi pubertet. Kosti i zglobovi ce se tada u potpunosti oformiti. Posto kazes da treniras taekwondo usredsredi se za sada na pravilno izvodjenje tehnika a ne na snagu. Inace ako te bas zanima za povecanje explozivnosti i brzine(samim tim se dobija i veci skok) treba raditi pliomerijske vezbe.. U principu prvo nekoliko meseci teretane da dobijes sirovu snagu. Posle toga pliomerijske vezbe da tu sirovu snagu pretvoris u eksplozivnost.

Back