Kako povecati poslovnost radnje?

Biznis ili nekretnina?
Na koji nacin je osoba dosla do pomenutih 60-70 hiljada eura. Ukoliko su zaradjeni, najbolje nek se nastavi baviti cime se bavio i dosad.
Ukoliko su dobijeni zaostavstinom ili necim slicnim i dosli u ruke nekom ko je dotad krpao kraj s krajem, veca je vjerovatnoca da ce da razbuca i mnogo vecu svotu od ove pogresnim ulaganjem. Zato, bolje vrabac u ruci, nego golub na grani.

Pa recimo da je taj neko kupio dva stana za 70 000 eura, i da ih izdaje za po 300 eur.Otplatice ih za manje od 10 godina i ostace mu opet, moze da ih proda, moze da ih nastavi izdavati.

Zasto svi misle da je to los biznis?Zato sto su uvjereni da se veliki novac moze napraviti brzo i preko noci, e upravo taj rizik je i glavni karivac za propast vecine takvih "biznisa" kojima ljudi hoce da se obogate na brzinu.

Ko ima tih 70 000 eura i ulozi ih u stanove i za njih dobija 600 eur mjesecno treba da zna da je svoj novac odlicno ulozio!

Evo neko ko razmišlja racionalno.:)...osim toga od povraćenog novca može da kupi još dva stana tako da na dva ima čistu zaradu a ona dva otplaćuje.;)

što se kaže ‚‚mali rizici mali profit ali siguran.Veliki rizici i nesiguran profit šanse 50:50.‚‚

samo što ovde svi sanjaju o kamari para i to po mogućstvu što pre to bolje,smuti pa prospi, zato niko ozbiljan i ne radi sa nama jer kad čuju da je neko zaradio za par godina novac koji oni generacijski stvaraju sve im je jasno.:manikir:

Poslednja izmena:
Evo neko ko razmišlja racionalno.:)...osim toga od povraćenog novca može da kupi još dva stana tako da na dva ima čistu zaradu a ona dva otplaćuje.;)

što se kaže ‚‚mali rizici mali profit ali siguran.Veliki rizici i nesiguran profit šanse 50:50.‚‚

samo što ovde svi sanjaju o kamari para i to po mogućstvu što pre to bolje,smuti pa prospi, zato niko ozbiljan i ne radi sa nama jer kad čuju da je neko zaradio za par godina novac koji oni generacijski stvaraju sve im je jasno.:manikir:

Bas je onda glup onaj Donald Tramp sto se ne bavi iskljucivo rentiranjem stanova.Do sad bi imao zilijardu stanova na svoje ime...Al ebiga,alav je...nema pojma :(

Blablabinger je pola u pravu i pola nije. Ne treba biti spreman raditi sa gubitkom, nikada. Sta je tacno je to da treba imati finansije da dani ili meseci koji idu lose prezivis i u medjuvremenu pravis neki plan. Na zalost niko ti na forumu ne moze pomoci zato sto jedino ti znas sta treba da se radi. Ja mislim da vec znas odgovor (zatvarati i zapoceti nesto drugo) ili prometini nacin rada (nov suplajer, nize cene, veci izbor, itd....)

Uzmi jedan proizvod sto ima taj tvoj konkurent i skini mu cenu da si povoljniji od njega, sa njim da privlacis kupce, a sa tvojim proizvodima radi i dalje. Moras imati isti proizvod ili nekoliko koji su isti kao i kod konkurencije, ali jeftiniji.
Kad ti kupac udje u radnju onda imas mogucnost da mu uz to ponudis i ostale tvoje proizvode.

Problem je u tome sto je vecina ljudi kod nas sklona da otvara imitativne firme. Imitiraju jedni druge. Jako malo je onih koji rade na tome da pronadju inovativnu i kreativnu ideju koju mogu
da pretvore u dobar i stabilan biznis model. Sa dobrim biznis modelom u ovom IT vremenu netreba velik kapital. Informaciono vreme je vreme u kojem je ideja kapital. Gubitnici su kapitalisti bez
ideja i znanja u danasnje vreme. Dok se u svetu radi na razradjivanju ideje mesecima, mi bi preko noci da napravimo milione. Bolje je zatvoriti radnju i raditi nekoliko meseci ili godina na sebi pa
potom nastaviti sa dobrom idejom dalje. Ni meni nije islo drugacije, dok nisam prvo radio nekoliko godina na sebi pa potom na mojoj ideji-firmi a ne u mojoj firmi.

Back